Νέο Album | Ed Sheeran – No.6 Collaborations Project

- Ημερομηνία κυκλοφορίας: 12 Ιουλίου 2019
- Εταιρεία: Asylum/Atlantic
- Μορφή: Double LP, CD, Digital Release
- Παραγωγή: Ed Sheeran (also exec.), Alex Gibson, Boi-1da, Fred Gibson, Jahaan Sweet, Max Martin, Shellback, Benny Blanco, Bruno Mars, Joe Rubel
- Singles από το “No.6 Collaborations Project”:
- “I Don’t Care” Κυκλοφόρησε: 10 Μαΐου 2019
- “Cross Me” Κυκλοφόρησε: 24 Μαΐου 2019
- “Beautiful People” Κυκλοφόρησε: 28 Ιουνίου 2019
- “Best Part of Me” Κυκλοφόρησε: 5 Ιουλίου 2019
- “Blow” Κυκλοφόρησε: 5 Ιουλίου 2019
- “Antisocial” Κυκλοφόρησε: 12 Ιουλίου 2019
Πριν από λίγο καιρό, ο Ed Sheeran ξεκίνησε να διαφημίζει την επικείμενη κυκλοφορία μιας νέας συνεργασίας του μέσω των social media. Η ανάρτηση της κοινής του φωτογραφίας με τον Justin Bieber στο Instagram έκανε το έδαφος πρόσφορο για τους δύο καλλιτέχνες, προκαλώντας τα θετικά σχόλια πολλών θαυμαστών. Το “I Don’t Care” που σαφώς βασίζεται στους ρομαντικούς στίχους του, αποτελούσε την πρώτη προσωπική κυκλοφορία του Sheeran μετά από τον δίσκο του “Divide”. Το τραγούδι σαφώς καρφιτσώθηκε στο Νο.1 στα charts πολλών χωρών αλλά μέχρι τότε δεν γνωρίζαμε πια ήταν τα επόμενα σχέδια του βρετανού καλλιτέχνη.
Με την κυκλοφορία του επόμενου single του με τίτλο “Cross Me”, μερικές μέρες αργότερα -που ήταν επίσης μια συνεργασία, αυτή τη φορά με τους rappers Chance the Rapper και PnB Rock, ο Sheeran ανακοίνωσε την ολική δισκογραφική επαναφορά του, με ένα νέο album αποτελούμενο εξολοκλήρου από συνεργασίες! Οι πληροφορίες διέρρεαν μέχρι πριν από λίγες μέρες με το σταγονόμετρο αλλά οι κυκλοφορίες των singles έδιναν κι έπαιρναν. Έτσι μέσα σε διάστημα ενός μήνα σχεδόν, ακολούθησαν τα: “Beautiful People” (με τον Khalid), “Best Part of Me” (με την Yebba), “Blow” (με τους Bruno Mars και Chris Stapleton) αλλά και το “Antisocial” (με τον Travis Scott), που είδε το φως της δημοσιότητας ταυτόχρονα με την κυκλοφορία του δίσκου που φέρει τον τίτλο “No.6 Collaborations Project”.
Εκτός από τα έξι αυτά τραγούδια, το tracklist του album συμπληρώνουν άλλα εννιά τραγούδια που από τις συμμετοχές που βλέπουμε δίπλα από το όνομα του Sheeran, πρόκειται για το πιο “απαστράπτον” tracklist των τελευταίων ετών για album καλλιτέχνη με ντουέτα. Βρετανοί καλλιτέχνες όπως Stormzy, Ella Mai, J Hus και Dave, δίνουν το παρόν σε αυτό αλλά και καλλιτέχνες από την απέναντι όχθη του Ατλαντικού, όπως: Camila Cabello, Eminem, 50 Cent, Cardi B, Paulo Londra, Young Thug, Skrillex, H.E.R., Meek Mill και A Boogie wit da Hoodie.
“Είμαι ένας τεράστιος fan όλων των καλλιτεχνών με τους οποίους συνεργάστηκε στο album”, δήλωσε ο Sheeran. “Μπορεί να τους παρακολουθώ από την αρχή της καριέρας τους ή να βάζω τα albums τους στο repeat, είναι καλλιτέχνες που με εμπνέουν και φέρνουν κάτι ιδιαίτερο σε κάθε τραγούδι».
Το “South Of The Border” με τις Camila Cabello και Cardi B, φέρει ένα δροσερό ρυθμό που άλλοτε συμβαδίζει με τις μοντέρνες pop-latin επιταγές της μουσικής μόδας και άλλοτε πηγαίνει προς πιο hip-hop μέρη, καθιστώντας το ένα τραγούδι για όλα τα γούστα! Τα “Take Me Back to London” με τον Stormzy και “Remember The Name” με τους Eminem και 50 Cent, παρασέρνουν τον Sheeran σε πιο hip-hop ρυθμούς επιρρεάζοντας ακόμα και την ερμηνεία του σε αντίστοιχους ρυθμούς! Πιο electro στοιχεία συναντάμε σαφώς στη συνεργασία του με τον Skrillex, “Way to Break My Heart” ενώ η πιο εντυπωσιακή στιγμή του δίσκου είναι η συνεργασία με τον Bruno Mars και τον δημοφιλή τραγουδιστή της country, Chris Stapleton, στο τραγούδι “Blow” που κλείνει το album και πρόκειται για μια rock δημιουργία που θα ζήλευαν και τα πιο τρανταχτά ονόματα του είδους.
Art Cover:

Tracklist:
1. “Beautiful People” (feat. Khalid) 3:17
2. “South of the Border” (feat. Camila Cabello and Cardi B) 3:24
3. “Cross Me” (feat. Chance the Rapper and PnB Rock) 3:26
4. “Take Me Back to London” (feat. Stormzy) 3:09
5. “Best Part of Me” (feat. Yebba) 4:03
6. “I Don’t Care” (with Justin Bieber) 3:39
7. “Antisocial” (with Travis Scott) 2:41
8. “Remember the Name” (feat. Eminem and 50 Cent) 3:27
9. “Feels” (feat. Young Thug and J Hus) 2:30
10. “Put It All on Me” (feat. Ella Mai) 3:17
11. “Nothing on You” (feat. Paulo Londra and Dave) 3:20
12. “I Don’t Want Your Money” (feat. H.E.R.) 3:24
13. “1000 Nights” (feat. Meek Mill and A Boogie wit da Hoodie) 3:32
14. “Way to Break My Heart” (feat. Skrillex) 3:10
15. “Blow” (with Chris Stapleton and Bruno Mars) 3:29