skip to Main Content

Νέο Album | Camila Cabello – Camila

  • Ημερομηνία κυκλοφορίας: 12 Ιανουαρίου 2018
  • Εταιρεία: Epic, Syco, Sony
  • Μορφή: CD, Digital Download
  • Παραγωγή: Frank Dukes (also exec.), Jarami, Skrillex, T-Minus, Bart Schoudel, The Futuristics, SickDrumz, Jesse Shatkin
  • Singles από το “Camila“:
  1. “Havana” Κυκλοφόρησε: 8 Σεπτεμβρίου 2017
  2. “Never Be the Same” Κυκλοφόρησε: 9 Ιανουαρίου 2018

Πριν από περίπου ένα χρόνο η Camila Cabello άφηνε πίσω της το συγκρότημα που την ανέδειξε, τις Fifth Harmony και η αλήθεια είναι πως μέσα σ’ένα μόλις χρόνο η solo καριέρα της εκτοξεύτηκε και κατάφερε να κάνει σημαντικά πράγματα που μπορούν πλέον να ανταγωνιστούν τα επιτεύγματα της με το girl-band. Έχει φτάσει μέχρι το No.2 του Billboard Hot 100 (“Havana”), έχει συμμετάσχει σε περιοδεία του Bruno Mars, απέκτησε πάνω από 42 εκατομμύρια μηνιαίους ακροατές στο Spotify, συμμετείχε σε διαφημιστικές καμπάνιες, συνεργασίες σε albums άλλων καλλιτεχνών και πάμπολλα shows. Αλλά ίσως το πιο σημαντικό από όλα, είναι πως ένα χρόνο μετά από όλα αυτά, η Cabello κυκλοφορεί επιτέλους σήμερα την πρώτη της solo προσπάθεια και ενισχύει την ήδη δηλωθείσα ανεξαρτησία της.

Ο τίτλος του LP είναι απλώς “Camila”, και όχι “The Hurting. The Healing. The Loving”, όπως είχε ανακοινωθεί αρχικά και αυτό από μόνο του αποδεικνύει ότι κάποια σοβαρή ωρίμανση επήλθε στη δημιουργική διαδικασία του. Επίσης, το τελικό tracklist του στερείται των τριών πρώτων solo τραγουδιών που κυκλοφόρησε η τραγουδίστρια κατά τη διάρκεια της χρονιάς (“Crying in the Club”, “I Have Questions” και “OMG”), είτε αυτό ήταν μια κίνηση στρατηγικής ή μια απλή σύμπτωση, που επιτρέπει στους οπαδούς να δουν ακόμα περισσότερο την τέχνη της Cabello μέσα από αυτό το 11-track LP.

Ξεκινώντας από το δεύτερο επίσημο single του δίσκου που κυκλοφόρησε προκαταβολικά από το δίσκο, το “Never Be the Same”, στο οποίο η Cabello παρουσιάζει το εξαιρετικό της falsetto, πειραματίζεται με ένα μείγμα ήχων και λυρικών ιδεών- και το πιο ενδιαφέρον είναι ότι διαφέρει σημαντικά από τον ήχο του προηγούμενου single του δίσκου, το πασίγνωστο πια σε όλους, “Havana”. Το τελευταίο είναι “περικυκλωμένο” μέσα στο tracklist από μπαλάντες για παλιές μεγάλες αγάπες όπως το “Something’s Gotta Give” και mid-tempo τραγούδια, “πασπαλισμένα” με περισσότερη αισιοδοξία στο στίχο όπως τα “In The Dark” και “All These Years”. Ωστόσο, η πολυ-αναμενόμενη latin επιρροή της Cabello που ανέπτυξε μέσα από το “Havana”, εξακολουθεί να γίνεται αισθητή σε σε μερικά ακόμα τραγούδια του δίσκου, όπως στο “She Loves Control” που έχει μια ελαφριά αίσθηση από salsa.

Και ενώ θα είναι δύσκολο για την ίδια να ξεπεράσει τον εαυτό της μετά την τεράστια επιτυχία του “Havana”, υπάρχουν πολλά ακόμα τραγούδια στο δίσκο που είναι εξίσου ελκυστικά ακόμα κι αν δεν μοιάζουν πολύ σε αυτή. Το στιχουργικό στυλ του “Into It” φέρνει το ίδιο sexy ύφος με την προαναφερθείσα επιτυχία, ενώ το “Inside Out” που βασίζεται σε ήχους από πιάνο και μεταλλικά κρουστά, δημιουργεί μια γεμάτη μελωδία που κλείνει με όμορφο τρόπο το album.

Οι φίλοι των ακουστικών δημιουργιών θα βρουν την ομορφιά του δίσκου στο “Real Friends” ενώ οι αθεράπευτα ρομαντικοί θα εκτιμήσουν την τρυφερή μπαλάντα “Consequences”, μιας και οι στίχοι του μπορούν να αφιερωθούν στο έτερον τους ήμισυ με οποιαδήποτε αφορμή.

Συνολικά, το φάσμα των συναισθημάτων και των ήχων του “Camila” είναι αξιέπαινο. To album είναι σίγουρο πως θα αποφέρει στην Cabello μια ακόμα μεγάλη επιτυχία, κι έτσι η 20χρονη τραγουδίστρια μπορεί να είναι σίγουρη ότι δημιούργησε ένα πρώτο δείγμα solo δουλειάς που θα την εκτοξεύσει στο πάνθεον των πρωτοεμφανιζόμενων -κι όχι μόνο- pop, καλλιτεχνών για το 2018. Μπορεί η ίδια να ήταν ένα κορίτσι ανάμεσα σε άλλα πέντε, ωστόσο η Cabello έχει αποδείξει ήδη ότι η πρόθεση της ήταν από την αρχή, να είναι απλά η… “Camila”.

Art Cover:

Tracklist:

1. “Never Be the Same” 3:46

2. “All These Years” 2:44

3. “She Loves Control” 2:57

4. “Havana” (featuring Young Thug) 3:37

5. “Inside Out” 3:02

6. “Consequences” 2:58

7. “Real Friends” 3:34

8. “Something’s Gotta Give” 3:56

9. “In the Dark” 3:39

10. “Into It” 2:55

11. “Never Be the Same” (Radio Edit) 3:47

Target bonus track

12. “Havana” (Remix with Daddy Yankee) 3:19

Japan limited pressing bonus tracks

12. “Havana” (Remix with Daddy Yankee) 3:19

13. “I Have Questions” 3:42

Playlist:

Back To Top