skip to Main Content

Νέο Album | Chuck Auerbach – Remember Me

  • Ημερομηνία κυκλοφορίας: 15 Ιουνίου 2018
  • Εταιρεία: Easy Eye Sound
  • Μορφή: CD, LP, Digital Download
  • Παραγωγή: Dan Auerbach
  • Singles από το “Remember Me”:
  1. “My Old Man” Κυκλοφόρησε: 24 Μαΐου 2018

Η Easy Eye Sound, η δισκογραφική εταιρία του frontman των Black KeysDan Auerbach, παρουσιάζει άλλο ένα ολοκαίνουριο album από έναν σχετικά “νέο” καλλιτέχνη, τον πατέρα του, Chuck Auerbach, με αφορμή την Ημέρα του Πατέρα (15 Ιουνίου). Ο δίσκος, “Remember Me”, είναι ένα μείγμα country και R’n’B μουσικής, και όπως ήταν λογικό το πρώτο επίσημο single του είναι το τραγούδι “My Old Man”. Το τραγούδι φέρει την παραγωγή του Dan Auerbach, ο οποίος παίζει επίσης μουσική στο album.

Ο 68χρονος Chuck Auerbach έχει κάνει παλιά γνωστό, ότι γράφει τραγούδια για περίπου 15 χρόνια, και κέρδισε το ενδιαφέρον του κοινού από το συγγραφικό έργο του στα τραγούδια του γιου του. “Πάντα αγαπούσα τα λόγια”, είπε. “Δεν ξέρω αν αυτό συμβαίνει επειδή είχαμε οικογένεια που ήρθε στις Ηνωμένες Πολιτείες στις αρχές της δεκαετίας του 1950, και ο αδελφός μου και εγώ ήμασταν εκείνοι που δίδαξαν έναν ξάδελφο μας Αγγλικά”.

Πέρα από αυτό το ενδιαφέρον του στις λέξεις, ο Auerbach είπε ότι γνώριζε επίσης τη σημασία του πρωτότυπου έργου. “Όταν ο Dan ξεκίνησε ως μουσικός, κάνοντας διασκευές, μπορούσα να δω πολλούς ακόμα σπουδαίους μουσικούς γύρω από το Akron που έκαναν διασκευές και είχαν κάνει μικρές αλλά επιτυχημένες καριέρες στα clubs”, σημείωσε. “Αλλά ξέρω επίσης ότι ποτέ δεν θα βγουν από τα clubs επειδή δεν έκαναν πρωτότυπη μουσική”.

Κατά τη διάρκεια της ηχογράφησης, ο Chuck δημιούργησε τις δικές του συνθέσεις, αλλά δεν τραγούδησε ποτέ ζωντανά μπροστά σε κοινό, μέχρι το 2016, όταν πείστηκε να εμφανιστεί στο μουσικό φεστιβάλ Appleton του Wisconsin, από τον ιδρυτή του και  μουσικό, Cory Chisel. Μετά από μια τυχαία συνάντηση στο Νάσβιλ, ο Auerbach, ο οποίος εργάστηκε με τη δασοκομία, την αποτοξίνωση ναρκωτικών και τις αντίκες, πλησίασε τον Chisel προκειμένου να δουλέψουν πάνω σε μερικά τραγούδια μαζί και αμέσως του παρέδωσε ένα σωρό 55 συνθέσεων για να τα μελετήσει. Ξεκίνησε μια σύμπραξη, με τον Chisel να γράφει μαζί του τραγούδια και να τον ενθαρρύνει να είναι αυτός ο ερμηνευτής τους, ενώ νωρίτερα ο Auerbach είχε γράψει και αρκετά τραγούδια για τοπικούς καλλιτέχνες από το Οχάιο.

Τα τραγούδια του είναι, με τη σειρά του, λυπηρά και αντανακλαστικά. “Η οικογένεια της μητέρας μου σκοτώθηκε όλη στο Ολοκαύτωμα”, δήλωσε ο Auerbach. “Ένας φίλος μου είπε: ‘Γιατί δεν γράφετε χαρούμενα τραγούδια;’ Δεν ξέρω αν γράφω λυπημένα τραγούδια, αλλά είναι δύσκολο να είσαι πολύ χαρούμενος όταν ξέρεις πόσο λάθος μπορεί να φτάσει σε αυτόν τον κόσμο. Ήμουν αντιπολεμικός και σκεπτικός με την κυβέρνηση από τότε που δολοφονήθηκε ο Κένεντι. Όταν φοιτούσα στην όγδοη τάξη, με έστειλαν στο γραφείο του διευθυντή επειδή μίλησα ενάντια στον πόλεμο του Βιετνάμ”.

Όπως γίνεται αντιληπτό πρόκειται για ένα δίσκο που βασίζεται κυρίως στην προώθηση του στιχουργικού του μέρους χωρίς αυτό να αναιρεί πως ο πατέρας και ο γιος Auerbach, δεν έδωσαν για άλλη μια φορά τα “ρέστα” τους στη μουσική σύνθεση. Εννέα ολοκαίνουρια τραγούδια από την “γηραιότερη εκδοχή” του Dan είναι σαφώς από μόνο του, ένα αρκετά ιντριγκαδόρικο στοιχείο για να ακούσεις έστω και πρόχειρα το δίσκο αυτό. Αν πάλι σε τραβήξει τόσο και μπεις στη διαδικασία να προσέξεις και τους στίχους τότε το σίγουρα είναι πως τραγούδια όπως τα: “Chinaman”, “Desperation”, “Bottoms Up”, “Some Fools” και “Long Time To Be Lonely” θα γίνουν σύντομα τα νέα αγαπημένα σου!

Art Cover:

Tracklist:

1.Sylvie 4:43

2. Chinaman 3:46

3. Desperation 3:43

4. Long Time To Be Lonely 3:25

5. I’m So Sorry 3:39

6. If You Left Me 3:02

7. My Old Man 4:13

8. Bottoms Up 3:03

9. Some Fools 3:25

Playlist:

Back To Top