skip to Main Content

Νέο Album | Mario Biondi – Brasil

  • Ημερομηνία κυκλοφορίας: 9 Μαρτίου 2018
  • Εταιρεία: Sony Music
  • Μορφή: CD, LP, Digital Download
  • Παραγωγή: Mario Caldato, Kassin
  • Singles από το “Brasil”:
  1. “Rivederti” Κυκλοφόρησε: 7 Φεβρουαρίου 2018
  2. “Devotion” Κυκλοφόρησε: 23 Φεβρουαρίου 2018

Μια από τις ιδιαίτερες φωνές της Ιταλικής μουσικής σκηνής -και όχι μόνο- επανέρχεται και μας ταξιδεύει στην εξωτική Βραζιλία. O Mario Biondi παρέδωσε το νέο του δίσκο με τίτλο “Brasil” στους παραγωγούς Mario Caldato και Kassin και το αποτέλεσμα είναι δεκατρείς νέες ηχογραφήσεις μέσα από τις οποίες η βελούδινη φωνή του μπορεί να φτάσει ακόμα και στα πιο απόκρυφα και αγριεμένα συναισθήματα του ακροατή και να τα καλμάρει. Στο δίσκο συμμετέχουν οι μεγάλοι Βραζιλιάνοι καλλιτέχνες Claudya, Ivan Lins, Till Brönner, Daniel Jobim και Ana Carolina.

Πριν από την κυκλοφορία αυτή ωστόσο ο Biondi έκανε διπλό ντεμπούτο στο φετινό φεστιβάλ του San Remo, καθώς όχι μόνο, αυτή ήταν η πρώτη φορά που παρουσιάζει κάτι στα ιταλικά, αλλά αυτή ήταν και η πρώτη φορά για την καριέρα του τραγουδιστή από την Κατάνια, που είναι σπαρμένη με βραβεία και διεθνούς φήμης αναγνωρίσεις, που έφτασε στη σκηνή του Ariston ως διαγωνιζόμενος. Το τραγούδι με το οποίο πέτυχε τα παραπάνω έχει τίτλο «Rivederti», που ήταν ταυτόχρονα και ο προπομπός του δίσκου. Οι στίχοι του είναι γραμμένοι από τον ίδιο και έχουν ως πρωταγωνιστές, δύο εραστές που, αφού έχουν περάσει πολύ χρόνο μακριά, συναντιούνται ξανά σε ένα αποκομμένο από τον κόσμο, τόπο, όπου οι αναμνήσεις σταματούν, και κρυσταλλώνουν στην αιωνιότητα. Τη μουσική του υπογράφουν οι Giuseppe Furnari και Dario Fisicaro ενώ στο LP υπάρχει άλλη μια εναλλακτική εκτέλεση του τραγουδιού με τον συνοδευτικό υπότιτλο “Rio Version”  και την συμμετοχή των Daniel Jobim (εγγονός του θρύλου, Tom Jobim) και Ana Carolina, που φέρνουν το τραγούδι ακόμα πιο κοντά στο βραζιλιάνικο μοτίβο του LP, με τους πορτογαλικούς στίχους του.

To “Devotion”, το δεύτερο επίσημο single του δίσκου, είναι ένα τραγούδι γεμάτο από χρώματα του κόσμου και προορίζεται για όλους όσους τολμούν να γεμίσουν τη ζωή τους με ένα συνεχές “πάρε-δώσε” με το αγαπημένο τους πρόσωπο. Το τραγούδι υπογράφεται από τα δύο ονόματα της νεο-βραζιλιάνικης μουσικής σκηνής, Gabriel Moura & Rogè και Gabriela Da Silva Riley. Εκτός από την αγγλική έκδοση, κυκλοφορεί ανεξάρτητα από το δίσκο και η πορτογαλική έκδοση του τραγουδιού με τίτλο “Mundo Coloridão”.

