skip to Main Content
Menu

Νέο Album | Mikael Delta – Elation

Νέο Album | Mikael Delta – Elation
  • Ημερομηνία κυκλοφορίας: 8 Νοεμβρίου 2019
  • Εταιρεία: Inner Ear Records
  • Μορφή: CD, LP, Digital Release
  • Singles από το “Elation”:
  1. “Avatarism” Κυκλοφόρησε: 29 Οκτωβρίου 2019

Ο Μιχάλης Δέλτα επιστρέφει με το νέο του album που έχει τον τίτλο “Elation”. Έχοντας αφιερώσει τα τελευταία δύο χρόνια στη δημιουργία αυτού του δίσκου, μας παρουσιάζει ένα κομψοτέχνημα σύγχρονης ηλεκτρονικής μουσικής με νέες συνεργασίες οι οποίες συνδέουν την Ελλάδα (Μιχάλης Παρίτσης, Autow Nite Superstore (Thomas Ba)) με το Βερολίνο και την Πολωνία (Katarzyna Kafel).

Στον ορχηστρικό πίνακα του “Elation” το αστικό τοπίο συνομιλεί με τη φύση και η ανθρώπινη ύπαρξη συναντιέται με το απόκοσμο. Electronica, ambient και techno μουσικoί καμβάδες μαζί με αλλοιωμένους ήχους κλασικού πιάνου, cello τενούτες και ουράνια φωνητικά είναι ο σημερινός δυνατός αλλά ταυτόχρονα ευαίσθητος ήχος της electronica του Μιχάλη Δέλτα. Πρώτο δείγμα της νέας αυτής δισκογραφικής δουλειάς είναι το τραγούδι «Avatarism».

To album κυκλοφόρησε στις 8 Νοεμβρίου από την Inner Ear και αποτελείται από δώδεκα συνολικά νέες δημιουργίες. Το «Elation» ακολουθεί την κυκλοφορία του album «Circuit Theory» του 2017.

Ο ίδιος ο Μιχάλης Δέλτα έγραψε για την κυκλοφορία στη σελίδα του στο facebook: “Το καινούργιο μου album “Elation” που προφέρεται “Ελέησον” δεν είναι ένας δίσκος που προσπαθεί να αποδείξει οτιδήποτε. Ούτε πως είναι πρωτοποριακός, ούτε ότι είναι μία πρόταση στα μουσικά δρώμενα του σήμερα.

Με αφήνει παντελώς αδιάφορο κάτι τέτοιο.

Το Elation είναι ένα ολοκληρωμένο μουσικό δείγμα Ηλεκτρονικής μουσικής στο οποίο υπάρχουν Κώδικες και “μυστικά” κλειδιά Εσωτερικής αναζήτησης μέσα από τους τίτλους των κομματιών και όχι μόνο.

Όποιος επιθυμεί και ασχοληθεί, μπορεί να βρει αναφορές που αφορούν Μυστικιστικά μονοπάτια. Κανένας δεν γνωρίζει ποιά ακριβώς είναι η ιστορία κάθε μουσικού έργου και αυτή είναι και η μαγεία του προσωπικού βιώματος. Το μόνο που έχει την δυνατότητα να απολαύσει ένας ακροατής και ένας αναζητητής είναι το να αφεθεί στις δονήσεις μιας τέτοιας μουσικής εμπειρίας. Ο τίτλος Elation σημαίνει ανάμεσα σε άλλα ευφορία, ύψιστη ευτυχία και αναζωογόνηση, χαρά, αγαλλίαση κλπ. Στην περίπτωση του συγκεκριμένου δίσκου είναι ένα λογοπαίγνιο με την λέξη “Ελέησον” και ναι, για όσους έκαναν και λίγο χιούμορ με τον τίτλο ήδη σε ποστ, αυτή η μουσική εμπειρία ζητά το Έλεος από την Συμπαντική Νοημοσύνη και Καλοσύνη την οποία απαξιώνουμε καθημερινά με το περιορισμένο και ανεπαρκές μυαλό μας, με την άρνηση για αλήθεια, για Θεραπεία και Εξέλιξη.

Τα 12 κομμάτια του album ζητούν το Έλεος μέσα από την ιερότητα των ήχων, των συνειδητοποιημένων καθαρών συναισθημάτων, της διόρασης και της αφυπνισμένης μεταμέλειας, για να μπορέσει έτσι η Ανθρώπινη Ύπαρξη, η Ανθρώπινη Ψυχή, να συμφιλιωθεί με τη Θεϊκή Φύση των πραγμάτων και να επανορθώσει τις όποιες βλάβες έχει υποστεί ο Κόσμος που φτιάξαμε όλοι μας μέχρι σήμερα.

Ένας κόσμος που χάνεται μέσα στην εχθρότητα, τον φόβο και την ανοησία.

Η μουσική μου είναι μία τέτοια θεραπευτική Δόνηση. Και μονάχα έτσι με ενδιαφέρει να γράφω πλέον.

Μιχάλης Δέλτα

Το Elation θα κυκλοφορήσει στις 8 Νοεμβρίου από την Inner Ear Records και θα παρουσιαστεί ζωντανά στις 16 Νοεμβρίου στον Φάρο Stavros Niarchos Foundation Cultural Center. Tην φωτογραφία του εξωφύλλου την τράβηξα στους Δελφούς”.

Art Cover:

Tracklist:

1 In the Name of Love 3:56

2 A Perfect Day 4:33

3 At the Old Airport 5:03

4 Dim 111 5:31

5 3 Am Thunder 3:29

6 Avatarism 4:51

7 Daylight 4:29

8 Elation 4:22

9 The 5 Principles 4:57

10 Loving from a Distance 3:51

11 Art in Heaven 3:00

12 The Sky Inside Me 2:18

Playlist