skip to Main Content

Νέο Album | Miguel – War & Leisure

  • Κυκλοφόρησε: 1 Δεκεμβρίου 2017
  • Εταιρεία: ByStorm, RCA
  • Μορφή: CD, LP, digital download
  • Singles από το «War & Leisure»:
  1. «Sky Walker» Κυκλοφόρησε: 24 Αυγούστου 2017

Το τέταρτο studio album του Miguel αξιοποιεί την ικανότητά του να συνδυάζει τα μουσικά είδη και φτάνει στο αποκορύφωμα της τελειότητας του R’n’B. Το “War & Leisure” συνδυάζει γενναιόδωρα την αγάπη με την κοινωνική ευαισθητοποίηση, ενώ παράλληλα εκπέμπει την ανδρική σεξουαλική κυριαρχία και το ακλόνητο συναισθηματικό βάθος. Στο δίσκο θα βρείτε έντονα funk στοιχεία, αλλά δεν είναι κατασκευασμένα για να δημιουργούν μεγάλες εμπορικές επιτυχίες έτσι, η μουσική του Miguel είναι φτιαγμένη ώστε να αντηχεί τόσο μέσα από το μυαλό όσο και από την ψυχή.

Το album ξεκινά με το “Criminal”, ένα μαλακό rock τραγούδι που φτάνει κοντά στη γραμμή της pop, μέχρι που ο Rick Ross εμφανίζεται με ένα άγριο στίχο ανάμεσα στα καθαριστικά riffs. Σε σύγκριση, με το πρώτο επίσημο single του “Sky Walker” στο οποίο συμμετέχει ο Travis Scott, προσφέρει μια πολύ πιο ικανοποιητική rap συνεργασία. Το τραγούδι είναι διασκεδαστικό και πιασάρικο και επιτρέπει στον Miguel να βρίσκεται έξω από το συνηθισμένο συνωστισμό των συναισθημάτων του. Καθώς ο ακροατής βουτά βαθύτερα στο “War & Leisure”, είναι εύκολο να χαθεί στην πραγματικότητα. Τραγούδια όπως το “Harem”, προκαλούν συναισθήματα ενός λαμπρού ψυχεδελικού ταξιδιού στο χρόνο, κι αν αυτό δεν θεωρείται συναίσθημα, ο Miguel μόλις το δημιούργησε.

Το “Told You So” θυμίζει έντονα τραγούδια του Prince. Ο παράξενος “λόξιγκας” των pop synths συνδυάζεται με τη φωνητική μελωδία του refren για να αναδημιουργήσει μια επιτυχία αντάξια αυτών της δεκαετίας του ’80. Το τραγούδι ρέει άψογα μέσα στο  tracklist και μας εισάγει στο “City of Angels”, ένα τραγούδι για την χαμένη αγάπη κι ένα από τα καλύτερα του δίσκου μιας και η άψογη κοινωνική συνειδητοποίηση είναι διάχυτη σε όλο το τραγούδι. Στο “City of Angels”, o Miguel ζωγραφίζει μια ισχυρή εικόνα ενός εραστή που εγκαταλείφθηκε κατά τη διάρκεια ενός πολέμου και τελικά καταστρέφει το Los Angeles. Ένα απόλυτα κινηματογραφικό τραγούδι που θα μπορούσε να ακούγεται σε μια ηρωική σκηνή μάχης κάποιας υπερπαραγωγής του Hollywood.

Το “Come Through and Chill”, είναι ένα τραγούδι για μια επιφανειακή “ξεπέτα”. Ο J.Cole ευλογεί την παραγωγή του Salaam Remi, και για άλλη μια φορά ο Miguel και ο Cole δίνουν στους fans ένα κλασικό τραγούδι στους στίχους του οποίου το σεξ και η πολιτική μπλέκονται με τρόπο παράδοξο πάνω από τους ήχους της κιθάρας. Το outro “Now” είναι μια στεγνή επίθεση στον Πρόεδρο, Trump. Συνεχίζει να αμφισβητεί την εξάπλωση του μίσους και την ιδέα της ελευθερίας στην Αμερική του Trump, μέσα από τα samples του διαχρονικού τραγουδιού του Marvin Gaye“What’s Goin’ On”.

Το “War & Leisure”, είναι ένα album που εξισορροπεί την ευδαιμονία της αγάπης και τον πόνο του αγώνα. Αν και τραγούδια όπως το “Banana Clip” (που μοιάζει σαν μια απεγνωσμένη προσπάθεια αναπαραγωγής της μαγείας του “Adorn”) και του “Pineapple Skies”, τα δύο αυτά “φρουτώδη” τραγούδια μοιάζουν να “χάνουν το σήμα”. Το “War & Leisure” είναι ένα σχεδόν τέλειο R’n’B album που έχει συναισθηματικό βάθος αλλά και πολιτική δήλωση. Ο Miguel στρέφει τα είδη και τις έννοιες, προσφέροντας στους fans ένα δίσκο που δείχνει την πρόοδό του ως καλλιτέχνη.

Art Cover:

Tracklist:

1. «Criminal» (featuring Rick Ross) 4:34

2. «Pineapple Skies» 4:41

3. «Sky Walker» (featuring Travis Scott) 4:19

4. «Banana Clip» 3:21

5. «Wolf» (featuring Quiñ) 3:29

6. «Harem» 3:13

7. «Told You So» 3:10

8. «City of Angels» 4:18

9. «Caramelo Duro» (featuring Kali Uchis) 3:33

10. «Come Through and Chill» (featuring J. Cole and Salaam Remi) 5:22

11. «Anointed» 3:53

12. «Now» 4:09

Playlist:

Back To Top