skip to Main Content

Νέο Album | Mario Biondi – Crooning Undercover

  • Ημερομηνία κυκλοφορίας: 29 Σεπτεμβρίου 2023
  • Εταιρεία: Beyond Srl
  • Παραγωγή: Mario Biondi, Riccardo Piparo, Giuseppe Vasapolli
  • Μορφή: CD, LP, Digital Release
  • Singles από το “Crooning Undercover”:
  1. “My Favorite Things” | Κυκλοφόρησε: 26 Μαΐου 2023
  2. “Fool For You” | Κυκλοφόρησε: 12 Σεπτεμβρίου 2023

Ακολουθήστε το SounDarts.gr στο Google News.

Βρείτε μας επίσης στο YouTube, στο Spotify, στο Facebook, στο Instagram και στο TikTok

O Mario Biondi κυκλοφόρησε το νέο του album με τίτλο “Crooning Undercover”

Ο Mario Biondi είναι έτοιμος να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στην καριέρα του με το “Crooning Undercover”, το νέο του album που έγινε διαθέσιμο στις 29 Σεπτεμβρίου. Για πρώτη φορά ο Ιταλός τραγουδιστής, αφιερώνει ένα ολόκληρο έργο στο στυλ που ενέπνευσε την καριέρα του με ένα μείγμα διασκευών και ακυκλοφόρητων τραγουδιών, που εμπλουτίζεται από την παρουσία πολλών φίλων και πρωταγωνιστών της ιταλικής και διεθνούς jazz, συμπεριλαμβανομένων των Paolo Fresu, Stefano Di Battista, Rosario Giuliani, Francesco Cafiso. Η παραγωγή είναι του ίδιου του Biondi σε συνεργασία με τους Riccardo Piparo και Giuseppe Vasapolli.

Το πρώτο single που μας παρουσίασε ο Biondi πριν από την κυκλοφορία του album ήταν το “Fool for your love”,  το οποίο υπογράφει ο Steven Sater, τακτικός συνεργάτης του Burt Bacharach, μια συνεργασία που σήμερα γίνεται φόρος τιμής σε έναν από τους πιο εμβληματικούς καλλιτέχνες της παγκόσμιας μουσικής με τον οποίο ο Mario Biondi έχει συνεργαστεί σε πολλές περιπτώσεις, στο στούντιο και στη σκηνή. Ο Bacharach έγραψε το τραγούδι “Something That Was Beautiful” για τον Mario, που συμπεριλήφθηκε στο album “If” του 2009. Την ίδια χρονιά εμφανίστηκαν μαζί στη σκηνή στο Φεστιβάλ του Σαν Ρέμο ως guests της τραγουδίστριας Karima, ενώ έκαναν και τρεις συναυλίες μαζί το 2011, στις ιταλικές πόλεις Lucca, Milano και Taormina.

“Το ‘Fool For Your Love’ είναι ένα τραγούδι που γράφτηκε το 2007, ενώ δούλευα το album “If”. Μετά το έβαλα σε ένα συρτάρι… όταν το άκουσα ξανά πριν από λίγο καιρό, στην αρχή αναρωτήθηκα αν ήταν ένα τραγούδι γραμμένο από εμένα ή όχι, τόσο πολύ που άρχισα να τηλεφωνώ τότε στους συνεργάτες μου σε μια προσπάθεια να εντοπίσω τη γένεσή του. Εκείνη την περίοδο είχα έλθει σε επαφή με τον Steven Sater, στιχουργό τότε του Burt Bacharach, και του έστειλα τη μουσική αυτού του κομματιού επειδή ένιωσα ότι ήταν πολύ κοντά στη γραμμή του Bacharach. Ο Steven έβαλε τους στίχους. Πιστεύω ότι τα πράγματα έχουν την κατάλληλη στιγμή, και αυτό το κομμάτι βρίσκει τώρα την καλύτερη στιγμή να κυκλοφορήσει σαν μια μορφή φόρου τιμής στη μνήμη του μεγάλου Burt” είπε ο Mario Biondi για τη γένεση του «Fool for Your Love». Στο τραγούδι είναι έντονη και η παρουσία του Franco Luciani, του διάσημου Αργεντίνου μουσικού και συνθέτη που παίζει φυσαρμόνικα.

Ακόμα πιο πριν από αυτό, κυκλοφόρησε η διασκευή του στο “My Favorite Things” το πασίγνωστο τραγούδι του 1959 από τους Rodgers & Hammerstein (Richard Rodgers και Oscar Hammerstein II) από το musical “The Sound of Music”. Στο εν λόγω cover συνεργάζεται με τον διάσημο σαξοφωνίστα και συμπατριώτη του Stefano Di Battista.

H εισαγωγή με το εκπληκτικό sax-solo του Daniele Scannapieco στο “Moody’s Mood for Love” (του Eddie Jefferson, 1952), δημιουργεί την κατάλληλη ατμόσφαιρα που απογειώνεται από τα φωνητικά του Biondi και της Simona Trentacoste σε ένα ντουέτο που σίγουρα ξεχωρίζει αυτόματα από το tracklist του LP. To θρυλικό “Teach Me Tonight” (1953), σε μουσική του Gene De Paul και στίχους του Sammy Cahn, διαχέουν ένα ρομαντισμό που δικαιολογεί απόλυτα τον όρο του “crooner” σαφώς με την πολύτιμη συμβολή του έτερου σαξοφωνίστα Rosario Giuliani. Μια από τι καλύτερες στιγμές του album είναι η “αινιγματική” εκδοχή του Biondi στο “Not Like This” του Jeremy Michael Lubbock που είχε πρωτοερμηνεύσει ο Al Jarreau το 1983. Πρόκειται για το bonus track που κλείνει με τον πιο αισθαντικό τρόπο το album.

To “Crooning Undercover”, χαρακτηρίζεται από ζεστούς ήχους και ατμόσφαιρες “noir”. Ο καλλιτέχνης και συνθέτης επέλεξε ένα tracklist που περιλαμβάνει τις επανερμηνείες του σε διάσημα τραγούδια από το διεθνές ρεπερτόριο και ακυκλοφόρητα που συνέθεσε με τη βοήθεια διεθνούς φήμης συγγραφείς και τα οποία, καλλιτεχνικά, εντάσσονται στο concept.

Το album ηχογραφήθηκε στο Παλέρμο με μουσικούς της τοπικής jazz σκηνής, με έγχορδα ηχογραφημένα στη Βουδαπέστη από την Budapest Scoring Orchestra.

Art Cover:

Playlist

Back To Top