skip to Main Content

Νέο Album | Nahko – My Name is Bear

  • Ημερομηνία κυκλοφορίας: 20 Οκτωβρίου 2017
  • Εταιρεία:Side One Dummy Records.
  • Μορφή: CD, Digital Download
  • Singles από το “My Name Is Bear”:
  1. “Be Here Now” Κυκλοφόρησε: 26 Ιουνίου 2017
  2. “Dragonfly” Κυκλοφόρησε: 14 Αυγούστου 2017

Ο Nahko είναι περισσότερο γνωστός ως front man του συγκροτήματος, Medicine For The People. Ο Nahko Bear είναι Αμερικανός μουσικός. Γεννήθηκε στο Πόρτλαντ του Όρεγκον. Η καταγωγή του είναι μια μίξη διαφόρων εθνικοτήτων από τη φυλή των Apache, το Puerto Rico και τις Φιλιππίνες. Η δημιουργική του έμπνευση προέρχεται από μια μόνιμη επιθυμία να γεφυρωθούν τα πολιτιστικά κενά.

Το πρώτο του solo album, «My Name Is Bear», είναι ουσιαστικά ένα prequel της δουλειάς του με τους Medicine For The People και περιλαμβάνει 16 τραγούδια και «ιντερλούδια», που έγραψε όταν ήταν κάπου μεταξύ των 18 και 21 χρόνων του. Τα interludes είναι πραγματικές, μη επεξεργασμένες ηχογραφήσεις σε κασέτες στις οποίες εξηγεί τις πρώτες σκέψεις του. Το τελικό αποτέλεσμα είναι μια ευχάριστη μουσική εμπειρία με αρκετή δόση διορατικότητας βγαλμένη από το μυαλό ενός πολύ προσεγμένου και σοφού ανθρώπου.

Το «My Name Is Bear» καλύπτει ένα ευρύ φάσμα μουσικών ειδών, το οποίο ανοίγει με το πρώτο επίσημο single του δίσκου, το «Dragonfly», μια staight folk μπαλάντα, που δεν πρέπει να ληφθεί ως δείκτης για το τι να περιμένεις στη συνέχεια καθώς στο album θα συναντήσεις δημιουργίες rock, americana, ακόμη και pop, πράγμα που δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη αν αναλογιστεί κανείς πως γράφτηκε ενώ ο καλλιτέχνης ανέπτυσσε ακόμα το ύφος του.

Το “Susanna” είναι μια όμορφη, χαλαρή στιγμή του δίσκου που θα μπορούσε πολύ εύκολα να γραφτεί και να ερμηνευθεί από οποιονδήποτε από τους εκκολαπτόμενους καλλιτέχνες του Nashville. Το τραγούδι σε μεταφέρει σε πλατείες και λιβάδια, ενώ περιλαμβάνει ακόμη και samples από το κλασσικό άσμα της παλιάς δυτικής μουσικής, «Oh Susanna», αρκετό για να μας επαναφέρει πίσω στην παιδική μας ηλικία.

Τα πάθη του Nahko, για τη μουσική, τον κόσμο γύρω του και τη ζωή γενικότερα είναι εμφανή καθ όλη τη διάρκεια του δίσκου, ιδιαίτερα στα interludes, «Bearly Thoughts» και «Stoned On A Stone» που μοιάζουν με κομμάτια ποίησης, προσδίδοντας στην ατμόσφαιρα ομορφιά, ειρήνη και γαλήνη. Κάπως έτσι φτάνουμε στο όμορφο waltz, «Creation’s Daughter», στο οποίο συμμετέχει η τραγουδίστρια Sandra Fay. Οι φωνές τους συγχωνεύονται άψογα με την απλή -κατά τ’αλλα- σύνθεση του που βασίζεται στο πιάνο, στο βιολί και στα κρουστά.

Οι εκπλήξεις όμως δεν σταματούν εδώ. Το “Kirby Joe” ανοίγει με ένα πολύ ευχάριστο, σχεδόν mariachi χαλί που προσφέρει τη δική του θετική ενέργεια στο δίσκο. Το «Sing Him Of My Revelations» έχει μια “βελούδινη” μουσική υπόκρουση, ενώ το «Hamakua» είναι ένα όμορφο τραγούδι που επαινεί τον Χαβανέζικο πολιτισμό και γι’αυτό είναι ερμηνευμένο κυρίως στη Hawai’ian γλώσσα, ενώ η tropical αίσθηση το καθιστά εύκολα ένα από τα πιο ξεχωριστά τραγούδια του δίσκου.

Το τραγούδι που κλείνει το δίσκο, το «Die Like Dinoz», είναι ουσιαστικά ένα τραγούδι αγάπης ανάμεσα σε δύο δεινόσαυρους που χωρίζονται τόσο από τις αλλαγές του χρόνου όσο και του κλίματος. Είναι μια μπαλάντα που θα μπορούσε εύκολα να εφαρμοστεί σε κάθε ιστορία αγάπης, δεινοσαύρων ή ανθρώπων το ίδιο κάνει, και προκαλεί πολλά ισχυρά συναισθήματα, όχι μόνο για την αγάπη αλλά και για το περιβάλλον.

Art Cover:

Tracklist:

1.Dragonfly 4:46

2. The Vow (Interlude) 0:42

3. Be Here Now 4:04

4. Goodnight, Sun 4:30

5. Too Much Kerouac (Interlude) 0:17

6. Kirby, Joe 4:12

7. Susanna 4:16

8. Bearly Thoughts (Interlude) 0:54

9. Sing Him of My Revelations 4:32

10. Hamakua 4:25

11. Call Him by His Name 3:55

12. Early February 3:33

13. Stoned on a Stone (Interlude) 0:42

14. Creation’s Daughter (feat. Sandra Fay) 4:49

15. Alice 6:05

16. Die Like Dinoz 5:48

Playlist:

Back To Top