skip to Main Content
Menu

Νέο Album | 2CELLOS – Let There Be Cello

Νέο Album | 2CELLOS – Let There Be Cello
  • Ημερομηνία κυκλοφορίας: 19 Οκτωβρίου 2018
  • Εταιρεία: Sony Masterworks
  • Μορφή: CD, LP, Digital Release
  • Παραγωγή: Luka Šulić, Stjepan Hauser, Filip Vidovic

Οι 2Cellos επιστρέφουν με ένα ολοκαίνουριο album, που έχει τίτλο “Let There Be Cello”, που κυκλοφόρησε στις 19 Οκτωβρίου. Ο δίσκος ακολουθεί το επιτυχημένο “Score” του 2017 και βρίσκει τον Luka Šulić και Stjepan Hauser διερευνά ένα ευρύ κατάλογο με την υπογραφή boundary- τους σπάζοντας στυλ παιχνιδιού.

«Πάντα λέγαμε ότι θέλουμε να σπάσουμε τις προκαταρκτικές αντιλήψεις για το τσέλο και τα όρια γύρω από τα μουσικά είδη. Αυτό το album το αποδεικνύει. Λαμβάνουμε έμπνευση από όλες τις πηγές, από pop ήχους μέχρι διαχρονική κλασική μουσική, από το κλασικό rock μέχρι την αγάπη μας για κινηματογραφική μουσική. Αυτό το album έχει πολλά – συμπεριλαμβανομένων μερικών πρωτοτύπων των 2CELLOS. Δεν υπάρχουν κανόνες, απλώς ας υπάρξει τσέλο!”

Με την παραγωγή να έχει πραγματοποιηθεί από τους ίδιους τους Sulic και Hauser καθώς και τον Filip Vidovic, το “Let It Be Cello” είναι μια βιτρίνα του εξαιρετικού ταλέντου της 2CELLOS για την επανεμφάνιση της μουσικής οποιουδήποτε είδους. Η συλλογή περιλαμβάνει τα τελευταία τους pop hits, όπως το “Perfect” και το “Despacito” του Ed Sheeran και του Luis Fonsi αντίστοιχα, μια αγαπημένη για τους θαυμαστές επανέκδοση που έχει συγκεντρώσει πάνω από 30 εκατομμύρια προβολές στο μόνο στον λογαριασμό των 2CELLOS στο YouTube.

Γνωστοί για το εκρηκτικό παίξιμό τους σε μερικούς από τους μεγαλύτερους ύμνους της rock, οι 2CELLOS δεν κάνουν καμία εξαίρεση για το “Let There Be Cello”, το οποίο παρουσιάζει τα αγαπημένα “Eye of the Tiger” από των Survivor και το εικονικό “Seven Nation Army” των White Stripes, το τελευταίο από τα οποία το duo έπαιξε στο στάδιο για να ανοίξει τον τελικό του UEFA Champions League τον Μάιο στην Ουκρανία. Πηγαίνοντας την κλασσική τους ενορχήστρωση σε άλλα επίπεδα, οι 2CELLOS φέρνουν με το νέο τους album διάσημα κλασσικά τραγούδια, όπως τα “Imagine” από τον John Lennon, “Hallelujah” του Leonard Cohen, αλλά και πρωτότυπες συνθέσεις (“Concept2”, “Cadenza”) για μια μοναδική εμπειρία ακρόασης.

Οι 2CELLOS κυκλοφόρησαν ένα ολοκαίνουργιο βίντεο για την διασκευή στο “Vivaldi Storm”, προς ικανοποίηση των θαυμαστών τους. Γυρισμένο στην γενέτειρά τους την Κροατία, το video βρίσκει τον Sulic και τον Hauser να παίζουν στο κέντρο ενός λατομείου. Με τον εκρηκτικό φωτισμό και τη δυναμική κάμερα, η οπτικοποίηση αποτυπώνει απόλυτα το συναρπαστικό δράμα και την αγωνία της σύνθεσης του Vivaldi, με αποκορύφωμα μια κλιμακωτή επίθεση της βροχής, καθώς η μουσική φτάνει στο τέλος της.

“Αγαπάμε το δράμα του Βιβάλντι. Έτσι, σκεφτήκαμε ότι θα φέρουμε μια καταιγίδα από τους 2CELLOS σε ένα από τα πιο γνωστά κομμάτια του”, λένε οι 2CELLOS. “Για αυτό το κομμάτι χρειαζόμασταν μια κατάλληλη δραματική και όμορφη τοποθεσία για το βίντεο – την οποία βρήκαμε σε ένα λατομείο κοντά στην Pula της Κροατίας. Το καλοκαίρι είναι εδώ, αλλά έρχεται μια καταιγίδα! “

Art Cover:

Tracklist:

1.Concept 2 2:08

2. Eye of the Tiger 4:04

3. Pirates of the Caribbean 3:00

4. Cadenza 1:17

5. Hallelujah 3:37

6. Perfect 3:44

7. Vivaldi Storm 2:33

8. Whole Lotta Love 4:11

9. Seven Nation Army 2:39

10. Asturias Meets Carmen 2:40

11. Despacito 2:27

12. The Show Must Go On 4:37

13. Imagine 2:59

14. Champions Anthem 2:03

Playlist: