skip to Main Content

Νέο Album | David Guetta – 7

 • Κυκλοφόρησε: 14 Σεπτεμβρίου 2018
 • Εταιρεία: What a Music, Parlophone, Warner
 • Μορφή: CD, LP, Digital Release
 • Παραγωγή: David Guetta, Mitch Allan, Steve Aoki, Boaz van de Beatz, Aton Ben-Horin, Black Coffee, Jason “Poo Bear” Boyd, Chris Braide, Brooks, Peter Carlsson, Cirkut, Teal Douville, Carl Falk, David Saint Fleur, Martin Garrix, GLOWINTHEDARK, Philip Greiss, Lotus IV, Mally Mall, Netsky, Chris “TEK” O’Ryan, Timofey Reznikov, Fred Rister, J.R. Rotem, Stargate, Red Triangle, Giorgio Tuinfort, Daniel “Cesqeaux” Tuparia, Vodka, Marcus van Wattum, Ralph Wegner
 • Singles από το “7”:
 1. “2U” Κυκλοφόρησε: 9 Ιουνίου 2017
 2. “Dirty Sexy Money” Κυκλοφόρησε: 3 Νοεμβρίου 2017
 3. “Like I Do” Κυκλοφόρησε: 22 Φεβρουαρίου 2018
 4. “Flames” Κυκλοφόρησε: 22 Μαρτίου 2018
 5. “Your Love” Κυκλοφόρησε: 14 Ιουνίου 2018
 6. “Don’t Leave Me Alone” Κυκλοφόρησε: 27 Ιουλίου 2018
 7. “Goodbye” Κυκλοφόρησε: 24 Αυγούστου 2018
 8. “Drive” Κυκλοφόρησε: 24 Αυγούστου 2018

Το “7” -όπως είναι λογικό- είναι το έβδομο κατά σειρά studio album του κορυφαίου Γάλλου DJ και του δισκογραφικού παραγωγού, David Guetta, που κυκλοφόρησε στις 14 Σεπτεμβρίου 2018 από τις What a Music, Parlophone Records και Warner Music. Αυτή η δισκογραφική δουλειά κυκλοφόρησε ως διπλό album και περιλαμβάνει εμπορικές pop συνεργασίες στον πρώτο δίσκο, ενώ ο δεύτερος διαθέτει underground-house δημιουργίες, παρόμοιες με εκείνες που κυκλοφορούσε ο Guetta ως DJ στην αρχή της καριέρας του. Το τελευταίο πιστώνεται στον Jack Back, ένα όνομα που αργότερα ο Guetta αποκάλυψε πως είναι δικό του ψευδώνυμο και μέσο για την κυκλοφορία περισσότερης χορευτικής μουσικής παράλληλα με τις pop συνεργασίες του. Αυτή η πλευρά του album κυκλοφόρησε επίσης ανεξάρτητα ως mixtape με τίτλο “Jack Back Project”, που προηγείται από την κυκλοφορία του τραγουδιού “Overtone”. To “7” έγινε διαθέσιμο για προ-παραγγελία στις 23 Αυγούστου 2018 μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του Guetta ενώ εκτός από ψηφιακό download το album κυκλοφορεί και σε μορφή CD ή βινύλιο.

Στο “7”, ο Guetta επανασυνδέεται με τακτικούς συνεργάτες του όπως οι: Sia, Bebe Rexha, Nicki Minaj, Justin Bieber και Martin Garrix καθώς και με νέους όπως οι: Anne-Marie, Faouzia, Madison Beer, Charli XCX, French Montana, J Balvin, Jason Derulo, Willy William, Saweetie, Jess Glynne, Lil Uzi Vert, G-Eazy, Mall Mally, Delilah Montagu, Ava Max και CeCe Rogers που όλοι συνεισφέρουν φωνητικά στο δίσκο. Ο Guetta συνεργάστηκε με μια σειρά διαφορετικών δισκογραφικών παραγωγών και DJs στο album, συμπεριλαμβανομένων των Brooks, Steve Aoki, Ralph Wegner, Albert Harvey (το ήμισυ του dance-duo GLOWINTHEDARK), Giorgio Tuinfort και του Νορβηγικού duo Stargate, μεταξύ άλλων. Το album προϋπάντησαν οι κυκλοφορίες από εννέα singles κατά τη διάρκεια της σεζόν 2017-18: “2U”, “Dirty Sexy Money”, “Like I Do”, “Flames”, “Your Love”, “Don’t Leave Me Alone”, “Goodbye” και “Drive” -το τελευταίο είναι ίσως από τις καλύτερες στιγμές του δίσκου μαζί με το προαναφερθέν “Flames”-.

