skip to Main Content

Νέο Album | Bloodywood – Rakshak

  • Ημερομηνία κυκλοφορίας: 18 Φεβρουαρίου 2022
  • Εταιρεία: 
  • Μορφή: CD, Digital Release
  • Singles από το “Rakshak”:
  1. “Gaddaar” Κυκλοφόρησε: 9 Νοεμβρίου 2021
  2. “Aaj” Κυκλοφόρησε: 21 Ιανουαρίου 2022
  3. “Dana Dan” Κυκλοφόρησε: 18 Φεβρουαρίου 2022

Οι Ινδοί heavy metallers BLOODYWOOD κυκλοφορούν το ντεμπούτο album τους “Rakshak”, που κυκλοφόρησε στις 18 Φεβρουαρίου. Μιλώντας για τον επερχόμενο δίσκο, τους οι BLOODYWOOD λένε: “Rakshak σημαίνει “προστάτης” ή “φύλακας” στα Χίντι. Πάντα ήμασταν παθιασμένοι με το μήνυμα της μουσικής μας όσο και με την ίδια τη μουσική, και ο στόχος μας ήταν και θα είναι πάντα να έχουμε θετικό αντίκτυπο στις ζωές των ανθρώπων και στον πλανήτη. Μουσικά έχουμε πάρει περισσότερα ρίσκα και ξεπεράσαμε τα όρια του ήχου μας τόσο φωνητικά όσο και οργανικά. Εκτός από μερικά τραγούδια με τον χαρακτηριστικό ήχο μας, έχουμε επίσης πειραματιστεί σε μεγάλο βαθμό γράφοντας την πιο γρήγορη, πιο βαριά και θυμωμένη μουσική μας, ενώ ενσωματώνει επίσης στοιχεία και όργανα από είδη που βρίσκονται στην άλλη άκρη του μουσικού φάσματος».

Το “Gaddaar” ήταν το πρώτο επίσημο single του συγκροτήματος από το “Rakshak”. Γυρισμένο στους δρόμους του Νέου Δελχί κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας, το τραγούδι εξερευνά πώς οι πολιτικοί στράφηκαν στη διάδοση μίσους για να κερδίσουν ψήφους και πώς μπορεί κανείς να επαναστατήσει για να βγει από αυτόν τον κύκλο.

Aκολούθησε το ενδοσκοπικό τραγούδι “Aaj” που κυκλοφόρησε με ένα ακόμη από τα υψηλής ενέργειας, ευχάριστα music videos του συγκροτήματος που έχουν κερδίσει την προσοχή εκατομμυρίων σε όλο τον κόσμο. Το συγκρότημα δήλωσε σχετικά με αυτή την κυκλοφορία: “Το ‘Aaj’ είναι ένα τραγούδι για τη στιγμή που συνειδητοποιείς ότι έχεις τη δύναμη να κάνεις ό,τι χρειάζεται για να γίνεις αυτός που θέλεις να γίνεις. Όλοι έχουμε τους δαίμονές μας, τους λόγους μας να είμαστε κολλημένοι σε μια αποτελμάτωση με επιβλαβή μοτίβα και στους φόβους μας να δοκιμάσουμε κάτι νέο. Αυτό το τραγούδι προορίζεται να λειτουργήσει ως σπίθα για να ανάψει μια φωτιά μέσα στον ακροατή για να τα ξεπεράσει όλα αυτά, έχει να κάνει με την ατρόμητη αναζήτηση του επόμενου επιπέδου για όσο η καρδιά σας συνεχίζει να χτυπά”. Το “Αaj” σηματοδοτεί την πρώτη δημιουργία όπου το συγκρότημα συνδύασε το ινδικό φλάουτο με ηλεκτρονικά στοιχεία καθώς και τη συνηθισμένη δόση από heavy riffs, διαβολικών γρυλισμάτων, δυνατών rap verses και γυναικείων φωνητικών ερμηνευμένα από την The Snake Charmer (Archy J).

To τρίτο οπτικοποιημένο τους single είναι το “Dana Dan” που κυκλοφόρησε την ίδια μέρα με το album με το οποίο επιβεβαιώνουν πως είναι ακόμα πολύ διασκεδαστικοί, αλλά τώρα υπάρχει μια σοβαρή πρόθεση πίσω από τα κολλητικά τους τραγούδια. «Χοροπήδησε στον ήχο, κάνε μια επανάσταση / Αυτή είναι μια πράξη πολέμου, αυτή είναι η εξέλιξη», δηλώνουν στο εξαιρετικά χαοτικό “Machi Bhasad”. Υπάρχει τόση πολλή ενέργεια στον ήχο τους, που αναμειγνύει έναν ιλιγγιώδη συνδυασμό από crunching metal, hip-hop, electronica, ζωντανά bhangra grooves και άλλα folk μοτίβα. Ακούγεται ιδανικό για ένα rock πάρτι, αλλά υπάρχει μια υποκείμενη αίσθηση θυμού καθώς στοχεύουν σε μια οργή κοινωνικοπολιτικών υποκειμένων.

Ωστόσο μπορούν να μιλήσουν και για άλλα, πιο ευαίσθητα θέματα. To “Jee Veerey” (που μεταφράζεται από τα Χίντι σε “Live, Brave One”) ασχολείται με θέματα ψυχικής υγείας και κατάθλιψης, ενώ το “Yaad” εξερευνά παγκόσμια θέματα αγάπης και απώλειας, με τα δύο τραγούδια να χρησιμοποιούν στοιχειωτικά φλάουτα για να δημιουργήσουν μια πιο υποβλητική ατμόσφαιρα. Έπειτα επιστρέφουν για να φέρουν ξανά πίσω την “κόλαση” με την αόριστα απαίσια, γοητεία του “BSDK.exe” -που θυμίζει λίγο από Korn- ή την πλήρη αποφόρτιση του folk-metal με το “Chakh Le”.

Οι Bloodywood έχουν αναπτύξει έναν ήχο όπως κανένας άλλος στον κόσμο αυτή τη στιγμή και γι’ αυτό είναι εξίσου χαρούμενοι, έξαλλοι και έτοιμοι για “ανάφλεξη” σε παγκόσμια κλίμακα.

Οι Bloodywood έχουν ήδη προγραμματίσει να πραγματοποιήσουν το ντεμπούτο του “Rakshak” παρουσιάζοντάς, και ζωντανά εκτός των συνόρων της χώρας τους, με μια πανευρωπαική περιοδεία που αναμένεται να ξεκινήσει τον Μάρτιο.

Art Cover:

Playlist

Back To Top