skip to Main Content

Νέο Album | Carlos Rivera – Leyendas

  • Ημερομηνία κυκλοφορίας: 28 Μαΐου 2021
  • Εταιρεία: Sony Music Latin / Magnus Music
  • Μορφή: CD, LP, Digital Release
  • Singles από το “Canciones del Alma”:
  1. “Hasta el Sol de Hoy” Κυκλοφόρησε: 7 Απριλίου 2021
  2. “Si Tú Me Dices Ven” Κυκλοφόρησε: 28 Μαΐου 2021

Ο Carlos Rivera συγκεντρώνει τους πρωταγωνιστές μιας ιστορικής φωτογραφίας στο album του “Leyendas”:  τους Camilo Sesto, Juan Gabriel, José José και Rocío Dúrcal.

Όπως στην ασπρόμαυρη εικόνα που τραβήχτηκε στα γραφεία της δισκογραφικής εταιρείας Ariola στο Λος Άντζελες το 1984, αυτοί οι σπουδαίοι τραγουδιστές περιλαμβάνονται στο album με τα ντουέτα που κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες, στο οποίο θα βρείτε επίσης ως special guests κι άλλους ζωντανούς θρύλους όπως η Gloria Estefan, η Omara Portuondo και ο Roberto Carlos.

“Αυτό το album ήταν πραγματικά μια οδύσσεια”, δήλωσε ο Rivera σε μια πρόσφατη συνέντευξη του. «Είναι προνόμιο για μένα γιατί κάθε φορά που διαβάζω το tracklist λέω, «Wow! Πώς το κάνουμε αυτό?”

Ο Rivera ταίριαξε τη φωνή του με αυτή του Dúrcal για να ερμηνεύσει το “Amor eterno”. “Ήταν το πιο δύσκολο γιατί είναι ένα τραγούδι που έχει τον τόνο του”, είπε. «Η συναρμολόγηση ενός ντουέτου ενός άνδρα με μια γυναίκα σε ένα τραγούδι που δεν είναι φτιαγμένο για ντουέτο είναι πολύ δύσκολο γιατί οι τόνοι ανεβαίνουν στα ύψη, γι’ αυτό το πρώτο μέρος το πάμε περισσότερο προς μια ατμόσφαιρα λίγο που θυμίζει την εποχή του Chavela Ο Vargas και του Cuco Sánchez με αυτήν την κιθάρα».

Στην περίπτωση του Juan Gabriel («Yo no sé qué me pasó») και του Sesto («Algo de mí»), ηχογράφησε  τα τραγούδια ενώ ήταν ακόμα εν ζωή. Είχε τραγουδήσει με τον José José, με τον οποίο ερμηνεύει το “Amor amor”, σε ένα αφιέρωμα στο Auditorio Nacional.

Ο Rivera προσπάθησε να εξερευνήσει τον κόσμο κάθε μουσικού και να του δώσει μοντέρνους ήχους χωρίς να χάσει την εμβληματικότητα κάθε τραγουδιού. Με πολλούς από αυτούς, μπόρεσε να δημιουργήσει και music videos παρά τις δυσκολίες της παραγωγής υπό τις τρέχουσες συνθήκες λόγω του COVID-19.

“Είμαι πολύ ευγνώμων γιατί ακόμη και κατά τη διάρκεια μιας πανδημίας τόσο οι δάσκαλοι μου José Luis Perales, Franco de Vita, Raphael, José Luis Rodríguez ‘El Puma’ όσο και η Gloria Estefan κατάφεραν και ηχογράφησαν μαζί μου”, είπε. “Ήμασταν αυτοί κι εγώ, ο παραγωγός και μια κάμερα γιατί δεν μπορούσαμε να τους εκθέσουμε, αλλά νομίζω ότι ήταν επίσης πολύ χαρούμενοι που έφυγαν από το σπίτι τους και το έκαναν με πολλή αγάπη. Είμαι ευτυχής που γνώρισα σχεδόν κάθε καλλιτέχνη στο album. Οι μόνοι που δεν μπορούσα να δω ενώ ήταν εν ζωή ήταν η Mercedes Sosa και ο Dúrcal. Αλλά τώρα με την τεχνολογία είπα: “Δεν θέλω να μείνω με την επιθυμία να μην μπορώ να τραγουδήσω μαζί τους”“.

Μια ειδική περίπτωση είναι αυτή του Armando Manzanero, με τον οποίο ερμηνεύει το “Todavía”. Το τραγούδι ηχογραφήθηκε από τον Manzanero πριν πεθάνει από επιπλοκές από το COVID τον περασμένο Δεκέμβριο. Είναι μια από τις τελευταίες ηχογραφήσεις που έκανε. «Ο Maestro Manzanero ήταν ο πρώτος που μου είπε «να μου στείλει το τραγούδι» και μετά από τρεις μέρες με κάλεσε προσωπικά και μου είπε: «Carlitos, ηχογράφησα το τραγούδι. Πότε θα συναντηθούμε; Θα σου φτιάξω φαγητό Yucatecan για σένα. Λυπήθηκα γιατί θα πέθαινα να κάνω αυτό το video μαζί του, αλλά και για να φάω μαζί του Yucatecan… Ήταν τόσο γενναιόδωρος μαζί μου. Μου έδωσε πολλά μουσικά δώρα στη ζωή, τραγούδησα μαζί του πολλές φορές, μου έγραψε τραγούδια».

Όντας με τόσο αναγνωρισμένα τραγούδια και ερμηνευτές, ο Rivera συγκέντρωσε μια ομάδα παραγωγών υψηλής ποιότητας για να δουλέψει ειδικά σε κάθε ένα από τα τραγούδια. Ο Julio Reyes Copello ήταν υπεύθυνος για τα τραγούδια των Perales, Sosa και De Vita. Ο Andrés Castro για εκείνα με τους El Puma και Dúrcal. Ο Kiko Campos για τη συνεργασία του με την Portuondo. Ο Kiko Cibrian για τα τραγούδια των José José, Roberto Carlos και Manzanero. Ο Pablo Cebrián για εκείνα με τους Raphael και Luis Eduardo Aute, ενώ ο Emilio Estefan εργάστηκε για το τραγούδι της συζύγου του. Οι παραγωγές για τα τραγούδια των Sesto και Juan Gabriel είχαν ήδη γίνει από τους Pepe Herrero και Gustavo Farías, αντίστοιχα, για τα albums που κυκλοφόρησαν αυτοί οι καλλιτέχνες.

Art Cover:

Playlist

Back To Top