skip to Main Content

Νέο Album | Gloria Estefan – BRAZIL305

  • Ημερομηνία κυκλοφορίας: 13 Αυγούστου 2020
  • Εταιρεία: Crescent Moon/Sony Music
  • Παραγωγή : Emilio Estefan
  • Μορφή: CD, LP, Digital Release
  • Singles από το “Brazil305”:
  1. “Cuando Hay Amor” Κυκλοφόρησε: 12 Ιουνίου 2020

Η Gloria Estefan είναι μια από τις πιο επιτυχημένες και πρωτοποριακές ερμηνεύτριες όλων των εποχών. Με μια καριέρα που έχει διαρκέσει 5 δεκαετίες, η Estefan άνοιξε το δρόμο για τους καλλιτέχνες της latin όπως οι Maluma, Ricky Martin, Jennifer Lopez και Shakira. Έχουν περάσει επτά χρόνια από τότε που η Estefan κυκλοφόρησε το τελευταίο της album, “The Standards”, το οποίο την είδε να διασκευάζει κλασικά τραγούδια από το Great American Songbook. Το νέο της album, ωστόσο, έχει τίτλο “Brazil305”, του οποίου η κυκλοφορία αναβλήθηκε αρκετές φορές λόγω του θανάτου της μητέρας της αλλά και της συνεχιζόμενης πανδημίας COVID-19.

Το “Brazil305” είναι μια σειρά ηχογραφήσεων των μεγαλύτερων επιτυχιών της με την υποστήριξη μιας Βραζιλιάνικης ορχήστρας. Ενώ οι βραζιλιάνικοι ρυθμοί πάντα επηρέαζαν το έργο της Estefan, είναι η πρώτη φορά που εκείνη τους αγκαλιάζει επαναπροσδιορίζοντας μεγάλες της επιτυχίες από όλη την καριέρα της. Το album ανοίγει με το “Samba”, μια νέα έκδοση του Smash hit της “Conga” που η Estefan κυκλοφόρησε ως μέλος των Miami Sound Machine το 1985. Το τραγούδι ακούγεται ακόμη πιο ξεσηκωτικό από το πρωτότυπο. Με μερικούς αλλαγμένους στίχους και υπέροχα κρουστά και σφυρίχτρες που θυμίζουν καρναβάλι, δεν υπάρχει περίπτωση να μην κάνει τους ακροατές να χορεύουν, βάζοντάς το στο “repeat”.

Μερικά από τα τραγούδια σε αυτό το tracklist μάλλον ήταν εύκολες επιλογές καθώς οι αρχικές εκδοχές τους προσφέρονται για την προσθήκη των βραζιλιάνικων ήχων. Το “Rhythm is Gonna Get You” ακούγεται αναζωογονημένο, ενώ το “Mi Tierra” ακούγεται σαν ένα τραγούδι που θα σημείωνε σημαντικό airplay στα latin ραδιόφωνα σήμερα. Το “Get On Your Feet” διατηρεί το κόρνο τμήμα του αλλά επεκτείνει τον ήχο του τραγουδιού με ρυθμικά ντραμς που σε κάνουν να νιώθεις σαν να ήταν ένα φανταστικό τραγούδι καρναβαλιού.

Άλλα τραγούδια στο δίσκο ήταν μάλλον λιγότερο προφανείς επιλογές, αλλά η Estefan ήξερε ξεκάθαρα τι έκανε. Το “Cuts Both Ways”, το ομότιτλο τραγούδι του album του 1989, έχει περισσότερο ρυθμό που αυξάνεται ελαφρώς διατηρώντας παράλληλα την ομορφιά του πρωτότυπου. Το “Here We Are”, (επίσης από το “Cuts Both Ways”), εμφανίζεται στα Αγγλικά και τα Ισπανικά και αποκτά άλλη βαρύτητα από ό,τι στο πρωτότυπο.

