skip to Main Content

Νέο Album | Juice WRLD – Legends Never Die

  • Ημερομηνία κυκλοφορίας: 10 Ιουλίου 2020
  • Εταιρεία: Grade A, Interscope
  • Μορφή: Digital Release
  • Παραγωγή: 1Mind, 2fly, Blake Slatkin, Charlie Handsome, ChopSquad DJ, Dr. Luke, Dre Moon, DY Krazy, Gezin, Heavy Mellow, Joe Reeves, KhaledBeats, Marshmello, Max Lord, Miles Ale, Alecto, Morgan O’Connor, Nick Mira, OK Tanner, Rex Kudo, Ronny J, Scheme, Sid Mallick, SidePce, Skrillex, Strapazoot, Take a Daytrip, Tyler
  • Singles από το “Legends Never Die”:
  1. “Righteous” Κυκλοφόρησε: 24 Απριλίου 2020
  2. “Tell Me U Luv Me” Κυκλοφόρησε 29 Μαΐου 2020
  3. “Life’s a Mess” Κυκλοφόρησε: 6 Ιουλίου 2020
  4. “Come & Go” Κυκλοφόρησε: 9 Ιουλίου 2020

Ο Ιανουάριος ήταν ένας περίεργος μήνας για το πιστό κοινό του Αμερικανού rapper, Juice WRLD, καθώς λίγες ημέρες μετά από τον θάνατό του (8 Δεκεμβρίου 2019) ανακοινώθηκε πως 26 από τα περίπου 2.000 τραγούδια που είχαν ήδη ηχογραφηθεί από τον νεαρό καλλιτέχνη θα κυκλοφορήσουν μέσα από μία μουσική συλλογή. Έτσι, λοιπόν, έχοντας περάσει επτά μήνες συνολικά, το φως της δημοσιότητας είδε το μετά θάνατον studio album του Juice WRLD και τρίτο κατά σειρά, “Legends Never Die”. Ως επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας του ορίστηκε η 10η Ιουλίου, ενώ η διανομή του πραγματοποιήθηκε από τις Grade A (η εταιρεία του Juice WRLD) και Interscope Records.

Η Grade A και η οικογένεια του καλλιτέχνη ανακοίνωσαν σχετικά με την ακυκλοφόρητη δουλειά του το εξής: “Από τα βάθη της καρδιάς μας, θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κάθε ένα από εσάς για την αδιαίρετη λατρεία και αγάπη σας για τον Juice. Εσείς σημαίνατε όλο τον κόσμο για τον Juice κι ακούγοντας τη μουσική του, βλέποντας τα videos του και μοιράζοντας τις ιστορίες σας μαζί του, κρατάτε την ανάμνησή του ζωντανή. Σχεδιάζουμε να τιμήσουμε τα ταλέντα του Juice, το πνεύμα του και την αγάπη που ένιωθε για τους θαυμαστές τους μοιράζοντας ακυκλοφόρητη μουσική κι άλλα projects με τα οποία είχε πάθος στην διαδικασία για βελτίωση”.

Μπορεί η αρχική πρόβλεψη για το περιεχόμενο του δίσκου “Legends Never Die” να αφορούσε σε 15 συνολικά τραγούδια, τελικά όμως η δισκογραφική εταιρεία και η οικογένεια του Juice έπειτα από επιθυμία του κοινού επέλεξαν να κυκλοφορήσουν μία συλλογή με 21 δημιουργίες του. Ο δίσκος, λοιπόν, όχι μόνο περιλαμβάνει ακυκλοφόρητα τραγούδια του Αμερικανού rapper, αλλά και συνεργασίες με γνωστά ονόματα της διεθνούς, μουσικής σκηνής. Ένα από αυτά είναι ο Trippie Redd, με τον οποίο συνέπραξαν μουσικά για το τραγούδι “Tell Me U Luv Me”, αλλά και οι Marshmello, Polo G και The Kid Laroi, οι οποίοι ένωσαν τις δυνάμεις τους για το “Hate the Other Side”.

