skip to Main Content

Νέο Album | CHICKN – Bel Esprit

  • Ημερομηνία κυκλοφορίας: 18 Οκτωβρίου 2019
  • Εταιρεία: Inner Ear
  • Μορφή: CD, LP, Digital Release
  • Singles από το “Bel Esprit”:
  1. “Infrared Panda Club” Κυκλοφόρησε: 18 Ιουλίου 2019
  2. “She’ll Be Apples” Κυκλοφόρησε: 11 Οκτωβρίου 2019

CHICKN με μεγάλη χαρά παρουσιάζουν το τρίτο τους album με τίτλο “Bel Esprit” που κυκλοφορεί σε LP, CD και Digital album στις 18 Οκτωβρίου από την Inner Ear. Το δίσκο προλόγισαν τα singles “Infrared Panda Club” και “She’ll Be Apples”, τα οποία συνοδεύονται από δύο, πραγματικά, πολύ ιδιαίτερα music videos!

To “Bel Esprit” είναι ένα acid pop album 33 λεπτών που περιέχει 9 τραγούδια εξαιρεμένα από genres και περιττούς συμβιβασμούς. Ηχογραφήθηκε από τον Μάρτιο ως τον Ιούνιο του 2019 με ηχολήπτες τον Νίκο Τριανταφύλλου και τον Ηρακλή Βλαχάκη σε παραγωγή Άγγελου Κράλλη και CHICKN. Ιστορίες αγάπης διαθέσιμες προς ψηλάφηση, οικείες φωνές που τραγουδούν αλλόκοτα λόγια και κοσμικούς σκοπούς, διαστημικά grooves και τροπικά vibes είναι μερικά μόνο από τα στοιχεία που θα συναντήσετε μέσα σε αυτόν τον δίσκο.

Το “Bel Esprit” είναι το πρώτο και τελευταίο άλογο κούρσας των CHICKN, μία περισυλλογή πάνω στην απουσία και την πρόοδο. Το bel esprit (όμορφο πνεύμα) μέχρι σήμερα το αντιλαμβανόταν κανείς μόνο όταν αυτό είχε ήδη χαθεί, αλλά τώρα υπάρχει η φανταστική ευκαιρία να το ζήσετε σε πραγματικό χρόνο.

Παρακαλούμε ακούστε το δυνατά σε stereo!

Bio

Οι CHICKN είναι μια Αθηναϊκή ροκ μπάντα που δημιουργήθηκε το 2012. Ορμώμενη από ειλικρινή περιέργεια και πάθος για την ψυχεδελική μουσική, η μπάντα άρχισε τις εντατικές συναυλίες, χωρίς προηγούμενη δισκογραφία, αναφορές στον τύπο ή συγκεκριμένο λόγο, και έχτισε μια δυναμική στην αθηναϊκή live σκηνή, κυρίως από στόμα σε στόμα. Από τότε, έχουν περάσει επτά χρόνια πειραματισμού, εκρηκτικών εμφανίσεων, τριών EPs, δυο δίσκων και δεκάδων εναλλασσόμενων μελών, οι οποίοι διαμόρφωσαν, αναμόρφωσαν και επαναπροσδιόρισαν τους CHICKN.

H παραπάνω διαδικασία οριοθετήθηκε από το πρώτο τους ομώνυμο διπλό LP ενώ, για τις ανάγκες του δεύτερου LP τους, “WOWSERS!”, το line-up των CHICKN άλλαξε και απέκτησε την τωρινή πενταμελή του μορφή που το ηχογράφησε στο στούντιο και το υποστήριξε σε όλες τις συναυλίες εντός και εκτός Ελλάδας.

Οι CHICKN στην Ευρώπη έχουν συνεχή παρουσία έχοντας κάνει τέσσερα ευρωπαϊκά τουρ σε Ελλάδα, Τουρκία, Βαλκάνια, Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία, Γαλλία, Ισπανία, Ολλανδία και Ηνωμένο Βασίλειο. Τον Ιούνιο του 2019 έπαιξαν ζωντανά στο ετήσιο πάρτι του ACNE Film στις Κάννες. Αυτό το διάστημα, σχεδιάζουν την πέμπτη περιοδεία τους στα πλαίσια της κυκλοφορίας του νέου τους δίσκου Bel Esprit, ο οποίος κυκλοφορεί στις 18 Οκτωβρίου από την Inner Ear Records.

CHICKN (αυτή τη στιγμή) είναι:

Άγγελος Κράλλης: κιθάρα, συνθεσάϊζερ, φωνητικά

Παντελής Καρασεβδάς: τύμπανα

Άξιος Ζαφειράκος: μπάσο, φωνητικά

Χρήστος Μπεκίρης: κιθάρα, συνθεσάϊζερ, φωνητικά

Ντoν Σταυρινός: πνευστά, κρουστά

Art Cover:

Tracklist:

1. Bel Esprit 04:48

2. Sweet Geneva 02:48

3. Infrared Panda Club 03:14

4. Candle Fly 02:43

5. Evening Primrose 03:06

6. She’ll Be Apples 04:13

7. Moon Underwater 03:35

8. Die To Make A Living (Reprise) 05:38

9. Chickn Tribe (Slight Return) 02:54

Playlist

Back To Top