Στο tracklist, υπάρχουν και μερικά νέα τραγούδια. Το single “Cuando Hay Amor” είναι ένα υπέροχο, uptempo, καλαίσθητο τραγούδι, δηλαδή ότι ακριβώς χρειάζεται ο κόσμος αυτή τη στιγμή. Οι στίχοι του μιλούν για την αγάπη και κατά τη διάρκεια αυτής της ατελείωτης πανδημίας, η αγάπη είναι πιο σημαντική από ποτέ. Το τραγούδι ταιριάζει τόσο όμορφα με τα κλασικά, θα νομίζατε ότι είναι ένα από εκείνα τα τραγούδια της Estefan που κυκλοφόρησε στα πρώτα της solo βήματα. Το κλασσικό βραζιλιάνικο άσμα “O Homem Falou” διασκευάζεται από την Estefan τόσο στα αγγλικά (“Only Together”) όσο και στα ισπανικά (“Un Nuevo Mundo”), ενισχύοντας το αίσθημα ενότητας!

Άλλα highlights του δίσκου περιλαμβάνουν το ρομαντικό “Con los Años Que Me Quedan”, τον κολλητικό ρυθμό του “Hoy” και το χαρούμενο “Abriendo Puertas”. H διασκευή στο κλασικό βραζιλιάνικο batucada “Magalenha” που είχε ερμηνεύσει αρχικά ο Sérgio Mendes σε συνεργασία Carlinhos Brown το 1992 για το album του “Brasileiro, διασκευάστηκε στους ίδιους ρυθμούς της βραζιλιάνικης κουλτούρας, ενώ ο Brown συμμετέχει και στην εν λόγω διασκευή. Ο τελευταίος συμμετέχει επίσης στο προανφαρθέν “Get On Your Feet”.

Το “Brazil305” είναι ένας θρίαμβος για την Estefan. Είναι ένας φόρος τιμής τόσο της δικής της κληρονομιάς όσο και της βραζιλιάνικης που επηρέασαν την καριέρα της. Μαζί με το album, η Estefan δημιούργησε και ένα ντοκιμαντέρ όπου εξετάζει την ιστορία της βραζιλιάνικης μουσικής.

Κάθε τραγούδι στο album δημιουργήθηκε με βραζιλιάνους μουσικούς και παραγωγούς, συνδέοντας το συνολικό θέμα του album, τις βραζιλιάνικες ρίζες με τις αντίστοιχες κουβανέζικες, από όπου κατάγεται η Golria Estefan.

«Ήθελα πραγματικά [το album] να είναι σύμβολο ενότητας», δήλωσε η 62χρονη ντίβα. «Γιορτάζει τις κοινές μας μουσικές ρίζες μεταξύ Κούβας και Βραζιλίας – η οποία είναι Αφρικανικές, και, ειλικρινά, υπάρχουν αφρικανικές ρίζες σε όλα, γιατί η Αφρική ήταν όπου ξεκίνησαν τα πάντα, από πού ξεκίνησε η ζωή, από όπου προήλθαν όλοι». Επίσης εξηγεί γιατί βρίσκει την ιδέα αυτού του δίσκου ιδιαίτερα επίκαιρη για το 2020. «Νόμιζα ότι ήταν σημαντικό για μένα να κυκλοφορήσω εκείνο το μήνυμα ελπίδας και αγάπης εκεί έξω, να γίνω μια ανάπαυλα με κάποιο τρόπο, γιατί αυτό πρέπει να είναι η μουσική».

Art Cover:

Tracklist:

1. “Samba (Conga)” 3:40

2. “Un Nuevo Mundo (“O Homem Falou”)” 3:50

3. “Cuts Both Ways” 3:36

4. “Cuando Hay Amor” 4:01

5. “Con Los Años Que Me Quedan” 4:14

6. “Tú Y Yo” 4:39

7. “Hoy” 3:34

8. “Ayer” 4:47

9. “Rhythm Is Gonna Get You” 3:45

10. “Mi Tierra” 4:36

11. “Don’t Wanna Lose You” 4:16

12. “Hasta Siempre” 3:55

13. “Más Allá” 5:07

14. “Abriendo Puertas” 3:30

15. “Get On Your Feet” (feat. Carlinhos Brown) 3:25

16. “Here We Are” 4:40

17. “Only Together (“O Homem Falou”)” 3:49

18. “Magalenha” (feat. Carlinhos Brown) 3:41

Playlist

Back To Top