skip to Main Content

Νέο Album | Charlie Puth – Voicenotes

  • Ημερομηνία κυκλοφορίας: 11 Μαΐου 2018
  • Εταιρεία: Atlantic
  • Μορφή: CD, LP, digital download
  • Παραγωγή: Charlie Puth
  • Singles από το “Voicenotes”:
  1. “Attention” Κυκλοφόρησε: 21 Απριλίου 2017
  2. “How Long” Κυκλοφόρησε: 5 Οκτωβρίου 2017
  3. “Done for Me” Κυκλοφόρησε: 15 Μαρτίου 2018
  4. “Change” Κυκλοφόρησε: 26 Μαρτίου 2018

Για πολλούς καλλιτέχνες, ένα δεύτερο album είναι η ευκαιρία να αποδείξουν την αξία τους ως καλλιτέχνες και σαφώς όταν τους παρακολουθούν περισσότερα μάτια, υπάρχουν και μεγαλύτερες προσδοκίες. Αυτό ακριβώς πρεσβεύει και ο Charlie Puth και το αποδεικνύει έμπρακτα με την συνέχεια του ντεμπούτου του δίσκου “Nine Track Mind” που κυκλοφόρησε το 2016 με το οποίο κατάφερε να σημειώσει τεράστια επιτυχία! Ο τίτλος του νέου του δίσκου είναι “Voicenotes” το οποίο είχαν προλογίσει νωρίτερα τέσσερα ανεξάρτητα singles.

Αρχικά το “Attention” (το οποίο έφτασε στο Νο.5 του Billboard Hot 100 τον περασμένο Αύγουστο) παρουσίασε μια άλλη πλευρά του Puth, πιο ώριμη για το επόμενο σετ του. Δεν υπήρξε ψευδής συναγερμός: Το τραγούδι έφερνε το μήνυμα πως το “Voicenotes” είναι ένα μεγάλο βήμα μπροστά για τον Puth που απομακρύνεται αρκετά από το ψιλό-κλισέ-pop-εμπορικό ξεκίνημα του.

Στο δίσκο υπάρχει ποικιλία μουσικών γεύσεων και λυρισμού τα οποία δεν συνάντησαν εμπόδια, ενώ υπάρχουν πολλά διαφορετικά στρώματα στο δεύτερο LP του Puth, πράγμα το οποίο μπορεί να λεχθεί και για την παραγωγή του. Παρόλο που είχε πάντα ένα χέρι βοηθείας σε κάθε παραγωγή των τραγουδιών του, οι ικανότητες του Puth λάμπουν φωτεινότερα από ό, τι στο παρελθόν με το “Voicenotes”, σε κάθε νέο του track, συμπεριλαμβανομένων των στρωματοποιημένων ήχων, είτε είναι αισιόδοξοι είτε είναι πιο “σώψυχοι”.

Το album ανοίγει με ένα εξαιρετικό παράδειγμα όλων αυτών, το “The Way I Am”, το οποίο βασίζεται στην ηλεκτρική κιθάρα και αναμιγνύεται με ένα κυματιστό beat, καθώς ο Puth δηλώνει ότι «μπορείς είτε να με μισείς είτε να με αγαπάς, αυτός είναι ο τρόπος που είμαι». Αυτού του είδους η αυτοπεποίθηση επικρατεί και στις μερικές από τις επόμενες στιγμές του δίσκο, συμπεριλαμβανομένου και του θλιμμένου αλλά, υπερ-πιασάρικου “How Long”, που ακολούθησε το “Attention”, ως single. Εν τω μεταξύ, το funky τραγούδι με τίτλο «LA Girls», το χαρακτηρίζουν punchy beats που θυμίζουν κάτι από την hip-hop μουσική σκηνή της δεκαετίας του ’90, με στίχους που δείχνουν επίσης ότι δεν φοβάται να είναι ειλικρινής και πραγματικός.

Η “άγρια πλευρά” του Puth είναι ένα από τα καλύτερα στοιχεία που θα συναντήσετε στο Voicenotes, ειδικά επειδή παρουσιάζεται με τόσο σοβαρούς και επαναστατικούς τρόπους. Οι μπαλάντες του δίσκου (“Patient”, “If You Leave Me Now” και “Change”) δίνουν μέσα από την ομαλή φωνή και ευαισθησία του, στιγμές γερών αναπνοών ανάμεσα σε πιο σκανδαλώδη τραγούδια όπως το “Empty Cups”, εξισορροπώντας τη γλυκύτητα με λίγο πιο τσαχπίνικους στίχους.

Επιπλέον, οι επιλογές του Puth για τους συνεργάτες του είναι μια τέλεια απεικόνιση της τόλμης του στο album αυτό, στρατολογώντας vintage αλλά και νέα αστέρια της R’n’B όπως τους Boyz II Men και την Kehlani, αντίστοιχα, καθώς και τον μεγάλο rock-folk αστέρα, James Taylor. Και ακόμα κι αν οι συν-συγγραφείς του τραγουδιού “Slow It Down”Daryl Hall και John Oates – ναι, το θρυλικού duo Hall & Oates– δεν συμβάλουν στο δίσκο ερμηνευτικά, σίγουρα μπορείς να ακούσεις την επιρροή τους στα 80’s synths του τραγουδιού.

Ο Puth κλείνει το album με μια κινηματογραφική, βασισμένη σε πιάνο, σερενάτα με τίτλο “Through It All”, μια απόκλιση από την βαρύτερη παραγωγή του δίσκου, που λειτουργεί ως μια συναρπαστική δήλωση τόσο για την αυτοπεποίθηση όσο και για την ικανοποίηση του, που βοηθά να αναπτύξουμε πιο “γλυκανάλατα” συναισθήματα -έστω και στο τέλος- στο ατρόμητο συναίσθημα του album.

Ο τρόπος με τον οποίο ο Puth μπόρεσε να δημιουργήσει ένα δίσκο 13 τραγουδιών που δείχνει την ανάπτυξη, την προσαρμοστικότητα και το ταλέντο του (τόσο φωνητικά όσο και παραγωγικά) το κάνει να μοιάζει σαν να είναι στα πράγματα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αν αναλογιστεί κανείς όλα τα παραπάνω και κυρίως δώσει μερικές έξτρα ακροάσεις στο δίσκο, τότε θα αντιληφθεί πως δικαίως μιλάμε για ένα δίσκο-θρίαμβο στη μέχρι τώρα καριέρα του!

Art Cover:

Tracklist:

1. “The Way I Am” 3:06

2. “Attention” 3:28

3. “LA Girls” 3:17

4. “How Long” 3:20

5. “Done for Me” (feat. Kehlani) 3:00

6. “Patient” 3:10

7. “If You Leave Me Now” (feat. Boyz II Men) 4:03

8. “Boy” 4:23

9. “Slow It Down” 3:10

10. “Change” (feat. James Taylor) 3:37

11. “Somebody Told Me” 3:36

12. “Empty Cups” 2:50

13. “Through It All” 3:26

Playlist:

Back To Top