skip to Main Content

Νέο Album | Midnight Oil – The Makarrata Project

  • Ημερομηνία κυκλοφορίας: 30 Οκτωβρίου 2020
  • Εταιρεία: Panik Records/Sony Music
  • Μορφή: CD, Digital Release
  • Παραγωγή: Warne Livesey
  • Singles από το “The Makarrata Project”:
  1. “Gadigal Land” Κυκλοφόρησε: 7 Αυγούστου 2020
  2. “First Nation” Κυκλοφόρησε: 25 Σεπτεμβρίου 2020

Σχεδόν 20 χρόνια μετά την τελευταία τους ολοκληρωμένη κυκλοφορία, οι Midnight Oil παρουσιάζουν το νέο τους mini-album. To “The Makarrata Project” περιλαμβάνει 7 νέα τραγούδια. Η καινούρια μη κερδοσκοπική δισκογραφική δουλειά αποτελείται από 18 συνεργασίες από ονόματα όπως οι Gurrumul. Kev Carmody, Leah Flannagan, Frank Yamma, Kaleena Briggs και Sammy Butcher.

To mini-album έχει ήδη λάβει διθυραμβικές κριτικές με το “The Age” και την Sydney Morning Herald να του δίνουν 4,5 αστέρια αλλά και την “The Weekend Australian” να δηλώνει: “The Makarrata Project” has been elevated beyond the individual talents of this singular band of thinkers and feelers into something truly meaningful, momentous and farsighted”.

Το πρώτο single από την κυκλοφορία, “Gadigal Land” με την συμμετοχή των Dan Sultan, Joel Davison και Bunna Lawrie έχει ήδη μπει δυναμικά στο airplay της Αυστραλίας, των Ηνωμένων Πολιτειών και του Καναδά.

Μέσα από το “The Makarrata Project”, το συγκρότημα προσπαθεί να ξαναφέρει στην επιφάνεια την σημασία του “TheUrulu Statement From The Heart” συμπεριλαμβάνοντας μία επανεκτέλεση αυτού του σημαντικού κειμένου με την βοήθεια των Pat Anderson, Adam Goodes, Stan Grant, Troy Cassar-Daly και Ursula Yovich. Πρόκειται για ένα συνδυασμό πεζού κειμένου και του χαρακτηριστικού ήχου των Midnight Oil που από σήμερα το κοινό μπορεί να δει και σε ένα video δημιουργημένο από το studio ζωγραφικής Apparition Media.

Οι Midnight Oil θα παρουσιάσουν για πρώτη φορά την καινούρια τους δουλειά σύντομα στην Αυστραλιανή τηλεόραση.

Επίσης στο δίσκο συμμετέχουν οι βετεράνοι Ken Carmody, Sammy Butcher και Frank Yamma καθώς σε ένα τραγούδι οι ακροατές θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν τα πανέμορφα μεταθανάτια φωνητικά του θρύλου Gurrumul. Η συλλογή κλείνει με το “The Uluru Statement From The Heart” με την συμμετοχή των Stan Grant, Ursula Yovich, Pat Anderson και Adam Goodes.

“Όλοι αυτοί οι σπουδαίοι συνεργάτες που δουλέψαμε έδωσαν φρέσκες ερμηνείες στα τραγούδια και έφεραν νέες δυνατές ιδέες στον δίσκο”, εξηγεί ο drummer Rob Hirst“Αυτό έδωσε σίγουρα κάτι παραπάνω στο τελικό αποτέλεσμα. Συγκινηθήκαμε ιδιαίτερα που η οικογένεια και η δισκογραφική του Gurrumul μας έδωσε αυτές τις ακυκλοφόρητες ηχογραφήσεις του, που τραγουδάει. Είναι ένα πραγματικό highlight στο album”.

O frontman Peter Garrett είπε, “Έχουν περάσει 250 χρόνια από τότε που προσγειώθηκε ο Cook και πήραν τη γη και το νερό των παιδιών των Αβορίγινων και των Ισλανδών. Παρόλα αυτά οι επιπτώσεις είναι ακόμα ξεκάθαρες. Τα τραγούδια του δίσκου μιλάνε για την αναγνώριση της κοινής μας ιστορίας πιο πολύ από ποτέ και όπως προβλέπει το “Statement From The Heart”, πρέπει να περπατάμε μαζί για να φτιάξουμε ένα καλύτερο μέλλον”.

“Σαν συγκρότημα μας άρεσε πάντα να μιλάμε για διάφορα θέματα”, δηλώνει ο κιθαρίστας Jim Moginie και συνεχίζει, “αλλά αυτό το mini-album είναι ιδιαιτέρως ποικίλο. Η κλωστή που το ενώνει έρχεται από τα θέματα και το συνεργατικό πνεύμα πίσω από κάθε τραγούδι”.

Οι Midnight Oil θα δωρίσουν τα έσοδα τους από το “The Makarrata Projects” σε οργανισμούς που υποστηρίζουν το “The Uluru Statement From The Heart”.

Οι ηχογραφήσεις είναι σε παραγωγή του μακροχρόνιου συνεργάτη του συγκροτήματος Warne Livesey που έχει επίσης επιμεληθεί τους δίσκους “Diesel & Dust”, “Blue Sky Mining” και “Capricornia”.

Δ.Τ.

Art Cover:

Tracklist:

1. “First Nation” (feat. Jessica Mauboy and Tasman Keith) 4:51

2. “Gadigal Land” (feat. Dan Sultan, Joel Davison, Kaleena Briggs and Bunna Lawrie) 4:45

3. “Change the Date” (feat. Gurrumul Yunupingu and Dan Sultan) 5:58

4. “Terror Australia” (feat. Alice Skye) 3:49

5. “Desert Man, Desert Woman” (feat. Frank Yamma) 3:09

6. “Wind in My Head” (Makarrata version) (feat. Kev Carmody and Sammy Butcher) 4:19

7. “Uluru Statement from the Heart / Come on Down” (feat. Pat Anderson, Stan Grant, Adam Goodes, Ursula Yovich and Troy Cassar-Daley) 6:40

Playlist

Back To Top