skip to Main Content

Νέο Album | John Mayer – Sob Rock

Album ID

  • Ημερομηνία κυκλοφορίας: 16 Ιουλίου 2021
  • Εταιρεία: Columbia Records
  • Μορφή: CD, Digital Release
  • Παραγωγή: John Mayer, Don Was, No I.D., Chad Franscoviak
  • Singles από το “Sob Rock”:
  1. “New Light” Κυκλοφόρησε: 10 Μαΐου 2018
  2. “I Guess I Just Feel Like” Κυκλοφόρησε: 22 Φεβρουαρίου 2019
  3. “Carry Me Away” Κυκλοφόρησε: 6 Σεπτεμβρίου 2019
  4. “Last Train Home” Κυκλοφόρησε: 4 Ιουνίου 2021
  5. “Shot in the Dark” Κυκλοφόρησε: 16 Ιουλίου 2021

O βραβευμένος με Grammy καλλιτέχνης, κιθαρίστας και παραγωγός John Mayer κυκλοφόρησε το όγδοο ολοκληρωμένο album του, με τίτλο “Sob Rock” στις 16 Ιουλίου 2021. Σε παραγωγή των John Mayer και Don Was, ηχογραφήθηκε στα Henson Studios του Los Angeles και σηματοδοτεί την πρώτη solo δουλειά του Mayer μετά το “The Search for Everything” του 2017.

Οι διαφημίσεις για το “Sob Rock” εμφανίστηκαν στο μετρό σε Νέας Υόρκη και Los Angeles. Στις αρχές του μήνα μοιράστηκε με τους fans μέσω του Twitter, το εξώφυλλο του “Sob Rock” και μίλησε με την Wall Street Journal για το πρώτο single του “Last Train Home” και το ίδιο το album του. Τρία από τα singles του δίσκου προηγήθηκαν της κυκλοφορίας του εκ των οποίων τα τρία πάνε αρκετά πίσω με το “New Light” του 2018 να είναι το πρώτο, τα “I Guess I Just Feel Like” και “Carry Me Away”, να κυκλοφορούν ένα χρόνο μετά και το “Last Train Home”, να είναι το πιο πρόσφατο μιας και κυκλοφόρησε στις αρχές του περασμένου Ιούνη. Ωστόσο, το “Sob Rock” ξεκινά ένα νέο κεφάλαιο για τον John Mayer και την pop μουσική.

Ο Mayer είναι ένας πονηρός τεχνίτης και ένας χαμαιλέοντας βιρτουόζος της κιθάρας, ικανός να μιμείται διαφορετικά είδη. Ένα booming drum intro προλογίζει το “Last Train Home”, με το οποίο ανοίγει ο δίσκος και μοιάζει με μια ιστορική αναδημιουργία μιας ξεχασμένης κόπιας κάποιου soundtrack των 80’s, με μερικές εκρήξεις κιθάρας αλά Eric Clapton. Ο βετεράνος παραγωγός του hip-hop No ID συνεργάζεται μαζί του στο κομψό pop-funk τραγούδι «New Light». Στο“I Guess I Just Feel Like”, τα κιθαριστικά solos του Mayer σε τόνο του Jerry Garcia θυμίζουν εκείνα που του έδωσαν κάποτε την ευκαιρία να περιοδεύσει με τους Grateful Dead

Ο Mayer έχει συγκεντρώσει μερικούς λαμπερούς συνεργάτες για τη δημιουργία του “Sob Rock”. Ο παραγωγός Don έγινε γνωστός τις δεκαετίες του ’80 και του ’90, βοηθώντας μεσήλικες rockers όπως η Bonnie Raitt και οι Stones να προσαρμοστούν στις τότε σύγχρονες μουσικές επιταγές χωρίς να το παρακάνουν. Η έξυπνη πρωτοποριακή τραγουδίστρια της country Maren Morris συμβάλλει με την εφαρμογή όμορφων αρμονιών. Τόσο το βασικό του συγκρότημα στις περιοδείες του, ο μπασίστας Pino Palladino και ο ντράμερ Aaron Sterling, όσο και ο Greg Phillinganes, ο keyboardist που συμμετείχε τόσο στο “Thriller” του Michael Jackson και σε άλλους δίσκους καλλιτεχνών όπως: Paul Simon, Mick Jagger, Aretha Franklin, Bruno Mars, Eric Clapton, Stevie Wonder κ.α., αποτελούν την αφρόκρεμα του δίσκου αυτού.

Στιχουργικά, ο Mayer μπορεί να γίνεται πικρός και παραπονιάρης: «Θα έπρεπε να είσαι λυπημένος αντί να είσαι τόσο κακός» τραγουδά στο «It Shouldn’t Matter But It Does», ή φιλοσοφικός και έντεχνος «Βλάψε με μια φορά θα το προσπεράσω/Βλάψε με δυο φορές και είσαι νεκρός για μένα/Τρίτη φορά είσαι οικογένεια”, ερμηνεύει στο “Why You No Love Me”. Ωστόσο υπάρχουν και πιο αισιόδοξες στιγμές όπως το “Τil the Right One Comes”. Όμως, με την ένωση αυτών των διαφορετικών διαθέσεων και των διαφορετικών μορφών με τις οποίες καταπιάνεται ο Mayer, έρχεται η αβίαστη ζεστασιά στη φωνή του, η οποία δεν προσθέτει ποτέ πολύ βάρος στις δύσκολες στιγμές του ή την ευτυχία του. Τραγουδά απλά σαν ένας άνθρωπος που γνωρίζει τη θέση του στον κόσμο.

Art Cover:

Playlist

Back To Top