skip to Main Content

Νέο Album | Lia Hide – Tells No Fairytales

  • Ημερομηνία κυκλοφορίας: 15 Μαρτίου 2019
  • Εταιρεία: B-OtherSide Records
  • Μορφή: CD, LP, Digital Release

Ο τρίτος προσωπικός δίσκος της Lia Hide με τον πρωτότυπο τίτλο “Lia Hide Tells No Fairytales” κυκλοφορεί ήδη από τις 15 Μαρτίου ψηφιακά σε όλα τα on line καταστήματα και πλατφόρμες, ενώ αναμένεται να κυκλοφορήσει και σε cd στα τέλη του ίδιου μήνα. Στο τέλος της άνοιξης αναμένεται και το βινύλιο που θα κυκλοφορήσει σε συνεργασία με την B-OtherSide Records. To album ηχογραφήθηκε στα studios Κυριαζή και DuDuLoft και ολοκληρώθηκε στο City Studios από τον Γιάννη Λαμπρόπουλο. Στις ενορχηστρώσεις και την παραγωγή βρίσκεται η ίδια, με την πολύτιμη βοήθεια, τεχνική δεξιοτεχνία και εφευρετικότητα του Γιάννη Λαμπρόπουλου αλλά και των Aki’Base και Γιώργο Ράδο (που παίζουν μπάσο και ντραμς στον δίσκο, αντίστοιχα). Ο Ευριπίδης Ζεμενίδης έχει αναλάβει την ενορχήστρωση σε δύο από τα τραγούδια, και κιθάρα παίζει ο Πάνος Παπάζογλου αλλά και η Ειρήνη Κετικίδη (“Dig Apple!”). Το mastering έγινε από τον Denis Blackham στο Skye Mastering (UK) που από το 1969 έχει αναλάβει παραγωγές κορυφαίων ονομάτων όπως: Brian Eno & David Byrne, Otis Redding, Black Sabbath, Bee Gees κ.α. Την φωτογράφιση του δίσκου ανέλαβε η Μαρία Χατζιαθανασιάδη, και το εικαστικό η ίδια η Lia Hide.

Σε αυτή την καινούρια δουλειά ο ήχος της Lia Hide αλλάζει αισθητά, ενώ διατηρεί την λυρικότητα της φρασεολογίας της στην τραγουδοποιία, επιλέγοντας όμως πιο λιτές δομές, χωρίς να τσιγκουνεύεται όμως σε κομμάτια μεγάλης διάρκειας που αγγίζουν την post σκηνή, ή ραδιοφωνικής ποπ διάθεσης.Σημαντικό ρόλο στην αλλαγή του ήχου παίζει η ενορχήστρωση που προβάλει περιγραφικά τον προσωπικό ήχο των μουσικών, αλλά και η αλλαγή της στιχουργικής από εσωστρεφή και ψυχαναλυτικά θέματα σε ζητήματα του καθημερινού στρες, της κοινωνικής βίας και αδικίας.

O δίσκος προλογίστηκε από τα τραγούδια “the Art of Falling is Hard to Master” και “Last Night I Dreamt You Died” τα οποία συνοδεύτηκαν από τα επίσημα music videos τους παρέχοντας μια ισχυρή δόση για το τι έμελλε να ακολουθήσει!

Το “Mantis” είναι μια ονειρική δημιουργία που μας εισάγει κατευθείαν στον κόσμο της Lia! Έναν κόσμο παράξενο, αλλά με μια ομορφιά και γαλήνη που όταν διαταράσσεται μπορεί να πάρει οποιαδήποτε μορφή. Το “Mantis” λειτουργεί σαν “βάρκα” που σε μεταφέρει στον κόσμο αυτό ενώ κινείται σε ήρεμα νερά! Το “This New Thing Called Honesty”, κάνει ξεκάθαρο το “νέο καθεστώς” του τόπου αυτού στον οποίο μόλις έφτασες, μέσα από “δύσκολους” στίχους που η ίδια η Lia μεταφέρει με τον πιο αισθαντικό τρόπο! Το “Dig Apple!” είναι το τραγούδι που σου κάνει σαφές πως ο τόπος αυτός έχει μια δική του μεγαλοπρέπεια αλλά και ελευθερία μέσα από την οποία μπορείς μέχρι και να “πετάξεις στον ουρανό”.

Το “St. Bastard The Coward” φανερώνει πως είναι η Lia όταν τσαντίζεται. Μπορεί να σε βρίσει, να σε τσακίσει με τα λόγια της αλλά με ένα τόσο χαλαρό τόνο που είναι σαν να “σφάζει” τον αποδέκτη των νεύρων της “με το γάντι”! Η εκτόνωση της αγανάκτησης της έρχεται με το “The Art Of Falling is Hard to Master”! Απειλητικά κρουστά και “θυμωμένες” κιθάρες, συνοδεύουν αυτό το ξέσπασμα θυμού, που σκοπό έχει να μας θυμίσει ποια είναι τα ανθρώπινα δικαιώματα (δες το συνοδευτικό clip) και πως οφείλουμε να συμπεριφερόμαστε όχι μόνο στον δικό της κόσμο αλλά και στον πραγματικό! Ακολουθεί το απόκοσμο “Johny And I”, ένα τραγούδι που δηλώνει πως μετά από οποιοδήποτε ξέσπασμα, χρειάζεσαι το δικό σου, -εύλογο- προσωπικό χρόνο για να επανακάμψεις. Το Last Night I Dreamt You Died φέρνει την κραυγή της απώλειας. Την απώλεια όλων εκείνων που δεν κατάφεραν να φανούν αντάξιοι της πραγματικότητας για να παραμείνουν στον τόπο της Lia, εκεί όπου δεν χωρά κανένα “παραμύθι”! Το “ταξίδι” τελειώνει με το “Keeper Of Psalms”, ένα λυτρωτικό τραγούδι, το οποίο κάνει ξεκάθαρο πως η Lia θα παραμείνει πιστή στην αλήθεια του τόπου της. Μια πραγματική “φύλακας των ψαλμών” της αλήθειας!

Το σίγουρο είναι πως “η Lia δεν λέει παραμύθια” και πως αν όλοι μπορούσαμε να ζούμε στον δικό της κόσμο ίσως τότε να είχε και άλλο νόημα η ζωή μας! Ένα αφυπνιστικό αποτέλεσμα που εξαπλώνεται πάνω από οκτώ “μαργαριτάρια”!

 

Art Cover:

Tracklist:

1.Mantis 3:34

2. This New Thing Called Honesty 4:45

3. Dig Apple! 3:54

4. St. Bastard the Coward 4:49

5. The Art of Falling Is Hard to Master 3:14

6. Johnny and I 7:27

7. Last Night I Dreamt You Died 4:36

8. Keeper of Psalms 4:04

Playlist:

Back To Top