skip to Main Content

Νέο Album | Carlos Vives – Cumbiana ll

Art Cover:

ALBUM ID:

 • Ημερομηνία κυκλοφορίας: 13 Μαΐου 2022
 • Εταιρεία: XL Recordings
 • Μορφή: CD, LP, Digital Release
 • Παραγωγή: Nigel Godrich
 • Singles από το “Carlos Vives – Cumbiana ll”:
 1. “Besos en Cualquier Horario” Κυκλοφόρησε: 12 Αυγούστου 2021
 2. “Currambera ” Κυκλοφόρησε: 2 Φεβρουαρίου 2022
 3. “Baloncito Viejo” Κυκλοφόρησε: 2 Μαρτίου 2022
 4. “Canción Bonita” Κυκλοφόρησε: 4 Απριλίου 2022
 5. “Solo” Κυκλοφόρησε: 26 Απριλίου 2022
 6. “Babel ” Κυκλοφόρησε: 4 Μαΐου 2022
 7. “El Teke Teke” Κυκλοφόρησε: 13 Μαΐου 2022

Στις 12 Μαΐου, ο Κολομβιανός super-star, Carlos Vives κυκλοφόρησε το νέο του album “Cumbiana ll”, το οποίο περιλαμβάνει 14 τραγούδια και, σε ένα από αυτά με τίτλο “Babel” συνεργάζεται με τον Αργεντινό rocker Fito Páez. To album κυκλοφορεί από την Sony Music Latin, και όπως το “Cumbiana l”, είναι πολύ μακριά από τους παραδοσιακούς ήχους της χώρας του παρά το γεγονός ότι αρέσκεται εδώ και πολλά χρόνια να ανακαλύπτει διάφορους ήχους των πολιτισμών της Κολομβίας. Ο καλλιτέχνης αν έπρεπε να συνοδεύσει την πρεμιέρα του με ένα σλόγκαν, αυτό θα ήταν «μαζί στη διαφορετικότητα». Σύμφωνα με τον Vives, αυτό προέρχεται από μια περιγραφή που επιβεβαιώνεται από μια λίστα διαφορετικών καλλιτεχνών που συμμετέχουν στο album, όπως ο Camilo, Ricky Martin, Pedro Capó, Black-Eyed Peas, Play-N-Skillz, Mau y Ricky, μεταξύ πολλών άλλων.

Ο τραγουδιστής για αυτό το νέο album ταξίδεψε στην Κολομβία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Πουέρτο Ρίκο μαζί με τους Kogiman, ένα duo που αποτελείται από τον παραγωγό, Martín Velilla και τον κιθαρίστα, Andrés Leal. Ο Carlos Vives κυκλοφόρησε μαζί με το album και το music video του “Teke ​​Teke” μαζί με τους Black Eyed Peas και Play-N-Skillz.

Επιπλέον, το “Cumbiana ll” προέκυψε από την εκτεταμένη εξερεύνηση του καλλιτέχνη για τη δημιουργία σύγχρονης μουσικής που συνδυάζει τους μελωδικούς ήχους της αρχαίας Κολομβίας, εκείνους που βρίσκονται στην αρχή και την εξέλιξη της cumbia, τη σύγκλιση ρυθμών και πολιτισμών που συμβολικά ορίζει ως: “Όλα αυτά που είμαστε”. Ο Carlos Vives εξηγεί με τα λόγια του τι όραμα έχει για τη μουσική του: «Στη μουσική μας δεν μπορείς να μιλάς για fusion. Ξεκίνησα ήδη ως fusion, δεν πήραμε όμως το rock από πουθενά, το χρησιμοποιήσαμε για να ηλεκτρίσουμε τα αυθεντικά μας κρουστά και για να τραγουδήσουμε όσο μιλάμε».

Η μουσική Cumbiana, που έδωσε τον τίτλο αυτών των albums, βραβεύτηκε πολλές φορές από τα Latin Grammys χάρη στο γεγονός ότι ο Vives χρησιμοποίησε τις δυνατότητες που υπήρχαν για να επιτύχει πρωτότυπες συγχωνεύσεις, όπως ρυθμούς ιθαγενών που αργότερα θα συγχωνεύονταν με τα τραγούδια των αφρικανών σκλάβων και τους ήχους των οργάνων που ήρθαν στην Αμερική από την Ισπανία. Με αυτόν τον τρόπο προχώρησε πιο μακριά από ποτέ, αψηφώντας στιλιστικά και γεωγραφικά σύνορα και πηδώντας ελεύθερα πέρα ​​δώθε στο χρόνο.

Όσον αφορά την πρεμιέρα του “Cumbiana II”, που είναι το 15ο studio album του, ο Carlos στηρίχτηκε στην εννοιολογική αφετηρία που βρισκόταν στα μέσα του 20ού αιώνα, φέρνοντας για πρώτη φορά τον ηχογραφημένο ήχο κολομβιανών συγκροτημάτων στις πρωτεύουσες της λατινοαμερικανικής μουσικής βιομηχανίας, όπως το Μεξικό και την Αργεντινή, δημιουργώντας έτσι έναν νέο ήχο σε αυτές τις χώρες και ένα ρεύμα cumbiera.

Ο Vives έμελλε να συνεχίσει να αποκαλύπτει τις ιστορίες που αφηγείται από αυτό το σημείο, αληθινά και επανασχεδιασμένα. Μια κολομβιανή περιοχή με ποτάμια, βάλτους και βουνά, όπου γεννήθηκε η cumbia και από όπου η μουσική και οι πολιτισμοί που περιλαμβάνει έχουν αντηχήσει σε όλο τον κόσμο μέσω των οργάνων και των καλλιτεχνών της και μαζί τους, χαράσσοντας ένα μονοπάτι προς το μέλλον. Αυτό επιβεβαίωσε και ο ίδιος: «Η δουλειά μου ήταν πάντα να ενημερώνω τον κόσμο ότι είμαστε πιο κοντά από όσο μας επιτρέπουν οι κανόνες, η πολιτική και τα σύνορα. Και αυτή είναι η χαρά του Cumbiana II».

Playlist

Back To Top