Το τραγούδι “Righteous” κυκλοφόρησε ως το lead single του album στις 24 Απριλίου, με τον Juice WRLD να ξεχωρίζει για τη φωνητική του ικανότητα σε τραγούδια που δεν είναι αποκλειστικά hip-hop. Η μελωδική αυτή και συνάμα ρυθμική μπαλάντα έδωσε τη σκυτάλη της στο “Tell Me U Luv Me”, ένα τραγούδι αγάπης και μια έκκληση για βοήθεια. Μέσα από τους στίχους του, ο Juice παρακαλεί κάποιον να τον βοηθήσει να σωθεί από τον εαυτό του. Τους στίχους και τη μουσική του υπογράφουν οι oktanner, Nick Mira, Trippie Redd μαζί με τον εκλιπόντα rapper.

Μία από τις μεγάλες εκπλήξεις του δίσκου είναι η συμμετοχή της Halsey στο τραγούδι “Life’s A Mess”. Το τραγούδι είναι βασισμένο στα synth-hip hop ηχοχρώματα, ενώ η φωνή της Halsey προσδίδει μία γλυκιά νότα στο τελικό αποτέλεσμα. Ως το τέταρτο κατά σειρά single του δίσκου κυκλοφόρησε το “Come & Go”, όπου στο πλευρό του Juice WRLD συναντάμε τον Marshmello. Σε σχετική του ανάρτηση στα social media, ο Marshmello μίλησε για τον Juice WRLD αναφέροντας μεταξύ άλλων:

“Ο Juice WRLD ήταν ένας από τους πιο ταλαντούχους ανθρώπους. Δεν τον γνώρισα ποτέ. Ήμασταν και οι δύο διαρκώς στην ίδια σελίδα όταν βγήκε στο προσκήνιο και ο χρόνος που ξοδέψαμε μαζί ήταν από τις πιο εντυπωσιακές στιγμές που είχα σε όλη μου τη ζωή. Το να τον βλέπω να κάνει διαλείμματα για να κάνει ποδήλατο στο χορτάρι κι έπειτα να επιστρέφει και να τελειώνει ένα ολόκληρο τραγούδι με τη μία ήταν φυσιολογικό και το να μπορώ να είμαι σε αυτόν τον δίσκο μαζί σου και να δείξω στον κόσμο τι κάναμε μαζί σημαίνει τόσα πολλά για εμένα.”

Οι λάτρεις του Juice WRLD όχι μόνο θα συνεχίσουν να λατρεύουν τον ίδιο, αλλά και το νέο αυτό εγχείρημα, για το οποίο ο αποθανών rapper φρόντισε να αφήσει πίσω του μία μεγάλη, μουσική κληρονομιά, έτοιμη να δοθεί στη δημοσιότητα.

Art Cover:

Tracklist:

1. “Anxiety” (Intro) – 1:10

2. “Conversations” – 3:01

3. “Titanic” – 2:56

4. “Bad Energy” – 3:06

5. “Righteous” – 4:02

6. “Blood on My Jeans” – 2:34

7. “Tell Me U Luv Me” (with Trippie Redd) – 3:00

8. “Hate the Other Side” (with Marshmello feat. Polo G and The Kid Laroi) – 2:40

9. “Get Through It” (Interlude) – 0:20

10. “Life’s a Mess” (with Halsey) – 3:22

11. “Come & Go” (with Marshmello) – 3:25

12. “I Want It” – 2:53

13. “Fighting Demons” – 3:20

14. “Wishing Well” – 3:14

15. “Screw Juice” – 2:59

16. “Up Up and Away” – 2:27

17. “The Man, The Myth, The Legend” (Interlude) – 2:16

18. “Stay High” – 2:48

19. “Can’t Die” – 3:02

20. “Man of the Year” – 2:16

21. “Juice WRLD Speaks from Heaven” (Outro) – 0:30

Playlist:

Back To Top