skip to Main Content

Νέο Album | A Perfect Circle – Eat the Elephant

  • Ημερομηνία κυκλοφορίας: 20 Απριλίου 2018
  • Εταιρεία: BMG Rights Management
  • Μορφή: CD, LP, digital download
  • Παραγωγή: Dave Sardy, Billy Howerdel, Maynard James Keenan
  • Singles από το “Eat the Elephant”:
  1. “The Doomed” Κυκλοφόρησε: 16 Οκτωβρίου 2017
  2. “Disillusioned” Κυκλοφόρησε: 1 Ιανουαρίου 2018
  3. “TalkTalk” Κυκλοφόρησε: 5 Φεβρουαρίου 2018
  4. “So Long, And Thanks for All the Fish” Κυκλοφόρησε: 15 Απριλίου 2018

Έπειτα από 14 χρόνια σιγής, το alternative-metal συγκρότημα A Perfect Circle επέστρεψε με το νέο του album, “Eat the Elephant”. Από την κυκλοφορία του τρίτου τους ολοκληρωμένου δίσκου, “Emotive”, το 2004 με τις Η.Π.Α. να βρίσκονται σε κοινωνικές έριδες, οι A Perfect Circle επέστρεψαν το 2018, σε ένα κρίσιμο σημείο και με πολλά πράγματα να πουν. Όλο αυτό το διάστημα, το συγκρότημα εξελίχθηκε αντιμετωπίζοντας τις κυβερνητικές αλλαγές, τις τεχνολογικές εξελίξεις και την κοινωνική φθορά, με τρόπο τέτοιο που ταιριάζει στον front-man Maynard James Keenan, ο οποίος παρουσιάζει τους πιο πονηρούς κι ευφυείς στίχους στην καριέρα του. Εδώ, ο Keenan και ο συνιδρυτής Billy Howerdel ενώνονται με ένα ανανεωμένο lineup που περιλαμβάνει τους James Iha, Matt McJunkins και Jeff Friedl, καθώς και τον παραγωγό Dave Sardy (Oasis, LCD Soundsystem).

Αυτή η ώριμη ενσωμάτωση της ισορροπίας των βίαιων δυνάμεων του συγκροτήματος με πιο «ομαλές» στιγμές που μπορούν να σε εκπλήξουν, αποτελούν έναν πλούσιο λυρισμό και φυσικά ένα κοινωνικό σχόλιο από πλευράς του. Το title track φέρνει σε αυτή τη νέα εποχή, ένα μελαγχολικό πρελούδιο που μοιάζει να είναι παρόμοιο με το γλυκόπικρο “The Greatest” της Cat Power. Όσο ο Keenan επαναλαμβάνει τον στίχο “Just take the bite/Just go all in”, όχι μόνο πείθει τον εαυτό του να δεσμευτεί σε αυτή την αποθαρρυντική, μακροχρόνια προσπάθεια επίδειξης, αλλά παρακινεί τους ακροατές να τον συνοδέψουν.

Ένα από τα highlights του δίσκου είναι το Disillusioned, ένας εξαιρετικός θρήνος για τις παγίδες που επιφυλάσσει η σύγχρονη τεχνολογία, ενώ το The Doomed αναστρέφει τα επτά θανάσιμα αμαρτήματα στις “νέες ευχαριστίες”, συνθλίβοντας τα επώνυμα μέλη της κοινωνίας, που εκτιμούν την ευπρέπεια, ενώ ευλογούν “την πορνεία… τον πλούτο… την λαιμαργία”. ΤοTalkTalk στοχεύει στην βία των όπλων, προκαλώντας τους ψευδώς ευσεβείς να “περπατήσουν σαν τον Ιησού”.

ΣτοSo Long, and Thanks for All the Fish γίνεται άμεση αναφορά στο βιβλίο του Douglas Adam με τον ίδιο τίτλο –η κατάσταση της ένωσης είναι τόσο έντονη, που ακόμα και τα δελφίνια έχουν σωθεί, μαζί με τους Gene Wilder, Carrie Fisher, David Bowie, Prince και Muhammad Ali. Οπουδήποτε αλλού, ο Keenan και ο Howerdel έχουν δημιουργήσει ηχοχρώματα τέτοια, που είναι πιο κοντά στο γνώριμο ύφος τους. Το “By and Down the River” μοιάζει να είναι ένα χαμένο τραγούδι από τον δίσκο των Tool, “Lateralus”, ενώ το δυσοίωνο “Hourglass” μετράει αντίστροφα με τις κιθάρες και τον ηλεκτρονικό ήχο, που συνδυάζουν ακούσματα από Depeche Mode και Primus.

Το “The Contrarian” κουνάει επίσης το καπέλο στους Depeche Mode, αλλά και τους Nine Inch Nails, ενώ το “DLB” θυμίζει πάλι κάτι χαμένο από του τελευταίους. Το “Get The Lead Out” ολοκληρώνει την επίσημη tracklist του δίσκου των A Perfect Circle, με έναν απροσδόκητο ήχο. Εν κατακλείδι, οι A Perfect Circle προτείνουν τόσα πολλά σε έναν μόνο δίσκο που θα μπορούσαμε να πούμε πως θα μας πάρει λίγο χρόνο να τα χωνέψουμε. Πρόκειται για μία θριαμβευτική επιστροφή έπειτα από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα απουσίας.

Art Cover:

Tracklist:

1. “Eat the Elephant” – 5:13

2. “Disillusioned” – 5:53

3. “The Contrarian” – 3:58

4. “The Doomed” – 4:41

5. “So Long, and Thanks for All the Fish” – 4:26

6. “TalkTalk” – 4:15

7. “By and Down the River” – 5:04

8. “Delicious” – 3:49

9. “DLB” – 2:06

10. “Hourglass” – 5:14

11. “Feathers” – 5:48

12. “Get the Lead Out” – 6:40

Playlist:

Back To Top