skip to Main Content

Νέο Album | Bleachers – Take the Sadness Out of Saturday Night

  • Ημερομηνία κυκλοφορίας: 30 Ιουλίου 2021
  • Εταιρεία: RCA Records
  • Μορφή: CD, LP, Digital Release
  • Παραγωγή: Jack Antonoff, Patrik Berger, Annie Clark
  • Singles από το “Take the Sadness Out of Saturday Night”:
  1. “45” Κυκλοφόρησε: 16 Νοεμβρίου 2020
  2. “Chinatown” Κυκλοφόρησε: 16 Νοεμβρίου 2020
  3. “Stop Making This Hurt” Κυκλοφόρησε: 18 Μαΐου 2021
  4. “How Dare You Want More” Κυκλοφόρησε: 9 Ιουνίου 2021

Ένα από τα πολυ-ακουσμένα ονόματα της διεθνούς, μουσικής σκηνής, ο Jack Antonoff που αποτελεί στενό συνεργάτη καλλιτεχνών, όπως οι Taylor Swift, Lorde, St. Vincent, Lana Del Rey, Kevin Abstract, Carly Rae Jepsen, The Chicks, Clairo και Troye Sivan, αλλά και που συμμετείχε στο μουσικό σχήμα Steel Train, ενώ εξακολουθεί να είναι μέλος των Fun, κυκλοφόρησε το νέο του studio album, με τίτλο “Take the Sadness Out of Saturday Night”, μέσω του μουσικού σχήματος που δημιούργησε το 2014, ονόματι Bleachers.

Η ηχογράφηση του δίσκου ξεκίνησε στα τέλη του 2019, όσο το συγκρότημα βρισκόταν σε μία mini περιοδεία, αποτελούμενη από τρεις εμφανίσεις, κι ολοκληρώθηκε το 2021. Στις 30 Ιουλίου, λοιπόν, μέσω της RCA Records το φως της δημοσιότητας είδαν δέκα τραγούδια σε παραγωγή του Antonoff σε συνεργασία με τους Patrik Berger κι Annie Clark. Ως το πρώτο single του δίσκου κυκλοφόρησε το μελωδικό anthem “45”, το οποίο αποτελεί έναν φόρο τιμής σε μία από τις εμπνεύσεις του καλλιτέχνη, τον John Darniell των The Mountain Goats. Πρόκειται για το αυτοαποκαλούμενο “βότανο” του Antonoff, βασισμένο σε μία κιθάρα και στα γεμάτα συναίσθημα φωνητικά του τραγουδιστή.

Μία σημαντική κι ενδιαφέρουσα συνεργασία ήρθε στη συνέχεια για να “ταράξει” τα νερά της μουσικής βιομηχανίας κι αυτή ακούει στο όνομα του Bruce Springsteen. Το τραγούδι για το οποίο ένωσαν τις δυνάμεις τους οι δύο καλλιτέχνες έχει τίτλο “Chinatown”, για το οποίο ο Antonoff δήλωσε σε πρόσφατες δηλώσεις του: “Το ‘Chinatown’ ξεκινά στη Νέα Υόρκη και ταξιδεύει μέχρι το New Jersey. Είναι μία μίξη του μέρους που προέρχομαι και του τρόμου του να ερωτεύεσαι. Ο τρόμος που πρέπει να ανοιχτείς σε κάποιον και το σοκ που περνάς όταν συνειδητοποιείς μπροστά στον άλλο ποιος είσαι. Σκεπτόμενος τον εαυτό σου και από που προέρχεσαι… το να έχεις να δεις τον εαυτό σου μέσα από κάποιον που θέλεις να μείνει δίπλα σου… ξεκίνησα να γράφω αυτό το τραγούδι με αυτές τις ιδέες στο κεφάλι μου. Για να καταλάβεις βαθύτερα ποιος είσαι πιέζεις τον εαυτό σου να καταλάβει βαθύτερα από που προέρχεται και πως αυτό μοιάζει και ακούγεται. Υπάρχουν στοιχεία σε αυτή την διαδικασία που αξίζει να κρατήσεις μαζί σου και στοιχεία που πρέπει να αφήσεις μακριά”.

Φυσικά, από τα highlights του δίσκου δε θα μπορούσε να λείψει η συνεργασία του Antonoff με την Lana Del Rey. Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια, που ενέπνευσε ουκ ολίγους καλλιτέχνες στην πορεία να ακολουθήσουν τα dream και synth-pop ηχοχρώματα που πρότεινε, συμμετέχει στο τραγούδι “Secret Life”. Το εν λόγω single αποτελεί μία μελωδική μπαλάντα, με τα φωνητικά των δύο καλλιτεχνών να ταιριάζουν άψογα και δίνουν την σκυτάλη στο “Stop Making This Hurt”. Το τελευταίο αφορά στο τρίτο, επίσημο single του δίσκου των Bleachers, το οποίο “είναι αυτό που παίρνουμε όταν δεν μας επιτρέπεται να παίζουμε για τους ανθρώπους μας. Είναι μια ιδέα που έχω στο κεφάλι μου για χρόνια. Έπεσα σε ένα σκοτεινό μέρος μετά από μια απώλεια και στη συνέχεια άρχισα να έχω αυτό το αίσθημα οργής προς την κατάθλιψη – σαν να μην υπάρχει διέξοδος. Άρχισα να κοιτάζω τους ανθρώπους δίπλα μου, αυτούς που έχω στη ζωή μου και ήθελα να βρω όλους τους τρόπους για το πως θα τα καταφέρουμε”, όπως δήλωσε ο Antonoff.

Λίγο πριν από την πρεμιέρα του δίσκου, το φως της δημοσιότητας είδε το τέταρτο και τελευταίο single, “How Dare You Want More”. Η ηχογράφηση του τραγουδιού μοιάζει να έχει γίνει κάτω από το ίδιο μικρόφωνο, ενώ οι μελωδικοί ήχοι από τα ρυθμικά κρουστά, αλλά και το πάντα εντυπωσιακό σαξόφωνο ηχούν σαν “πανδαισία” στα αυτιά μας.

Είναι γεγονός πως ό,τι κι αν δημιουργήσει ο Jack Antonoff έχει τρομερή απήχηση στο κοινό κι ο λόγος είναι πως γνωρίζει να κάνει καλά τη δουλειά του, να συνδυάζει άρτια τα μουσικά όργανα και πως έχει διαρκώς νέες προτάσεις για εμάς. Απολαύστε ελεύθερα, λοιπόν, το “Take the Sadness Out of Saturday Night”.

Art Cover:

Playlist

Back To Top