skip to Main Content

Νέο Album | Elijah Blake – Audiology

  • Ημερομηνία κυκλοφορίας: 25 Αυγούστου 2017
  • Εταιρεία: Steel Wool Entertainment/Empire
  • Μορφή: CD, Digital Download
  • Singles από το “Audiology”
  1. “Hanging Tree” Κυκλοφόρησε: 1 Ιουνίου 2017
  2. “Stingy” Κυκλοφόρησε: 7 Ιουλίου 2017
  3. “Technicolor” Κυκλοφόρησε: 18 Αυγούστου 2017

Με την κυκλοφορία του νέου του album, “Audiology” στις 25 Αυγούστου, ο δημοφιλής τραγουδιστής από τον Άγιο Δομίνικο, Elijah Blake, κάνει έναν πλήρη κύκλο στην καριέρα του. Το σετ των 14 τραγουδιών, που κυκλοφορεί μέσω των Steel Wool Entertainment/Empire, σηματοδοτεί την επιστροφή του τραγουδιστή-τραγουδοποιού στις ανεξάρτητες τάξεις.

Το soulful single “Hanging Tree”, που είναι ίσως η πιο δυνατή στιγμή του δίσκου από άποψη ερμηνείας, άνοιξε το δρόμο για αυτόν τον R’n’B, funk και pop-infused, δίσκο ο οποίος αποτελεί συνέχεια του album του “Blueberry Vapors” του 2016. Το promo του δίσκου συνεχίστηκε με το R’n’B-funky single, “Stingy” και το “Technicolor” που είναι επηρεασμένο από τα ακούσματα της δεκαετίας του 80 (τόσο μουσικά, όσο και οπτικά). Και τα τρία τραγούδια αποτελούν δίκαιες επιλογές για να αναδειχτούν σε singles από το συνολικό tracklist μιας και είναι από τα καλύτερα του δίσκου!

Ακολούθησε η κυκλοφορία του δίσκου με το artcover να γίνεται έντονο θέμα σχολιασμού στα απανταχού μέσα καθώς ο Blake αποφάσισε να το κοσμήσει με γυμνές του φωτογραφίες τόσο στο μπροστινό μέρος όσο και στο… οπισθόφυλλο! “Ήθελα να είναι συμβολικό με την έννοια της απελευθέρωσης. Γι ‘αυτό είμαι γυμνός. Ήμουν πολύ συγκεκριμένος από την άποψη επιλογής του φωτογράφου γιατί δεν ήθελα το αποτέλεσμα να είναι πολύ χαλαρό ή κακόγουστο. Όταν οι άνθρωποι το βλέπουν, θέλω να το βλέπουν σαν τέχνη και όχι σαν  γυμνή φωτογράφιση. Ήθελα να απομακρύνω όλες τις ταμπέλες και τα στερεότυπα και απλά να δώσω ανθρώπους αυτή τη φορά, τον εαυτό μου – και το μήνυμα πως έχω προσχωρήσει επίσης. Ακούστε τη μουσική μου και μάθετε ποιος είναι ο Elijah Blake”, δήλωσε ο ίδιος προκειμένου να βάλει ένα φρένο στην όλη ιστορία!

Η αλήθεια είναι πως ένα γυμνό καλλίγραμμο σώμα μάλλον δεν αρκεί για να σε κάνει να αγοράσεις ένα album. Το μουσικό αποτέλεσμα όμως στο σύνολό του μάλλον δικαιώνει τον Blake κάνοντας σαφή την αλλαγή αυτή αλλά και την απελευθέρωση του που μπορεί να την αντιληφθεί ο οποιοσδήποτε μέσα από τους αφοπλιστικά ειλικρινείς στίχους του όπως για παράδειγμα στο “Momma Knows” που είναι ξεκάθαρα το πιο προσωπικό και πιο ενδοσκοπικό τραγούδι της καριέρας του, μιας και ο Elijah αποκαλύπτει ανοιχτά μέσα από αυτό ότι είχε δεχτεί κακοποίηση ως παιδί. Για τις πιο ιδιαίτερες στιγμές, ξέρεις αυτές της κρεβατοκάμαρας, το “Rendezvous” μπορεί να βοηθήσει για να φτιάξει κανείς ατμόσφαιρα. Το εναρκτήριο τραγούδι, “Occupied”, μοιάζει με ανάμνηση της R’n’nB της δεκαετίας του 2000, που μιλά για τον “έρωτα με την πρώτη ματιά”. Το τραγούδι σε μεταφέρει αβίαστα στο δεύτερο track του δίσκου, “Dopeamine” που έχει ήδη κάνει αρκετή εντύπωση, αλλά και στο τρίτο με τίτλο “California Livin'”, που αντανακλούν την μουσική του υπόσταση με απόλυτα ρυθμικό τρόπο!

Για οποιονδήποτε που θεωρεί τον εαυτό του αληθινό εραστή της μουσικής, και δεν μένει στάσιμος σε ένα μόνο είδος, αυτό είναι ένα album που αξίζει να ακούσει. Στίχοι, φωνητικά, σύνθεση, παραγωγή και ό,τι άλλο απαρτίζει το “Audiology” είναι προορισμένο για να σε κάνει να εντάξεις τον Blake στους καλύτερους -και πιο ντόμπρους- τραγουδιστές της γενιάς του!

Art Cover:

Tracklist:

1. Occupied 5:53

2. Dopeamine 3:10

3. California Livin’ 4:10

4. Stingy 3:07

5. Rendezvous 5:01

6. Technicolor 3:56

7. Secret Love 2:08

8. 11:59 4:12

9. Move Me 3:13

10. Xana White 4:01

11. Must Be Crazy 3:40

12. When It’s Magic 4:28

13. Black & Blue 3:10

14. Momma Knows 4:33

Playlist:

Back To Top