skip to Main Content

Νέο Album | Bruce Springsteen – Western Stars

  • Ημερομηνία κυκλοφορίας: 14 Ιουνίου 2019
  • Εταιρεία: Columbia Records
  • Μορφή: 2 LP, CD
  • Παραγωγή: Ron Aniello
  • Singles από το “Western Stars” :
  1. “Hello Sunshine” Κυκλοφόρησε: 26 Απριλίου 2019
  2. “There Goes My Miracle” Κυκλοφόρησε 17 Μαΐου 2019
  3. “Tucson Train” Κυκλοφόρησε: 30 Μαΐου 2019

Πέντε χρόνια μετά από την κυκλοφορία του ‘χρυσού’ “High Hopes”, ο Bruce Springsteen επανέρχεται με τη νέα του, ολοκληρωμένη, δισκογραφική δουλειά, με τίτλο “Western Stars”. Πρόκειται για το 19ο studio album του ‘Αφεντικού’ της rock και Αμερικανού τραγουδιστή και τραγουδοποιού, Bruce Springsteen. Μπορεί πλέον να μην περιμένουμε επιτυχίες, όπως οι δίσκοι “Born to Run” (1975) και “Born in the U.S.A.” (1984), ωστόσο σε κάθε νέο υλικό του η χαρά του κοινού είναι απερίγραπτη. Τα 20 βραβεία Grammy, αλλά και τα 2 Golden Globe -ανάμεσα σε άλλα- δεν τοποθετήθηκαν τυχαία στη μουσική του παρακαταθήκη.

Ο Springsteen, λοιπόν, είναι ξανά κοντά μας με δεκατρία τραγούδια σε παραγωγή του Ron Aniello και που θα διανεμηθούν από την Columbia Records. Έπειτα από δηλώσεις του, ο Bruce ανακοίνωσε πως ο δίσκος επηρεάστηκε από την pop μουσική της Βόρειας Καλιφόρνια κατά τη δεκαετία του ’70. Ενώ συμπλήρωσε πως είναι μία “επιστροφή στις solo ηχογραφήσεις μου με τραγούδια που σκιαγραφούν διάφορους χαρακτήρες και σαρωτική, κινηματογραφική οργάνωση ορχήστρας. Είναι ένας δίσκος σαν κοσμηματοθήκη.”

Το lead single του δίσκου δεν είναι άλλο από το “Hello Sunshine”. Το τραγούδι χαρακτηρίζεται από έναν νοσταλγικό χαρακτήρα, ενώ η διαχρονικότητά του είναι δεδομένη. Αξίζει επίσης να αναφέρουμε πως όπως και σε ολόκληρο τον δίσκο, έτσι και στο εν λόγω τραγούδι ανιχνεύουμε country αναφορές.

Το “There Goes My Miracle” έρχεται στη συνέχεια ως το δεύτερο κατά σειρά single του δίσκου. Επηρεασμένο από τους ήχους των ‘60s και των ‘70s, το νέο anthem κινείται σε μία εμβληματική, ορχηστρική ενορχήστρωση με τα γνώριμα φωνητικά του ερμηνευτή να εμπλέκονται αρμονικά με ηλεκτρονικά drums. Η μουσική και οι στίχοι του φέρουν κατ’ αποκλειστικότητα την υπογραφή του Springsteen.

Συνεχίζοντας τις κινηματογραφικές ενορχηστρώσεις, ο Bruce στις 30 Μαΐου μας συστήνει το τρίτο κατά σειρά single του δίσκου, που δεν είναι άλλο από το “Tucson Train”. Τα country ηχοχρώματα δε φαίνεται να λείπουν από αυτό το τραγούδι, ενώ οι στίχοι του μιλούν για έναν άνδρα που αφήνει το Σαν Φρανσίσκο, με σκοπό να ξεκινήσει μία νέα ζωή στην Αριζόνα.

Ακούγοντας, λοιπόν, το σύνολο των τραγουδιών που βρίσκονται στον δίσκο ανακαλύπτουμε πως πρόκειται για ένα πλούσιο album με ήχο εντελώς διαφορετικό από των μέχρι τώρα δημιουργιών του. Οι χορδές και οι δεύτερες φωνές αντανακλούν σε μία παλαιότερη κατάσταση, όπου η αθωότητα κάνει την εμφάνισή της ‘ταρακουνώντας’ όλα τα δεδομένα. Όσον αφορά την στιχουργία των τραγουδιών, ο Springsteen προσπαθεί να κρατήσει κι αυτή σε ένα ελαφρύ πλαίσιο, ωστόσο καμιά φορά τον ακούμε να τραγουδάει για περασμένες φήμες και παρελθοντικής δόξας. Εάν ακούσεις τα “Hello Sunshine” και “Drive Fast (Stuntman)” θα καταλάβεις.

Διατηρώντας το ίδιο μοτίβο, ο Springsteen κλείνει στον δίσκο με το μελωδικό “Moonlight Motel” αφήνοντάς μας μία γλυκόπικρη επίγευση. Ωστόσο η γαλήνη που δημιούργησαν τα τραγούδια του υπερισχύει όλων των συναισθημάτων και για ακόμα μία φορά κλείνουμε με θετικές εντυπώσεις για το ‘Αφεντικό’ της rock.

Art Cover:

Tracklist:

1. “Hitch Hikin'” – 3:37

2. “The Wayfarer” – 4:18

3. “Tucson Train” – 3:31

4. “Western Stars” – 4:41

5. “Sleepy Joe’s Café” – 3:14

6. “Drive Fast (The Stuntman)” – 4:16

7. “Chasin’ Wild Horses” – 5:03

8. “Sundown” – 3:17

9. “Somewhere North of Nashville” – 1:52

10. “Stones” – 4:44

11. “There Goes My Miracle” – 4:05

12. “Hello Sunshine” – 3:56

13. “Moonlight Motel” – 4:16

Playlist

Back To Top >