skip to Main Content

Νέο Album | Bomba Estéreo – Deja

  • Ημερομηνία κυκλοφορίας: 10 Σεπτεμβρίου 2021
  • Εταιρεία: Sony Music Latin
  • Μορφή: CD, Digital Release

Οι κολομβιανοί super stars, Bomba Estéreo -που πριν από λίγες μέρες εμφανίστηκαν στο SNF Nostos του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος- κυκλοφορούν το νέο τους album «Deja». Το “Deja” είναι το πολυαναμενόμενο πρώτο album του συγκροτήματος μετά από 4 χρόνια.

Το νέο single “Como Lo Pedi” είναι μια συνεργασία με τον εμβληματικό Μεξικανό τραγουδοποιό Leonel Garcia. Την παραγωγή του τραγουδιού ανέλαβε ο Trooko, ο οποίος έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες από τη MIA έως τον Residente των Calle 13. «Έφτιαξα περίπου 10 διαφορετικές εκδοχές αυτού του τραγουδιού – ήθελα να το κάνω τέλειο», δήλωσε η τραγουδίστρια του συγκροτήματος Liliana “Li” Saumet. «Σκέφτηκα λοιπόν τον Leonel. Σε δύο μέρες, μου έστειλε μια απίστευτη ιδέα! Υπέροχοι στίχοι, απίστευτη φωνή. Φαντάζομαι κάποιον σε ντίσκο να ακούει αυτό το τραγούδι και να ερωτεύεται ταυτόχρονα».

Το album «Deja » χωρίζεται εννοιολογικά σε τέσσερις ενότητες που αντιστοιχούν στα τέσσερα στοιχεία της φύσης: “Tierra” (Γη”), “Agua” (νερό), “Fuego” (“φωτιά”) και “Aire” (“αέρας”). ” Το κάθε ένα από αυτά τα μέρη κυκλοφόρησε μέσα στη χρονιά ως EP μέχρι να σχηματιστεί το πλήρες album το οποίο “αφορά τη σύνδεση και την αποσύνδεση των ανθρώπων από τον πλανήτη, από τον εαυτό του”, εξηγεί η Li. «Αναφέρεται στο πώς είμαστε αποσυνδεδεμένοι, περισσότερο συνδεδεμένοι με ηλεκτρονικές συσκευές και εικονικά πράγματα παρά με πραγματικά πράγματα. Έτσι αποφασίσαμε να χρησιμοποιήσουμε τα τέσσερα στοιχεία επειδή είναι μέρος της ισορροπίας των ανθρώπων».

Το τραγούδι από το album που ξεχώρισε αρχικά ήταν το “Agua” και συνοδεύτηκε από το Deja, μια συνεργασία με την Lido Pimienta και τους OKAN και το “Soledad”, που παρέχει χορευτικά, φωτεινά synths και φωνητικές αρμονίες. Το επόμενο τραγούδι που έλαβε την επίσημη εικόνα του είναι το ομότιτλο με το album, του οποίου το music video σκηνοθέτησε ο Memo Canan με πρωταγωνιστή τον ηθοποιό και μοντέλο από την Αργεντινή, Joaquín Ferreira. Σειρά έχει το “Ahora” που σκηνπθέτησε ο Leo Linkowski χρησιμοποιώντας ως φόντο όμορφα φυσικά τοπία που κόβουν την ανάσα. To clip κυκλοφόρησε την ίδια μέρα με το πλήρες album. Ως το highlight των νέων δημιουργιών τους θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε και το “Se Acabó”, με τη μουσική και τους στίχους του να φέρουν την υπογραφή των Elizabeth Rodriguez, Jose Castillo, Magdelys Savigne και των Bomba Estéreo. Τα electro στοιχεία και οι tropical μουσικές αναφορές ολοκληρώνουν τις δημιουργίες αυτές, οι οποίες μάς ταξιδεύουν στο πιο εξωτικό περιβάλλον. Το “Se Acabó” μαζί με τα “Ahora” και “Profundo”αποτελούν το δεύτερο drop του δίσκου τους, ενώ συγκαταλέγονται και στο E.P. “Aire”. 

Το πρόσφατο single “Conexión Total”, είναι μια συνεργασία με τη Νιγηριανή super star Yemi Alade. «Η συνεργασία με την Yemi είναι μια τεράστια τιμή καθώς η μουσική μας έχει εμπνευστεί βαθιά από την Αφρική με όλες τις έννοιες από τότε που ξεκινήσαμε», λέει ο ιδρυτής της Bomba Estereo, Simon Mejia. «Η folk μουσική της Κολομβίας οφείλει πολλά στη μητρική ήπειρο, αυτό το ισχυρό μείγμα από αφρικανικά τύμπανα και μαρίμπα, με γηγενή φλάουτα και τραγούδια είναι η βάση του απίστευτου ηχητικού τοπίου αυτής της χώρας. Η Yemi είναι εξαιρετικός καλλιτέχνης και έχει εκπληκτική φωνή. Είμαστε πραγματικά χαρούμενοι που συνεχίζουμε να επεκτείνουμε τους πολιτιστικούς και προγονικούς δεσμούς που συνδέουν την Αφρική με τη Νότια Αμερική».

Οι Bomba Estéreo κυκλοφορούν ένα album κάθε δύο ή τρία χρόνια από το 2006. Στα τέσσερα χρόνια μεταξύ του “Ayo” και του “Deja”, το συγκρότημα βρισκόταν σε περιοδεία, κυκλοφόρησε ένα remix του “To My Love” του 2015 που έγινε απροσδόκητα το μεγαλύτερο εμπορικό τους hit και ο frontman τους Simón Mejía κυκλοφόρησε νέο solo album, με τίτλο “Mirla”.

Το “Deja” γεννήθηκε σε ένα τουριστικό λεωφορείο το 2018 και στη συνέχεια το μεγαλύτερο μέρος του album ολοκληρώθηκε σε ένα studio που δημιουργήθηκε στο σπίτι της Li. Οι Bomba Estéreo έκαναν αυτομάτως την παραγωγή του δίσκου, φέρνοντας τον κιθαρίστα José Castillo και τον Efrain “Pacho” Cuadrado στα κρουστά για να παίξουν και για να βοηθήσουν στη συγγραφή μερικών τραγουδιών.

Art Cover:

Playlist

Back To Top