Μετά την κυκλοφορία του, το album συγκέντρωσε μικτά σχόλια από τους κριτικούς που διχάστηκαν εξαιτίας της προβλεψιμότητας των συνεργασιών του Guetta, αλλά και την έκπληξη που επιφύλασσε με το δεύτερο μέρος του album που σηματοδοτεί την επιστροφή στις ρίζες του ως underground DJ.

Το album είναι γεμάτο με αρκετά στοιχεία και samples που δανείστηκε από άλλες μεγάλες επιτυχίες του παρελθόντος συμπεριλαμβανομένων των: “Goodbye” που περιέχει στοιχεία από το “Time to Say Goodbye” του Andrea Bocelli (ίσως το τραγικότερο όλων!), “She Knows Hot to Love Me” με στοιχεία από το “Tutti Frutti” του Little Richard“Let It Be Me” με στοιχεία από το “Tom’s Diner” της Suzanne Vega (για τα οποία ίσως να έπρεπε να μην του επιτραπεί η χρήση, αν κρίνουμε από το τελικό αποτέλεσμα). Το “Reach for Me” έχει στοιχεία από το ομότιτλο τραγούδι των Oscar Gaetan και Ralph Falcon, το “Freedom” από το “All Join Hands” του CeCe Rogers, το “Grenade” από το “We Want Your Soul” του Adam Freeland και το “Overtone” από το “Altai Sayan Tandy-Uula” του Andrei Mangush.

To πρώτο μέρος του δίσκου δεν ξεφεύγει καθόλου από τη λογική των εμπορικών επιτυχιών που μας έχει συνηθίσει ο Guetta μέχρι σήμερα ενώ το δεύτερο μέρος του είναι σαφώς αυτό που τον αναδεικνύει ως DJ και καλλιτέχνη που ξέρει να πότε να κάνει κάτι διαφορετικό για να κρατάει σε εγρήγορση το κοινό του!

Art Cover:

Tracklist:

Disc 1:

1. “Don’t Leave Me Alone” (feat. Anne-Marie) 3:04

2. “Battle” (feat. Faouzia) 2:44

3. “Flames” (with Sia) 3:15

4. “Blame it on Love” (feat. Madison Beer) 3:27

5. “Say My Name” (Guetta, Bebe Rexha & J Balvin) 3:19

6. “Goodbye” (Jason Derulo & Guetta feat. Nicki Minaj & Willy William) 3:15

7. “I’m that Bitch” (feat. Saweetie) 3:15

8. “Like I Do” (Guetta, Martin Garrix & Brooks) 3:22

9. “2U” (feat. Justin Bieber) 3:15

10. “She Knows How to Love Me” (feat. Jess Glynne & Stefflon Don) 3:02

11. “Motto” (Guetta & Steve Aoki feat. Lil Uzi Vert, G-Eazy & Mally Mall) 2:30

12. “Drive” (Guetta & Black Coffee feat. Delilah Montagu) 3:06

13. “Para que te Quedes” (feat. J Balvin) 2:58

14. “Let It Be Me” (feat. Ava Max) 2:53

15. “Light Headed” (David Guetta & Sia) 2:59

Limited edition bonus tracks

16. “Mad Love” (with Sean Paul feat. Becky G) 3:19

17. “Dirty Sexy Money” (with Afrojack feat. Charli XCX and French Montana) 2:52

18. “So Far Away” (with Martin Garrix feat. Jamie Scott and Romy Dya) 3:03

19. “Your Love” (with Showtek) 3:05

Disc 2:

1. “Reach for Me” 3:47

2. “Freedom” (David Guetta and CeCe Rogers) 3:55

3. “Grenade” 3:32

4. “Inferno” 3:09

5. “Overtone” 3:36

6. “Back and Forth” 3:25

7. “Pelican” 3:26

8. “Afterglow” 3:26

9. “Think Think Think” 3:41

10. “Orion” 3:52

11. “What 2 Say” 3:36

12. “Just a Little More Love (Jack Back 2018 Remix)” (David Guetta and Chris Willis) 3:24

Playlist:

Back To Top