skip to Main Content

Νέο Album | Lola Indigo – El Dragón

  • Hμερομηνία κυκλοφορίας: 14 Απριλίου 2023
  • Εταιρεία: Universal Music Spain
  • Μορφή: CD, LP, Digital Release

Η Lola Indigo κυκλοφόρησε το τρίτο studio album της, με τίτλο “El Dragón”!

Το νέο album της Lola Indigo δεν θα έμπαινε στη λίστα των albums με τα περισσότερα singles στην ιστορία, αν και θα έμενε κοντά. Πάνω απ’ όλα αναλογικά επειδή, από τα έντεκα τραγούδια που περιλαμβάνει το “El Dragón” τα έξι έχουν κυκλοφορήσει ως single. Η Mimi Doblas ξέρει τι κάνει. Το La Niña, το προηγούμενο album της, “σώθηκε” από ένα single, το La niña de la escuela, που μεσουράνησε στα charts κι αναδείχθηκε τριπλά “πλατινένιο”. Η Doblas έχει επαναλάβει το παιχνίδι με τον “El Dragón” και φαίνεται πως λειτουργεί ξανά.

Το “El Tonto”, το τρέχον single της Lola Indigo, κυκλοφόρησε επίσης ταυτόχρονα με το album και ανέβηκε στο No.1 στο Spotify της Ισπανίας εδώ και μέρες. Ο “άσος στο μανίκι” της Doblas αυτή τη φορά ήταν ο Quevedo και δεν μπορεί να είναι τυχαίο ότι το “El Tonto” ενσωματώνει μια μελωδική και λυρική αναφορά στο “La niña de la escuela”.

Διπλή επιτυχία σημειώνει η Lola Indigo με το “El Tonto”. Από τη μια, τα στοιχεία μιλούν από μόνα τους. Από την άλλη, η γυναίκα από τη Γρανάδα σπάει την “κατάρα” της καριέρας της, αφού τα singles της συνήθως μπαίνουν στα charts, αλλά σε μέτριες θέσεις και μετά εξαφανίζονται. Το ότι το “El Tonto” παραμένει στο No.1 είναι ένα σημάδι ότι το album μπορεί να έχει περισσότερη επιτυχία από την αναμενόμενη.

Ανεξάρτητα από αριθμούς, το “El Dragón” προσφέρει μία πληθώρα διασκεδαστικών singles που δείχνουν διαφορετικές πτυχές της Lola Indigo. Το “AN1MAL”, σε στυλ EDM και house είναι ένα από τα καλύτερα τραγούδια του δίσκου και άξιζε περισσότερη απήχηση. Ο bisexual ύμνος του Las Solteras, με εμφανή ομοιότητα με το “Milkshake” της Kelis, επίσης. Το τρομακτικό reggaeton της DISCOTEKA με τη Maria Becerra φαίνεται πως ήρθε για να μείνει. Πιο διασκεδαστικό είναι το “LA SANTA” με τις αλλαγές του στο ρυθμό, τις αραβικές χορδές και πάνω απ’ όλα τους στίχους του, ένα αυθεντικό ταξίδι μεθυσμένων φίλων, με αναφορές σε Hello Kitty, TikTok και ένα “γλειφιτζούρι” και την ριψοκίνδυνη ομοιοκαταληξία…

Το “El Dragón” φτάνει με ένα συγκεκριμένο υπόβαθρο. Ο δράκος, στην κινεζική μυθολογία, είναι σύμβολο δύναμης. Η Doblas έκανε τα πρώτα της μουσικά βήματα στην Κίνα, όπου ζούσε πριν από χρόνια και ο “δράκος” είναι επομένως αυτό που θέλει να “προβάλει στη σκηνή”, γιατί “αργότερα η Mimi είναι κάτι άλλο”. Είναι λογικό ότι το “El Dragón” είναι και το καλύτερο album τουης. Η φουτουριστική αισθητική τύπου Grimes είναι επίσης πολύ επιτυχημένη, αν και μουσικά ο φουτουρισμός υστερεί λίγο, όπως συμβαίνει με το Corazones Rotos με τον Luis Fonsi, ένα ακόμη house single.

Αλλά το “El Dragón” λειτουργεί καλά, γιατί και τα τραγούδια που δεν έχουν λάβει οπτική υποστήριξη έχουν κάτι να πουν. Το “TURISMO” με τον Sael έχει μια επιτυχημένη post-punk επίγευση και είναι ό,τι πιο κοντινό έχει ακουστεί ποτέ από τη Lola Indigo με τη διασκευή του Alizzz. Το “PARA OLVIDARME DE TI” φέρνει έναν ρυθμό βρετανικού garage στο album που κάνει κάποιον να σκεφτεί την PinkPantheress, το “SLOWMOTION” είναι ένα ομαλό reggaeton τραγούδι που περιλαμβάνει μια περίεργη παρεμβολή του “Let Me Love You” του Mario, το “ULTRAVIOLETA” με την Emilia δεν αποτυγχάνει στη μελωδία είναι ένα προφανώς μικρό τραγούδι και το “DRAGÓN” κλείνει το δισκογραφικό εγχείρημα σαρώνοντας όλα όσα έχουν συμβεί στο παρελθόν.

Είναι μια τρομερή μπαλάντα σε συνεργασία με την Belén Aguilera στο πιάνο. Είναι επίσης το πιο προσωπικό τραγούδι του album, στο οποίο η Lola Indigo “αναιρεί” τον “δράκο” και ξεχειλίζει από τους φόβους και τα τρωτά της σημεία σε στίχους που μιλούν για τον φόβο του να “μείνεις πίσω”, να μην ανταποκριθείς στις προσδοκίες και, τελικά, να αποτύχεις. Ως εκ τούτου, το album τελειώνει κάπως με έλλειψη συνοχής, αλλά το “DRAGÓN” συνεισφέρει πολύ περισσότερο στην ιστορία της Lola Indigo από πολλά από τα προηγούμενα τραγούδια. Και σε αυτό που συνεισφέρει γενικά το “EL DRAGÓN” είναι μια άλλη καλή στιγμή pop διασκέδασης.

Art Cover:

Playlist

Back To Top