skip to Main Content

Νέο Album | Florence + the Machine – Dance Fever

Art Cover:

ALBUM ID:

  • Ημερομηνία κυκλοφορίας: 13 Μαΐου 2022
  • Εταιρεία: Polydor Records
  • Μορφή: Digital Release
  • Παραγωγή: Dave Bayley, Florence Welch, Jack Antonoff, Kid Harpoon
  • Singles από το “Dance Fever”:
  1. “King” Κυκλοφόρησε: 23 Φεβρουαρίου 2022
  2. “Heaven Is Here” Κυκλοφόρησε: 7 Μαρτίου 2022
  3. “My Love” Κυκλοφόρησε: 10 Μαρτίου 2022
  4. “Free” Κυκλοφόρησε: 20 Απριλίου 2022

Τέσσερα χρόνια μετά από την κυκλοφορία του “χρυσού” studio album των Florence + The Machine, με τίτλο “High As Hope”, το βρετανικό συγκρότημα επέστρεψε δυναμικά παρουσιάζοντας το πέμπτο κατά σειρά εγχείρημά του. Στις 13 Μαΐου μέσω της Polydor Records και σε παραγωγή των Dave Bayley, Florence Welch, Jack Antonoff και Kid Harpoon απολαύσαμε μία tracklist αποτελούμενη από 14 δημιουργίες, κάποιες εκ των οποίων έχουν ήδη γίνει επιτυχίες. Το εξώφυλλο του δίσκου αποτελεί δουλειά του φωτογράφου Autumn de Wilde και σε αυτό αποτυπώνεται ολόκληρη η φιλοσοφία των Florence + The Machine.

Οι εργασίες για το album είχαν αρχικά προγραμματιστεί για τις αρχές του 2020 στη Νέα Υόρκη, ωστόσο, λόγω της πανδημίας COVID-19, όλες οι ηχογραφήσεις μεταφέρθηκαν στο Λονδίνο. Η Florench Welch ανέφερε τον Iggy Pop ως τη μεγαλύτερη μουσική επιρροή στο album, το οποίο διαθέτει ποικιλία στυλ και μουσικά είδη, που κυμαίνονται από την progressive pop έως την indie pop, disco και industrial. Ο τίτλος και η σύλληψη του album προέκυψαν μετά τη γοητεία της Welch με τη χορομανία.

Το “King” αποτελεί μία ξεχωριστή κι άκρως εντυπωσιακή δημιουργία, γεγονός που επιβεβαιώνεται από τα νούμερα. Μόνο στο Spotify το τραγούδι έχει ξεπεράσει τα 15 εκατ. streams και συνεχώς αυξάνονται. Το να είσαι γυναίκα καλλιτέχνης συγκρούεται δυστυχώς με το πώς να ευδοκιμήσεις και να συνεχίσεις στο ίδιο μονοπάτι που ακολουθούν οι άνδρες καλλιτέχνες των οποίων η πορεία προς την επιτυχία δεν εμποδίζεται από τη βιολογία. Στα μέσα της δεκαετίας του ’30, αυτές είναι οι αντιφάσεις με τις οποίες παλεύει η Florence μέσα από το νέο της τραγούδι.

“Ως καλλιτέχνης, ποτέ δεν σκέφτηκα τόσο πολύ το φύλο μου. Απλά συνέχισα. Ήμουν τόσο καλή όσο οι άντρες και απλώς έβγαινα εκεί έξω και τους ταίριαζα κάθε φορά. Αλλά τώρα, σκέφτομαι πως το να είμαι γυναίκα στα 30 μου και στο μέλλον… ξαφνικά νιώθω αυτή την απόσχιση από την ταυτότητα και τις επιθυμίες μου. Το να είμαι ερμηνεύτρια, αλλά και να θέλω μια οικογένεια μπορεί να μην είναι τόσο απλό για μένα όσο είναι για τους άντρες ομολόγους μου. Είχα βασιστεί σχεδόν αποκλειστικά σε άνδρες ερμηνευτές και για πρώτη φορά ένιωσα έναν τοίχο να πέφτει ανάμεσα σε εμένα και τα είδωλά μου καθώς έπρεπε να πάρω αποφάσεις που δεν το έκαναν.”

Το “Heaven Is Here” μπορεί να ξεκινά ως ένα stripped anthem, στην πορεία όμως εμβληματικές μελωδίες ολοκληρώνουν το τραγούδι καθιστώντας το ως μία νέα, πρωτοποριακή προσέγγιση του ήχου του συγκροτήματος, η οποία αγγίζει τις progressive pop αναφορές. Με το ίδιο μοτίβο ξεκινά και το τρίτο επίσημο single του δίσκου, “My Love”. Στην πορεία ωστόσο οι Florence + The Machine επιστρέφουν στα γνώριμα, μουσικά λημέρια τους, ενώ παράλληλα οι electro αναφορές δημιουργούν μία φρέσκια μουσική οπτική του συγκροτήματος.

Το τελευταίο και τέταρτο single του δίσκου, “Free”, είναι εδώ για να εξυψώσει το πνεύμα σου και να παρακινήσει τα πιο απελευθερωτικά συναισθήματά σου να έρθουν στην επιφάνεια. Η μουσική επένδυση του τραγουδιού βοηθά κατιτίς παραπάνω σε αυτό, αναγκάζοντάς σε εν ολίγοις να “τρέξεις” μαζί με την Florence και τη μουσική της παρέα.

Ένας δίσκος που περίμενες καρτερικά εδώ και καιρό ήρθε για να σε ικανοποιήσει πλήρως! Οι Florence + The Machine έχουν βρει τη συνταγή της επιτυχίες, δεν επαναπαύονται και συνεχίζουν απτόητοι το έργο τους και το “Dance Fever” είναι μία από τις καλύτερες δουλειές τους ως τώρα!

Playlist

Back To Top