skip to Main Content

Νέο Album | Halocraft – A Mother To Scare Away The Darkness

  • Ημερομηνία κυκλοφορίας: 5 Νοεμβρίου 2021
  • Μουσική/Στίχοι: Halocraft
  • Μορφή: CD, LP, Digital Release
  • Παραγωγή: Halocraft , Valve studio Thessaloniki
  • Κιθάρα/Φωνητικά/loops: An extraordinary Rabbit
  • Κιθάρα, Πλήκτρα: A marvellous Cat
  • Extra τύμπανα/ Percussions: A magnificent Wolf
  • Μπάσο: A majestic Fox

H post/cinematic rock μπάντα των Halocraft παρουσιάζει το δεύτερο θεματικό της album με τίτλο, A Mother to Scare Away the Darkness, που κυκλοφόρησε στις 5 Νοεμβρίου 2021 ψηφιακά σε όλες τις διαδικτυακές πλατφόρμες.

Το “A Mother to Scare Away the Darkness αποτελεί το πρώτο κομμάτι της εξιστόρησης από το συνολικό έργο με τίτλο “The Witchs Forest”. Το album αυτό είναι prequel θεματικά από το προηγούμενο debut album “Chains for the Sea που αποτελεί το δεύτερο κομμάτι της ιστορίας που θα ολοκληρωθεί στο τρίτο και τελευταίο μέρος. Οι τίτλοι των τραγουδιών, εννιά στο σύνολο τους, οι μελωδίες και οι στίχοι (όπου υπάρχουν) αποτελούν μέρος του συνόλου της ιστορίας. Οι Halocraft σαν γνήσιοι παραμυθάδες όπως και στο πρώτο έχουν αφήσει, για τους οπαδούς τους, στοιχειά της ιστορίας τους μέσα και στο δεύτερο album καθώς και στην επίσημη σελίδα τους στο Facebook.

To “A Mother to Scare Away the Darkness ηχογραφήθηκε στο Valve studio, στην Θεσσαλονίκη, σε παραγωγή του Struter o οποίος είναι υπεύθυνος για την μίξη, το mastering και το editing. Τέλος, το artwork επιμελήθηκε ο Τηλέμαχος Μίλιος.

A Mother to Scare Away the Darkness | Ανάμεσα σε ρίζες δέντρων με βρήκε. Με μεγάλωσε σα δικό της γιο. Αργότερα στη ζωή ανακάλυψα ποια ήταν η μητέρα που με γέννησε. Ήταν μια νεαρή κοπέλα, πολύ νέα για παιδί. Προσπάθησε να με μεγαλώσει κρυφά, αλλά σ’ έναν κόσμο που δε συγχωρεί όπως αυτός, δεν μπορούσε να συνεχίσει. Με έδωσε στο δάσος μια νύχτα. Δεν την κατηγορώ, έμαθα πόσο σκληρή μπορεί να είναι η ζωή. Δεν την κατηγορώ…

New Beginning | Ξεκινάμε από μια καθαρή αρχή, χορεύουμε και τραγουδάμε. Ό, τι κι αν φέρει το μέλλον, θα είμαστε έτοιμοι. Τρία ζήτω για τα νέα ξεκινήματα.

The Machine | Από τον ουρανό έπεσε. Μόνο αυτή και ο άντρας που αποκαλεί φάντασμα το είδαν. Μας είπε ότι περιείχε την αλήθεια αυτού του κόσμου. Έμαθε όλα όσα ξέρει απ’ αυτό. Και θα τα μάθουμε όλα με τον καιρό, όταν επιστρέψει.

For the Son You Could Not Save | Δεν μπορούσε να κάνει τίποτα. Ήταν ήδη πέρα από κάθε βοήθεια όταν τον βρήκε. Ο μικρός της σκίουρος. Δεν ήταν ποτέ πια η ίδια. Ένα μικρό βουνό φύτρωσε στο δάσος μας εκείνη την ημέρα. Οι υψηλότερες κορυφές μπορούν να κατακτηθούν. Αλλά τα νεαρά βουνά είναι αδύνατο να ξεπεραστούν.

In the Woods | Το δάσος μας. Το σπίτι μας. Το σχολείο μας. Μένουμε στο μέρος όπου αυτή το βρήκε. Αυτή η αρχαία μηχανή. Ελπίζουμε να το δούμε μια μέρα. Η ίδια ελπίζει να το βρει ξανά πριν το τέλος.

