skip to Main Content

Νέο Album | Christina Aguilera – Liberation

  • Ημερομηνία κυκλοφορίας: 15 Ιουνίου 2018
  • Εταιρεία: RCA Records
  • Μορφή: CD, LP, Digital Download
  • Παραγωγή: Charlie Heat, Eric Danchick, Mike Dean,Dumbfoundead, Anderson Paak, Honorable C.N.O.T.E., Che Pope, Kanye West, Jon Bellion, MNEK, Kirby Dockery, Ricky Reed
  • Singles από το “Liberation”:
  1. “Liberation” Κυκλοφόρησε: 3 Μαΐου 2018
  2. “Twice” Κυκλοφόρησε: 11 Μαΐου 2018
  3. “Fallin Line” Κυκλοφόρησε: 16 Μαΐου 2018
  4. “Like I Do” Κυκλοφόρησε: 7 Ιουνίου 2018

Το νέο album της Christina Aguilera είναι εδώ!

Έξι χρόνια έχουν περάσει από το τελευταίο δισκογραφικό εγχείρημα της καλλιτέχνιδας «Lotus», με το «Liberation» επιτέλους να κάνει την εμφάνισή του. Ύστερα από μερικές σεζόν ως μια από τους coach του “The Voice”, η Christina Aguilera επιστρέφει στον χώρο της μουσικής δισκογραφίας παρουσιάζοντας έναν δίσκο που περιλαμβάνει τα “πάνω” και τα “κάτω” του, με μια Christina καταρρακωμένη, εκστασιασμένη, ραδιούργα και εγκαταλελειμμένη, να ταλαντεύεται μεταξύ άγχους, αλλά και να προκαλεί.

Πρόκειται για ένα album που κινείται εν μέσω τραυμάτων, λαγνείας, αντίστασης, εμμονής και μακροχρόνιας αγάπης. Περιλαμβάνει δυναμικές συνεργασίες με αγαπημένους καλλιτέχνες από το μουσικό καλλιτεχνικό στερέωμα, όπως τους Kanye West, Demi Lovato και Anderson Paak, ενώ κινείται σε R&B, hip-hop, southernrock, dancehall ήχους και περιλαμβάνει μπαλάντες που συνεπαίρνουν.

Εντύπωση προκαλεί το «Maria» που αποτελεί ένα γράμμα της ίδιας της Aguilera προς το νεότερο εαυτό της, με συμβουλές, σκέψεις, ανησυχίες, αλλά και την ειλικρινή περιγραφή της ψυχοσύνθεσης της καλλιτέχνιδας που πλέον αποδέχεται τον εαυτό της με τα καλά και τα κακά που αυτό συμπεριλαμβάνει.

Το «Accelerate», lead single του δίσκου χαλαρό, ενώ παράλληλα δυναμικό, αποτελεί μια συνεργασία με δύο μεγάλους rappers, TyDolla $ign και 2 Chainz, που ήδη έχει αγαπηθεί από το πρώτο άκουσμα.

Λίγα τραγούδια αργότερα, περίπου από το έκτο κατά σειρά και μετά, το «Liberation» αρχίζει να ανεβάζει ρυθμούς, με το «Fall in Line» να παίρνει σειρά. Ένα από τα τραγούδια που ξεχωρίζουν, η ρυθμική αυτή pop μπαλάντα, αποτελεί μια ιδιαίτερα όμορφη συνεργασία με την Demi Lovato, που μιλά για την ενδυνάμωση του γυναικείου φύλου, καθώς σε συνεπαίρνει τόσο με τη μελωδία του, αλλά και την αρμονία και το δέσιμο των δυο αυτών φωνών. Οι δυο τραγουδίστριες απευθυνόμενες στη νεότερη γενιά γυναικών τις καλούν να παραμείνουν ο εαυτός τους και να μην φοβούνται να μιλούν με την καρδιά τους.

Στη συνέχεια, το «Right Moves», εμπνευσμένο από τον dancehall μουσικό χώρο, θυμίζει κάτι από την εποχή του «Dirrty», με την Aguilera να σε υπνωτίζει με τις φωνητικές της ικανότητες, ενώ στο R&B/pop «Like I Do» ο rapper GoldLink καταφέρνει να κλέψει την παράσταση, με την τραγουδίστρια λίγο αργότερα να παίρνει τα ηνία δυναμικά. Όσο για το «Deserve» που ακολουθεί, αποτελεί μια δραματική μπαλάντα, σε σύνθεση της γνωστής Julia Michaels, ενώ είναι το μόνο τραγούδι στο οποίο η Aguilera δεν έχει συμβάλλει στη στιχουργία.

Τέλος, το album κλείνει με το «Unless It’s With You», κατά το οποίο συναντάμε στη παραγωγή τον γνωστό Ricky Reed, ο οποίος αποκάλυψε πως η στιχουργία του συγκεκριμένου τραγουδιού ήταν αποτέλεσμα μίξης από κομμάτια από φιλικές του συζητήσεις με τη τραγουδίστρια, σχετικά με τον γάμο, την αγάπη, τον πόνο, την ανεξαρτησία,αλλά και τους φόβους και τις χαρές που κρύβει μια δέσμευση. Όπως το αποκάλεσε κι ο ίδιος, το «Unless It’s With You» αποτελεί ένα επικό τραγούδι για την αγάπη και είναι το ‘πιο αγαπημένο τραγούδι που έχει δουλέψει ποτέ’ τόσο για την ειλικρίνεια, αλλά και για την αυθεντικότητά που κρύβει.

Art Cover:

Tracklist:

1. “Liberation” – 1:47

2. “Searching for Maria” – 0:25

3. “Maria” – 4:34

4. “Sick of Sittin'” – 4:00

5. “Dreamers” – 0:36

6. “Fall in Line” (feat. Demi Lovato) – 4:06

7. “Right Moves” (feat. Keida and Shenseea) – 3:48

8. “Like I Do” (feat. GoldLink) – 4:49

9. “Deserve” – 4:23

10. “Twice” – 4:02

11. “I Don’t Need It Anymore (Interlude)” – 0:54

12. “Accelerate” (feat. Ty Dolla $ign and 2 Chainz) – 4:03

13. “Pipe” (feat. XNDA) – 4:05

14. “Masochist” – 3:30

15. “Unless It’s with You” – 4:17

Playlist:

Back To Top