skip to Main Content

Νέο Album | Kelly Clarkson – Meaning of Life

  • Ημερομηνία κυκλοφορίας: 27 Οκτωβρίου 2017
  • Εταιρεία: Atlantic Records
  • Μορφή: CD, LP, Digital Download
  • Παραγωγή: Craig Kallman, Kelly Clarkson, The Monarch, Jesse Shatkin, Mick Schultz, Nick Ruth, Jussifer, NOVA Wav, Fade Majah, Jason Halbert, Greg Kurstin
  • Singles από το “Meaning of Life“:
  1. “Love So Soft” Κυκλοφόρησε: 7 Σεπτεμβρίου 2017
  2. “Move You” Κυκλοφόρησε: 7 Σεπτεμβρίου 2017

Στο πρώτο της album για την Atlantic Records, η Kelly Clarkson θυμάται τι σημαίνει να είσαι “βασίλισσα της soul”, παρόλο που το ρετρό κίνημα είναι εμφανές σε αυτή της δουλειά, δημιουργημένο με μοντέρνα παραγωγή, έχοντας το βλέμμα στραμμένο στο σύγχρονο ραδιόφωνο.

Η Clarkson παραμένει όχι μόνο μια από τις πρώτες ερμηνεύτριες που ξεπήδησε από τα τηλεοπτικά talent shows της Αμερικής αλλά εξακολουθεί να είναι άκρως επιτυχημένη. Η εύρεση του δικού της μουσικού στυλ της πήρε πολύ καιρό, όμως. Η Clarkson φάνηκε να τα καταφέρνει αρκετά καλά με την pop κούρσα της, (“Stronger”, “Piece by Piece”), αλλά αν η ίδια μας λέει ότι της πήρε χρόνο μέχρι το “Meaning of Life” για να συνειδητοποιήσει τον πραγματικό εαυτό της στην δισκογραφία, εμείς δεν έχουμε κανένα λόγο να την αμφισβητήσουμε!

Αυτός ο αληθινός εαυτός της, ήρθε μέσα από τους κόλπους της soul μουσικής. Η φωνή της για αυτό το είδος είναι πολύ μεγάλη για να αποτύχει, και η καρδιά της σίγουρα βρίσκεται στο σωστό μέρος. Αποτέλεσμα; Το “Meaning of Life” ακούγεται σαν μια μίξη των Ruth Brown, Ben E. King και Wilson Pickett μαζί.

Έχοντας ήδη κυκλοφορήσει δύο singles μέσα από το δίσκο αυτό (“Love So Soft” και “Move You”), το tracklist των δεκατεσσάρων συνολικά τραγουδιών έχει τη δύναμη να καθιερώσει την Clarkson ως το επόμενο “next-big-thing” της αμερικάνικης soul μουσικής σκηνής. Ωστόσο, το album δεν παύει να εμπεριέχει και κάποιες μικρές “παραφωνίες” όπως το “Whole Lotta Woman”, το οποίο, αν και δεν γνώρισε καμιά ιδιαίτερα έντονη προσπάθεια από την πλευρά της Clarkson προκειμένου να προσεγγίσει την πεπατημένη της Southern blackness, εμπεριέχει μια τσαχπινιά που το καθιστά ολίγον παράταιρο από το συνολικό αποτέλεσμα!

Το “Cruel”, από την άλλη, είναι μια σταθερή mid-tempo μπαλάντα που “παλαντζάρει” κάπου μεταξύ στο στυλ της Carla Thomas και των En Vogue, προσφέροντας χώρο στην Clarkson για διαφορετικές στροφές στη μελωδία. Το “Love So Soft” έχει ένα ελαφρύ hip-hop στοιχείο που ακούγεται σαν να είχε σχεδιαστεί για την Nicki, κι όχι για την Kelly, αλλά ίσως να είναι ταυτόχρονα και τόσο διασκεδαστικό, που σπάει την όποια μονοτονία του LP και τελικά δικαιώνει τους παραγωγούς του, που το προώθησαν εξαρχής ως single προκειμένου να αναδείξει μια ακόμα -διαφορετική- πλευρά της τραγουδίστριας!

Αλλά το τραγούδι που χρησιμεύει ως χαρακτηριστικό παράδειγμα του νέου στυλ μουσικής που υιοθέτησε, απαλλαγμένο από σύγχρονες παραχωρήσεις είναι αναμφισβήτητα το “Slow Dance”. Ο παραγωγός Nick Ruth βρήκε το σωστό, “γλυκό” σημείο του τραγουδιού, στο οποίο μπορείτε να αισθανθείτε ότι υπάρχει μια πραγματική μπάντα που τη συνοδεύει ερμηνευτικά. Η Clarkson είπε ότι ήθελε να κάνει ένα δίσκο που θα μπορούσε να την κάνει μια νέα, ανερχόμενη Aretha αν ξεκινούσε το 2017, αλλά φανταστείτε τα αποτελέσματα αν είχε προσπαθήσει για μια Aretha του ’67.

Art Cover:

Tracklist:

1. “A Minute (Intro)” 1:08

2. “Love So Soft” 2:52

3. “Heat” 3:10

4. “Meaning of Life” 3:51

5. “Move You” 3:22

6. “Whole Lotta Woman” 2:53

7. “Medicine” 3:09

8. “Cruel” 3:05

9. “Didn’t I” 3:38

10. “Would You Call That Love” 2:58

11. “I Don’t Think About You” 3:44

12. “Slow Dance” 3:40

13. “Don’t You Pretend” 3:13

14. “Go High” 3:25

Japanese edition

15. “Love So Soft” (Cash Cash Remix) 4:16

16. “Love So Soft” (Ryan Riback Remix) 3:07

Playlist:

Back To Top