skip to Main Content

Νέο Album | Avicii – TIM

  • Ημερομηνία κυκλοφορίας: 6 Ιουνίου 2019 (Σουηδία), 8 Ιουνίου (Παγκόσμια)
  • Εταιρεία: Avicii, Universal Records
  • Μορφή: CD, LP, Digital Release
  • Παραγωγή: Avicii, Carl Falk, Vargas & Lagola, Albin Nedler, Bonn, Lucas von Bahder, Ash Pournouri[
  • Singles από το “Tim“: 
  1. “SOS” Κυκλοφόρησε: 10 Απριλίου 2019
  2. “Tough Love” Κυκλοφόρησε: 9 Μαΐου 2019
  3. “Heaven” Κυκλοφόρησε: 6 Ιουνίου 2019

Κυκλοφόρησε ο πολυ-αναμενόμενος δίσκος του Avicii και είναι εδώ για να τον απολαύσουμε! Ήταν ήδη γνωστό στο παγκόσμιο κοινό πως ο Σουηδός DJ και μουσικός παραγωγός θα κυκλοφορούσε μετά θάνατον ένα νέο album, με αδημοσίευτο μέχρι στιγμής υλικό, αλλά κι εξαιρετικές συνεργασίες.

Ο λόγος, λοιπόν, γίνεται για τον δίσκο “TIM”. Πρόκειται έναν δίσκο, πάνω στον οποίο δούλευε ο Avicii πριν από τον αναπάντεχο θάνατό του στις 20 Απριλίου του 2018 και για τον οποίο δούλεψαν συνεργάτες του, με σκοπό την ορθή ολοκλήρωσή του. Έτσι, σήμερα ο δίσκος είναι εδώ για να τον απολαύσουμε. Η επίσημη κυκλοφορία του πραγματοποιήθηκε στις 6 Ιουνίου για την Σουηδία, ενώ στις 8 του ίδιου μήνα θα πραγματοποιηθεί η παγκόσμια. Η Universal Records σε συνεργασία με την ομάδα του Avicii θα προχωρήσουν στη διανομή του σε κάθε πιθανή μορφή.

Στις 10 του Απρίλη για πρώτη φορά ήρθαμε σε επαφή με ένα single από τον δίσκο. Αυτό είναι το “SOS”. Ο Avicii επανενώθηκε με τον Aloe Blacc, έπειτα από τη συνεργασία τους το 2013 για το τραγούδι “Wake Me Up”, το τραγούδι εκείνο που τον εδραίωσε στη μουσική βιομηχανία. «Νιώθω ότι το SOS ήταν ένα τραγούδι πιθανώς μπροστά από την εποχή του όταν το έγραψε (ο Αvicii). Και έγραψε αυτούς τους στίχους προφανώς για ορισμένες από τις μάχες του», σχολιάζει ο Aloe Blacc.

Όπως είχε δηλώσει η ομάδα παραγωγής του Avicii, μόλις το 80/100 των τραγουδιών του δίσκου ήταν έτοιμο όταν πέθανε ο Avicii. Αρκετοί από τους συνεργάτες του Avicii βοήθησαν να ολοκληρωθεί το album, συμπεριλαμβανομένων των Albin Nedler και Kristoffer Fogelmark, οι οποίοι συνεργάστηκαν και στο “SOS”. Το “Tough Love” κυκλοφόρησε στη συνέχεια, στα φωνητικά του οποίου απολαμβάνουμε τους Vargas & Lagola και την Agnes Carlsson. Το “Tough Love” είχε αρχικά διαφορετική δομή, αλλά επαναπροσδιορίστηκε κατά τη διάρκεια των τελικών sessions που έγιναν τον Μάρτιο του 2018 για την δημιουργία του πολυ-αναμενόμενου album του. Λίγο πριν από το θάνατό του, είχε στείλει μήνυμα προς τον Salem και τον Vincent εξηγώντας ότι ήθελε το τραγούδι να είναι σε μορφή ντουέτου από ένα “πραγματικό ζευγάρι ή ένα ζευγάρι που έχει δουλέψει μαζί αρκετά για να θεωρηθεί σχεδόν ζευγάρι!”

Ένα ακόμη τραγούδι που κίνησε την περιέργεια του κοινού κατά την ακρόασή του είναι το “Heaven”. Το τρίτο κατά σειρά single του δίσκου “TIM” κυκλοφόρησε ανήμερα της κυκλοφορίας του album στις 6 Ιουνίου και στα φωνητικά αυτού απολαμβάνουμε τον Chris Martin από των Coldplay, ενώ στο πλευρό του βρίσκεται και ο Σουηδός μουσικός παραγωγός Carl Falk. Το εν λόγω τραγούδι είχε ηχογραφηθεί από τον Martin το 2014, όταν ηχογραφήθηκε και το “A Sky Full Of Stars”. Ο Avicii παρουσίασε το τραγούδι για πρώτη φορά στο κοινό ένα χρόνο μετά στο Ultra Music Festival με τον Simon Aldred στα φωνητικά.

Μια ακόμη αξιοσημείωτη συνεργασία είναι αυτή του Avicii με τους Imagine Dragons. Το τραγούδι για το οποίο συνέπραξαν μουσικά έχει τίτλο “Heart Upon My Sleeve” και η ορχηστρική του σύνθεση, σε συνδυασμό με τα ρυθμικά beats δημιουργεί είναι μοναδικό αποτέλεσμα. Άξιο αναφοράς είναι επίσης το γεγονός ότι μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την κυκλοφορία του δίσκου “TIM” έχουν οι παραγωγοί Vargas & Lagola. Οι δυο τους ολοκλήρωσαν έξι από τα συνολικά δώδεκα τραγούδια του δίσκου, με σκοπό να βγει σε κυκλοφορία. Συνεχείς βελτιώσεις πραγματοποιούνταν κατόπιν εγκρίσεως του παραγωγού Carl Falk και τελικά μία απολαυστική, μουσική μυσταγωγία είναι εδώ για να την απολαύσουμε!

Art Cover:

Tracklist:

1. “Peace of Mind” (feat. Vargas & Lagola) – 3:00

2. “Heaven” – 4:37

3. “SOS” (feat. Aloe Blacc) – 2:37

4. “Tough Love” (feat. Agnes and Vargas & Lagola) – 3:11

5. “Bad Reputation” (feat. Joe Janiak) – 3:25

6. “Ain’t a Thing” (feat. Bonn) – 3:03

7. “Hold the Line” (feat. A R I Z O N A) – 2:51

8. “Freak” (feat. Bonn) – 2:59

9. “Excuse Me Mr. Sir” (feat. Vargas & Lagola) – 3:07

10. “Heart Upon My Sleeve” (with Imagine Dragons) – 4:14

11. “Never Leave Me” (feat. Joe Janiak) – 2:51

12. “Fades Away” (feat. Noonie Bao) – 2:58

Playlist

Back To Top