skip to Main Content

Νέο Album | Marco Mengoni – MATERIA (TERRA)

  • Ημερομηνία κυκλοφορίας: 3 Δεκεμβρίου 2021
  • Εταιρεία: Sony Music
  • Παραγωγή: Andrea Suriani, B-Croma, Ceri, Edd, FLIM, Mace, Tino Piontek/Purple Disco Machine, Taketo Gohara, Venerus
  • Μορφή: CD, LP, Digital download, streaming
  • Singles από το “MATERIA (TERRA)”:
  1. “Ma stasera” Κυκλοφόρησε: 18 Ιουνίου 2021
  2. “Cambia un uomo” Κυκλοφόρησε: 29 Οκτωβρίου 2021

Ο Ιταλός τροβαδούρος Marco Mengoni κάνει ξανά τη φωνή του να ακουστεί κυκλοφορώντας το album «Materia (Terra)» που αντιπροσωπεύει ένα έντονο, εσωτερικό ταξίδι που έχει κάνει ο καλλιτέχνης τα τελευταία χρόνια.

Το “Materia (Terra)”, το νέο άλμπουμ του Ρωμαίου καλλιτέχνη που τρία χρόνια μετά την τελευταία του δουλειά “Atlantico” επιστρέφει για να μοιραστεί τους δικούς του εσωτερικούς προβληματισμούς και συναισθήματα. Το κάνει μέσω ενός δίσκου που του επέτρεψε να ταξιδέψει μέσα του και να ξαναβρεί τις ρίζες του. Η «ύλη» (“Materia”) είναι λοιπόν ένα μονοπάτι που έχει ολοκληρωθεί ψυχικά, που αποτελείται από στοχασμούς και που συνοδεύεται από σκοτεινή μουσική, με την οποία ο καλλιτέχνης έχει ισχυρό δέσιμο. Ο δίσκος αναμενόταν ήδη μετά από τα singles “Ma stasera” και “Cambia un uomo” δύο εντελώς διαφορετικά τραγούδια που έχουν σκαρφαλώσει στα μουσικά charts .

Το “Materia” είναι ένας δίσκος που μιλάει για βάσανα, που συχνά αναδεικνύει τις χειρότερες πλευρές των ανθρώπων, όπως συμβαίνει στο “Canzone triste”. Μερικές φορές οι επίπονες στιγμές μπορεί να είναι καταστροφικές αλλά ταυτόχρονα μπορούν να σας βοηθήσουν να μεγαλώσετε. Είναι σκοτεινοί οι καιροί που έρχονται σαν καταιγίδα αλλά που μαζί με άλλους ανθρώπους μπορούν να αντιμετωπιστούν, όπως εξηγεί μέσα από το «Un fiore contro il diluvio».

Στο “Materia” το θέμα της αγάπης είναι επίσης συχνά παρόν. Μερικές φορές μάλιστα έρχεται σαν κεραυνός παρακινώντας όσους βρίσκονται ήδη σε σχέση να γίνουν και πάλι εραστές, όπως ακριβώς στο «Proibito». Έπειτα, υπάρχουν στιγμές που δεν μπορείς να μείνεις μακριά από αυτούς που θα ήθελες να έχεις στο πλευρό σου όπως στο “In due minuti” αλλά και στο “Il meno possibile”. Υπάρχει μια αναζήτηση για να αποσπάσει κανείς την προσοχή, αλλά στη συνέχεια επανέρχεσαι στη γνωστή σου ρότα, αναζητώντας συνεχώς εκείνο τον άνθρωπο που σας κάνει να νιώθετε καλά.

Μερικές φορές από φόβο μην απογοητευτείς είναι δύσκολο να εμπιστευτείς τον άλλον όπως αναφέρεται στο τραγούδι “Mi fiderò“. Ωστόσο, μερικές φορές είναι καλύτερο να αφήσετε τους φόβους σας και να αφεθείτε στις αισθήσεις σας. Γιατί τελικά η αγάπη είναι σαν μια μικρή δάδα, που από το σκοτάδι σε παίρνει από το χέρι προς το φως, όπως ακριβώς συμβαίνει στο “Luce”, ένα τραγούδι που ο Mengoni επιλέγει να αφιερώσει στη μητέρα του.

Το “Materia (Terra)” θα αποτελεί μέρος μιας τριλογίας μέσα από την οποία ο τραγουδιστής, θα εξιστορήσει το δικό του «μονοπάτι που έχει διανύσει τα τελευταία δύο χρόνια», όπως δήλωσε σε ανάρτησή του στο Instagram.Τρεις δίσκοι που, σε τρεις διαφορετικούς ηχητικούς κόσμους, αντιπροσωπεύουν και αφηγούνται τη μουσική του μοναδικότητα, μέσα από την ιστορία του τι είναι σημαντικό για εκείνον.

Το “Materia (Terra)” είναι το πρώτο από αυτά τα τρία albums και ξεκινάει από τις ρίζες του, από εκείνο το παρελθόν που τον έκανε τον άνθρωπο που είναι σήμερα, από εκείνη την επαφή που μας έχει λείψει τόσο πολύ τα τελευταία δύο χρόνια. Μια επαφή, ανθρώπινη και μουσική, που περνάει μέσα από τις αναμνήσεις του και τα ακούσματα του, που αφηγείται την ψυχή ενός τραγουδιστή-τραγουδοποιού που καταφέρνει να ξεγυμνωθεί μέσα από τα τραγούδια του. Το παρελθόν συγχωνεύεται εδώ με το παρόν που μερικές φορές τρομάζει, κοιτάζοντας το μέλλον με αισιοδοξία, οι λέξεις μιλάνε για τις αλλαγές, την επιθυμία για συνάντηση και εμπιστοσύνη, την αποδοχή, τον φόβο, τα χίλια πρόσωπα της αγάπης, τη μοναξιά που γίνεται πηγή έμπνευσης.

Στον δίσκο υπάρχουν και δύο συνεργασίες, μια με την Ιταλίδα rapper Madame στο “Mi fiderò” και μια με την Gazzelle στο “Il meno possibile”, ενώ στην παραγωγή του θα συναντήσουμε καλλιτέχνες όπως τους Ceri και τον Taketo Gohara.

Art Cover:

Playlist

Back To Top