Through the Caverns | Κρυφά περάσματα και αρχαίες σήραγγες. Τα σπήλαια ήταν πάντα η αγαπημένη μου παιδική χαρά. Οι σταλακτίτες και οι σταλαγμίτες με έκαναν να νιώθω σαν να βρισκόμουν στο στόμα ενός αρχέγονου θηρίου. Θα έπρεπε να φοβάμαι, αλλά δεν φοβάμαι. Έχω ηρεμήσει.

Small Victories | Απόψε μου είπε για μερικές μαγικές λέξεις, που έχουν τη δύναμη να αλλάξουν τον κόσμο. Κάθε μία από αυτές είναι μια μικρή νίκη όταν λέγονται δυνατά.
Της είπα την αγαπημένη μου πριν κοιμηθώ. Της είπα ότι την αγαπώ.

Quantum | Σήμερα μου είπε ότι η ύλη στην απλούστερη μορφή της είναι απλώς δόνηση. Δεν μπορούσα να το πιστέψω! Δηλαδή… Όλο το σύμπαν είναι ένα τραγούδι;

Don’ t Break the Loop | Τα τελευταία λόγια που μου είπε πριν το σκάσω. Πριν δοθεί στα κύματα. “Μην σπάσεις τον βρόχο” Δεν ήξερα τι σήμαιναν. Μέχρι το τέλος.

Σχετικά με τους Halocraft

Οι Halocraft σχηματίστηκαν το 2014 στα Γιαννιτσά. Τους αρέσει να εντάσσουν στοιχεία δημοφιλέστερων ειδών με αποτέλεσμα η δομή των κομματιών τους ξεφεύγει αρκετά από τα συνηθισμένα πλαίσια της post rock. Θέλουν να δημιουργήσουν μια πύλη μέσω της οποίας κόσμος, ο οποίος δε θα άκουγε υπό άλλες συνθήκες αυτό το είδος μουσικής, να μπορέσει να την εξερευνήσει και γιατί όχι να την αγαπήσει. Αντλούν επιρροές από ένα ευρύ μουσικό φάσμα αλλά το κύριο σώμα τους προέρχεται από post rock μπάντες όπως οι We lost the sea, Explosions in the sky, God is an Astronaut και πάρα πολλές ακόμα. Δεν φοβούνται να προσθέσουν και στοιχεία που συναντώνται συνήθως σε παράταιρα είδη και σε γενικά πλαίσια τους αρέσει να παίζουν με τον ήχο τους χωρίς προκαταλήψεις και ταμπού.

Τους αρέσει να δημιουργούν δικούς τους κόσμους με τη μουσική τους και να δημιουργούν ιστορίες μέσα τους Οι χαρακτήρες που υποδύονται οι Halocraft με τις μάσκες που φορούν αποτελούν τα κεντρικά πρόσωπα της ιστορίας. Δεν υπάρχει πολιτικό ή κοινωνικό μήνυμα στο έργο τους. Η μουσική τους σκοπό έχει να σε αποκόψει από αυτόν τον κόσμο και να σε ταξιδέψει στον δικό της. Βέβαια αυτό από μόνο του θα μπορούσε να χαρακτηριστεί κοινωνική δήλωση, αλλά ας παρακαμφθεί αυτό. Δεν αρέσκονται να δίνουν πολλά στοιχεία για το τι συμβαίνει στην ιστορία, μιας και θέλουν οι ακροατές τους να ενώσουν τα κομμάτια της και να την ανακαλύψουν από μόνοι τους εν καιρώ. Πιστεύουν πως όταν υπάρχει ένα θέμα πίσω από ένα άλμπουμ, βοηθάει στην ροή και στην αλληλουχία της μουσικής και κάνει το άλμπουμ μια ενότητα και όχι απλά ένα συνονθύλευμα τυχαίων κομματιών.

Οι Halocraft πραγματοποίησαν ευρωπαϊκή περιοδεία το 2019. Επισκέφτηκαν πόλεις ορόσημα όπως Βερολίνο, Λονδίνο, Πράγα, Βαρσοβία, Βιέννη, Λιλ, Σόφια και πολλές ακόμα. Έχουν συμμετάσχει στο Eratos Music Fest στη Γαλλική Ρεν. Σπουδαίες στιγμές οι εμφανίσεις τους διπλά στους Midas Fall και τους Antimatte και είναι ιδιαίτερα περήφανοι που έχουν παίξει με
τους αξεπέραστους Panx Romana. Τέλος, έχουν εμφανιστεί στα Street Mode Fest και Mammoth Fest.

Art Cover:

Playlist

Back To Top