Το “Brasil” ανοίγει με το αισιόδοξο “Felicidade”, το κλασσικό τραγούδι του Seu Jorge, σε μια αγγλόφωνη εκτέλεση που έγραψε ο Biondi μαζί με τους Jeff Cascaro και Robin Goldsby. Οι ρυθμοί πέφτουν με τη διασκευή της όμορφης μπαλάντας “Upside down (Flor de lis)” του Djavan, που διασκεύασε και απογείωσε επίσης η μεγάλη Carmen McRae. Το “Take Me to the Stars” επαναφέρει τον Biondi στα γνώριμα soul-funky μονοπάτια που τον καθιέρωσαν, σε μια σύνθεση του Arthur Verocai, ενώ το περίφημο “Sophia” είναι ένα τραγούδι από τους Rogê και Gabriel Mora με στίχους στα αγγλικά. Για τη σύνθεση του, ο Biondi, συνεργάστηκε με τους Memphis Horns που αποτελούν οι Marlon Sette , Altair Martins και Zé Carlos Bigorna. Ακολουθεί η διασκευή στο “Eu sei que vou te amar” στο οποίο συναντάμε ξανά το όνομα του Jobim, αυτή τη φορά στη σύνθεση, μαζί με αυτό του Vinícius de Moraes. Η συγκεκριμένη version είναι στα αγγλικά αν και το τραγούδι είχε κυκλοφορήσει και στην μητρική γλώσσα του Biondi, από την Ornella Vanoni, το 1976 με τίτλο “Io so che ti amerò”. Εδώ μάλλον είναι πιο εμφανείς οι προθέσεις του ερμηνευτή να διαδώσει το τραγούδι σε περισσότερο κόσμο (με την επιλογή της αγγλικής γλώσσας) και γι’αυτό το ενίσχυσε με την παρουσία του Pedro Sá που έπαιξε κιθάρα!

To “Deix eu dizer” είναι ένα τραγούδι του Ivan Lins που ερμήνευσε η Claudya το 1973. Εδώ συναντάμε την διασκευή του στα Ιταλικά και στα Πορτογαλικά, για την οποίο ο Biondi συνεργάστηκε και με τους δύο παραπάνω καλλιτέχνες. Το “On the moon” από την άλλη είναι το δεύτερο πρωτότυπο τραγούδι του δίσκου υπογεγραμμένο, εξολοκλήρου από τον ερμηνευτή του. Το “Jardin d’hiver” είναι μια ακόμα διασκευή και το μόνο τραγούδι του δίσκου που είναι ερμηνευμένο στα γαλλικά. Γράφτηκε από τον Benjamin Biolay και την Keren Ann αλλά έγινε διάσημο από τον Henri Salvador. Το “Smooth Operator” είναι αναμφισβήτητα ο πιο γνωστός τίτλος σε όλο το tracklist και δικαίως σας παραπέμπει στην τεράστια επιτυχία των Sade. Είναι μια από τις καλύτερες διασκευές που γράφτηκαν ποτέ για το τραγούδι αυτό ενώ η συμμετοχή του Γερμανού μουσικού Till Brönner το απογειώνει και το καθιστά αυτόματα σε μια από τις καλύτερες στιγμές του δίσκου. Τέλος ακούμε την τρίτη δημιουργία του Tom Jobim, με τίτλο “Luiza” που μαζί με τα δύο προηγούμενα του τραγούδια καθιστά κι αυτός το όνομά του, αναπόσπαστο στοιχείο της συνολικής δημιουργίας του “Brasil”.

Το συνολικό αποτέλεσμα θα μπορούσε να πάρει με ευκολία τη μεγαλύτερη βαθμολογία μας, μιας και ο Biondi κατέχει ακόμα την τέχνη του, δεν μένει στάσιμος και μας χαρίζει ένα από τα πιο καλά albums του είδους για το 2018!

Art Cover:

Tracklist:

1.Felicidade 3:22

2. Devotion 3:13

3. Upside Down (Flor de Lis) 3:57

4. Rivederti (Italian Version) 3:31

5. Take Me to the Stars 4:00

6. Sophia 4:09

7. It’s You I’ll Always Love (Eu sei que vou te amar) 3:16

8. Deixa Eu Dizer (feat. Claudya & Ivan Lins) 3:17

9. On the Moon 3:22

10. Jardin d’hiver 3:11

11. Smooth Operator (feat. Till Brönner) 4:22

12. Luiza 3:03

13. Rivederti (feat. Daniel Jobim & Ana Carolina) [Rio Version] 3:30

Playlist:

Back To Top