skip to Main Content

Νέο Album | Lana Del Rey – Norman Fucking Rockwell

 • Ημερομηνία κυκλοφορίας: 30 Αυγούστου 2019
 • Εταιρεία: Polydor, Interscope Records
 • Μορφή: CD, LP, Digital Release
 • Παραγωγή: Jack Antonoff, Lana Del Rey, Rick Nowels, Andrew Watt, Happy Perez
 • Singles από το “Norman Fucking Rockwell”:
 1. “Mariners Apartment Complex” Κυκλοφόρησε: 12 Σεπτεμβρίου 2018
 2. “Venice Bitch” Κυκλοφόρησε: 18 Σεπτεμβρίου 2018
 3. “Hope Is a Dangerous Thing for a Woman Like Me to Have – but I Have It” Κυκλοφόρησε: 9 Ιανουαρίου 2019
 4. “Doin’ Time” Κυκλοφόρησε: 17 Μαΐου 2019
 5. “Fuck It, I Love You” Κυκλοφόρησε: 22 Αυγούστου 2019
 6. “The Greatest” Κυκλοφόρησε: 22 Αυγούστου 2019

Έπειτα από ένα αναγνωριστικό ντεμπούτο album και τέσσερις άκρως επιτυχημένες δισκογραφικές δουλειές σε διάστημα εννέα ετών, η Lana Del Rey ‘ξαναχτυπά’ με νέο υλικό. Αυτό έχει τίτλο “Norman Fucking Rockwell” και κυκλοφόρησε μέσω των Polydor και Interscope Records στις 30 Αυγούστου. Κάθε πιθανή μορφή (CD, LP, ψηφιακή κυκλοφορία) είναι διαθέσιμη ώστε να απολαύσουν οι πιστοί και μη θαυμαστές της Αμερικανίδας ερμηνεύτριας τα 14 τραγούδια που δημιούργησε. Η παραγωγή θέλει τους Jack Antonoff, Lana Del Rey, Rick Nowels, Andrew Watt και Happy Perez να συνυπάρχουν μεταξύ τους, με το αποτέλεσμα να καταλήγει σε μία άρτια δουλειά.

Εντύπωση προκάλεσε το artwork του δίσκου, στο οποίο συναντάμε την ίδια την Lana στο πλευρό του γιου του Jack Nicholson, Duke. Η εν λόγω φωτογράφηση μάλιστα πραγματοποιήθηκε από τη μικρή αδερφή της τραγουδίστριας, Chuck Grant. Η ονειροπόλα και συγκινησιακή Lana Del Rey κάνει τα αδύνατα δυνατά, ώστε να εντυπωσιάσει το κοινό και φαίνεται πως τα καταφέρνει μια χαρά.

Πρώτο, λοιπόν, σε σειρά έρχεται το τραγούδι Mariners Apartment Complex. Πρόκειται για το lead single του δίσκου, που μας θυμίζει αρκετά εποχές “Born to Die” και μας προϊδεάζει για την συνέχεια. Η υποτονική, αλλά μελωδική φωνή της Lana καθηλώνει το κοινό για ακόμα μία φορά και στην πορεία απολαμβάνουμε το Venice Bitch. Στο εν λόγω τραγούδι απολαμβάνουμε την Del Rey να μοιράζεται μαζί μας μοναδικές στιγμές που έχει ζήσει με τον αγαπημένο της, δημιουργώντας μία νοσταλγική διάθεση, η οποία είναι απόρροια και των synths κι electronica μουσικών στοιχείων. Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι μιλάμε για το μεγαλύτερο σε διάρκεια τραγούδι της Lana Del Rey στη μέχρι τώρα πορεία της, σημειώνοντας 9’37’’.

* Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι ένα τεράστιο graffiti, ύψος 50 ποδιών, της Lana Del Rey κοσμεί το κτήριο του ξενοδοχείου Ellison Suites στο Venice Beach στην Καλιφόρνια, που δημιούργησε ο καλλιτέχνης Jonas Never που μάλλον αποτέλεσε και την έμπνευση για τη δημιουργία αυτού του τραγουδιού!

Το Hope Is a Dangerous Thing for a Woman Like Me to Have – but I Have It συναντάται ως το τελευταίο τραγούδι στην επίσημη tracklist του δίσκου, ωστόσο μιλάμε για το τρίτο κατά σειρά single του. Ομοιότητες με την αγαπημένη ποιήτρια, συγγραφέα και αφηγήτρια της Lana Del Rey την Sylvia Plath μπορούν να εντοπιστούν καθ’όλη τη διάρκεια του τραγουδιού, μιας και πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες εμπνεύσεις της. Στη συνέχεια ως το τέταρτο single του δίσκου απολαμβάνουμε το άκρως καλοκαιρινό και ειδυλλιακό θα λέγαμε, Doin’ Time. Πιο συγκεκριμένα αναφερόμαστε σε μία διασκευή που πραγματοποίησε στο τραγούδι των Sublime (1996).Η Lana Del Rey είναι συνυφασμένη με την καλοκαιρινή περίοδο στο μυαλό του κόσμου, οπότε ένα τραγούδι που να ξεκινάει με την λέξη “summertime” τουλάχιστον επιβαλλόταν.

Στις 22 Αυγούστου, η Lana προσέφερε στο κοινό δύο ακόμη singles. Αυτά ακούνε στους τίτλους Fuck It I Love You και The Greatest. Τα δύο αυτά τραγούδια που βασίζονται στο γνώριμο μουσικό της ύφος έλαβαν την τελική τους εικόνα από τον Rich Lee σε ένα κοινό music video. Όπως η ίδια δήλωσε, ένας από τους λόγους που θέλησε να δημιουργηθεί του video ήταν επειδή ήθελε να κάνει surf. Πέραν αυτού, εν κατακλείδι το album έχει σημαντικά highlights, όπως το “Doin’ Time” και το “Mariners Apartment Complex”, ενώ το κοινό ήδη έχει παραχωρήσει αρκετά ένθερμες κριτικές προς το τελικό αποτέλεσμα.

Art Cover:

Tracklist:

1. “Norman Fucking Rockwell” – 4:08

2. “Mariners Apartment Complex” – 4:06

3. “Venice Bitch” – 9:38

4. “Fuck It, I Love You” – 3:38

5. “Doin’ Time” – 3:17

6. “Love Song” – 3:49

7. “Cinnamon Girl” – 5:00

8. “How to Disappear” – 3:48

9. “California” – 5:05

10. “The Next Best American Record” – 5:49

11. “The Greatest” – 5:00

12. “Bartender” – 4:23

13. “Happiness Is a Butterfly” – 4:32

14. “Hope Is a Dangerous Thing for a Woman Like Me to Have – but I Have It” – 5:24

Playlist

Back To Top