skip to Main Content

Νέο Album | Blues Pills – Lady in Gold – Live in Paris

  • Ηχογραφήθηκε: 30 Οκτωβρίου (Le Trianon, Παρίσι) 
  • Ημερομηνία κυκλοφορίας: 3 Νοεμβρίου 2017
  • Εταιρεία: Nuclear Blast
  • Μορφή: CD, LP, DVD, Blu-Ray, Digital Download

Οι Blues Pills είναι αυτό που θα λέγαμε “το συγκρότημα της ώρας”. Το τελευταίο τους album, “Lady In Gold”, όχι μόνο τους ανέβασε στην πρώτη θέση των γερμανικών albums charts αλλά τους απέφερε πολλές ακόμα εισβολές σε charts άλλων χωρών ανά τον κόσμο. Η συντριπτική πλειονότητα της ευρωπαϊκής ηπείρου τους απογείωσε. Γνωστοί ήδη για τα δυνατά τους και τζαμαρίσματα στις ζωντανές εμφανίσεις τους, η μπάντα αποσπά όλο και περισσότερους ενθουσιώδεις οπαδούς όπου κι αν πάει. Στις 30 Οκτωβρίου του 2016 οι Pills πραγματοποίησαν ένα sold out show μπροστά σε 1.200 εκστασιασμένους οπαδούς στο Le Trianon στο Παρίσι, παρουσιάζοντας το δεύτερο album τους σε όλο του το μεγαλείο, αλλά με ακόμα περισσότερη δύναμη και πολύ πιο άφθονο το στοιχείο της rock σε όλα τους τα τραγούδια. Αυτή η γιορτή των blus και της rock μουσικής βιντεοσκοπήθηκε από τέσσερις κάμερες υπό την εποπτεία της σκηνοθέτιδας, Julie Rohart και το αποτέλεσμα έχει αποδειχθεί ένα πραγματικό “κόσμημα” για τις δισκοθήκες όλων των οπαδών των Blues Pills.

“Είμαστε έτοιμοι να μοιραστούμε μαζί σας την κυκλοφορία ενός ζωντανού δίσκου/DVD το οποίο ηχογραφήθηκε και βιντεοσκοπήθηκε κατά τη διάρκεια της συναυλίας μας στο Παρίσι στο Le Trianon τον περασμένο Οκτώβριο στο πλαίσιο του “Lady in Gold Tour”. Αποφασίσαμε να το κάνουμε αυτό γιατί θέλουμε να μοιραστούμε την ζωντανή εμπειρία μας με όλους τους οπαδούς μας που βρέθηκαν σε κάποια συναυλία μας αλλά και με εκείνους που ίσως δεν είχαν ποτέ την ευκαιρία να μας δουν ζωντανά. Η ζωντανή ερμηνεία των τραγουδιών μας διαφέρει πολύ από τις επίσημες studio-εκδόσεις. Θα το αποκαλούσαμε λίγο περισσότερο rock’n’roll, πιο βαρύ, με περισσότερα τζαμαρίσματα και ψυχεδελικά τμήματα- απλώς μια άλλη εμπειρία. Παίζοντας ζωντανά είναι αυτό που πάντα απολαμβάνουμε. Σε καμία άλλη περίπτωση δεν μπορούμε να συνδεθούμε τόσο βαθιά με τους θαυμαστές μας. Προσπαθήσαμε να πιάσουμε τις μαγικές στιγμές και τα συναισθήματα της ζωντανής ατμόσφαιρας τόσο στο DVD όσο και στο δίσκο για να τις απολαύσετε στα σαλόνια σας, στα αυτοκίνητά σας και οπουδήποτε βρεθείτε συντροφιά με αυτό. Το Παρίσι επελέγη γιατί σημαίνει πολλά για μας να παίξουμε σε αυτή την όμορφη πόλη και επίσης το “Le Trianon” είναι ένας από τους πιο όμορφους χώρους στην Ευρώπη – αυτό χρειαζόταν να το μοιραστούμε μαζί σας!”, δήλωσε το συγκρότημα στο επίσημο δελτίο τύπου για το “Lady in Gold-Live in Paris”.

Οι Blues Pills δημιουργήθηκαν το 2011 και έχουν βιώσει όλα τα στάδια μιας πολλά υποσχόμενης μπάντας φτάνοντας αρκετά ψηλά κυρίως μετά την κυκλοφορία του δισκογραφικού τους album που φέρει και τον ίδιο τίτλο με αυτόν της εν λόγω περιοδείας τους. Με την αυτοπεποίθηση που παρέχουν οι επιτυχίες του πρωτότυπου δίσκου (“Lady In Gold”, “I Felt A Change”, “Little Boy Preacher”) αλλά και από εκείνες του προηγούμενου που έφερε ως τίτλο το όνομά τους (“High Class Woman”, “Bliss”, “Devil Man”, “Little Sun”), εκτόξευσαν τις πωλήσεις εισιτηρίων στα lives τους, πράγμα που έχρηζε επιτακτική την ηχογράφηση της συναυλίας τους.

Τη μίξη του “Lady in Gold-Live in Paris” ανέλαβε ο Christopher Schaefer την οποία πραγματοποίησε στο Tin Drum Studio και στο Lindbacka Studio, με τον μπασίστα του συγκροτήματος, Zack Anderson να βοηθά ενεργά στη διαδικασία αυτή. Υπεύθυνος για τις ηχογραφήσεις ήταν ο Ivo Lange.

Στο πλαίσιο της περιοδείας αυτής, οι Blues Pills πέρασαν και από την Αθήνα όπου μας παρουσίασαν το show τους στις 11 του περασμένου Μαρτίου στο Piraeus 117 Academy.

Art Cover:

Tracklist:

1. Lady in Gold (Live) 5:01

2. Little Boy Preacher (Live) 7:09

3. Bad Talkers (Live) 3:49

4. Won’t Go Back (Live) 4:16

5. Black Smoke (Live) 5:06

6. Bliss (Live) 4:26

7. Little Sun (Live) 4:59

8. Elements and Things (Live) 5:41

9. You Gotta Try (Live) 4:27

10. High Class Woman (Live) 4:52

11. Ain’t No Change (Live) 5:16

12. Devil Man (Live) 5:51

13. I Felt a Change (Live) 5:12

14. Rejection (Live) 4:25

15. Gone so Long (Live) 4:29

Playlist:

Back To Top