skip to Main Content

Νέο Album | Lorde – Solar Power

  • Ημερομηνία κυκλοφορίας: 20 Αυγούστου 2021
  • Εταιρεία: Universal
  • Παραγωγή: Lorde, Jack Antonoff, Malay
  • Μορφή: Digital Release
  • Singles από το “Solar Power”:
  1. “Solar Power” Κυκλοφόρησε: 11 Ιουνίου 2021
  2. “Stoned at the Nail Salon” Κυκλοφόρησε: 22 Ιουλίου 2021
  3. “Mood Ring” Κυκλοφόρησε: 17 Αυγούστου 2021

Τίποτα δεν ανεβάζει την κρίση μιας ζωής μετά από μια παγκόσμια κλιματική καταστροφή και μια πανδημία, οπότε η Lorde είναι σωστή και στην ώρα της, κυκλοφορώντας το νέο της album “Solar Power”, και ξέρετε κάτι; έχει δίκιο! είναι κουρασμένη από την εφηβική φήμη της και τον καπιταλισμό, ανησυχεί για την κατάσταση της γης και θρηνεί για τον χαμό του αγαπημένου της σκύλου Pearl. Για να μετριάσει το ρεύμα θλίψης και άγχους, δραπετεύει στο παραθαλάσσιο θέρετρο του μυαλού της. Είναι η αυγή μιας νέας Lorde, η οποία προσπαθεί να διοχετεύσει την εσωτερική της ηρεμία στη μουσική της με μικτά αποτελέσματα.

Το ομότιτλο τραγούδι οδήγησε στον κύκλο της δημιουργίας του δίσκου της Lorde, ένα τραγούδι εμπορικού pop που αγκάλιασε μερικές από τις πλούσιες αρμονίες των δύο προηγούμενων albums της, αλλά στράφηκε πολύ μακριά από το σκοτάδι. Η Clairo και η Phoebe Bridgers συμπληρώνουν τα υποστηρικτικά φωνητικά σε ένα μείγμα ακουστικών περικοπών και γαλήνιων μελωδιών από τον Laurel Canyon.

Η μουσική που αγαπούσε όταν ήταν δεκαέξι, μένει πίσω στη Νέα Ζηλανδία και κάπως έτσι αποχαιρετά το κορίτσι που κέρδισε παγκοσμίως τα βλέμματα με έντονα κραγιόν και περιττά φανταχτερά αντικείμενα. Αφήνει πίσω το παρελθόν της, παίρνοντας λίγες αναμνήσεις μαζί της, όπως αυτή της Carole King που της χάρισε ένα βραβείο Grammy στο «California». Αλλά ακόμη και η σχέση της με τη δική της μουσική είναι γεμάτη: «Νόμιζα ότι ήμουν ιδιοφυΐα/Αλλά τώρα είμαι 22 ετών και έχω αρχίσει να νιώθω ότι το μόνο που ξέρω να κάνω είναι να φορώ ένα κοστούμι και να το πάρω μαζί μου/με μια χούφτα μελωδίες που είναι οδυνηρό να παίζεις», παραδέχεται στο «The Man With the the Axe». Η ίδια η μπαλάντα είναι λίγο κοιμησιάρικη ενώ υπάρχει συναισθηματική ένταση στο δίσκο, αυτό δεν μεταφράζεται πάντα με τον τρόπο που ακούγεται ένα τραγούδι, αφήνοντας μερικές από αυτές τις αντανακλάσεις να μοιάζουν πιο ιδιότροπες από ό, τι μάλλον θα έπρεπε.

Το “Mood Ring”, το οποίο είναι ηχητικά κορυφαίο και ένα πραγματικό στιχουργικό χάσιμο, είναι μια από τις πιο προφανείς σάτιρες, με την οποία αντιμετωπίζει την κουλτούρα ευεξίας μέσα από το φακό του lifestyle των 60’s. Ενώ είναι μια θαρραλέα προσπάθεια, αυτό που της λείπει είναι ότι ένα από τα καλύτερα κομμάτια της συγγραφής της Lorde που είναι… η απίστευτη σοβαρότητα της. Όταν αφήνεται σε αυτή, τότε τα αποτελέσματα είναι απόλυτα αστρικά όπως στο “Oceanic Feeling” και στο λαμπερό “Big Star”, μέσα από τα οποία υπενθυμίζει πως είναι μια ασταμάτητη pop δύναμη.

Το “Solar Power” ελίσσεται σε μεγάλο βαθμό μέσα από το άγχος, που σχετίζεται με την ομαλή προσέγγιση του εγκεφάλου σε όλα όσα συμβαίνουν στον κόσμο. Ακόμη και η Robyn, η οποία εμφανίζεται στο τέλος του “Secrets From a Girl (Who’s Seen It All)” ως αεροσυνοδός στις Strange Airlines, με προορισμό τη “Θλίψη” (κυριολεκτικά) δεν καθιστά σίγουρο πού θα σας οδηγήσει η πτήση.

Η Lorde μέσα από αυτό το album ανακαλύπτει τη ζωή της σε πραγματικό χρόνο, ξεφεύγοντας από το ποια είναι και ποια θα μπορούσε να είναι μέσω της μουσικής της.

Τελικά διαφωτίστηκε; Η ίδια δηλώνει… Όχι, αλλά το προσπαθεί.

Art Cover:

Playlist

Back To Top