skip to Main Content

Νέο Album | Najwa – AMA

  • Ημερομηνία κυκλοφορίας: 13 Ιουνίου 2021
  • Εταιρεία: Mushroom Pillow
  • Μορφή: CD, Digital Release
  • Singles από το “AΜΑ”:
  1. “Muñequita linda” Κυκλοφόρησε: 4 Ιουνίου 2021

Το “AMA” σχεδιάστηκε κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown. H Najwa Nimri αναπτύσσει σε αυτόν τον δίσκο μια ιδέα βασισμένη στην ομορφιά ως αντίδραση στη δραματική κατάσταση που ζούμε, αλλά και ως αντίθετο των χαρακτήρων που έχει παίξει τα τελευταία χρόνια στις επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές “Vis a Vis” και “La Casa De Papel”, οι οποίοι είναι τόσο έντονοι και ακραίοι που κατάφεραν αμφότεροι να έχουν διεισδύσει στις συνειδήσεις των θεατών σε όλο τον κόσμο.

Για να το κάνει αυτό, καταφεύγει σε διασκευές εμβληματικών τραγουδιών που δημιουργήθηκαν το πρώτο μισό του 20ού αιώνα (“Muñequita linda”, “Solamente una vez”, “Perfidia”, “Acércate más” κ.λπ.), πραγματικά παγκόσμιες κλασικές επιτυχίες της folk μουσικής που προσάρμοσε στα δικά της μέτρα και σταθμά και σαφώς χρησιμοποιώντας μια πιο μοντέρνα ματιά. Επίσης στο δίσκο θα βρείτε και εξαιρετικές συνεργασίες με καλλιτέχνες όπως: o Pablo Alborán, o Israel Fernández, o Rusowsky αλλά και με μια συνεργασία-έκπληξη με τον ηθοποιό -και συμπρωταγωνιστή της στο “La Casa de Papel”, Alvaro Morte (ή αν προτιμάτε “El Profesor”), σε ένα bolero που ποτέ δεν θα μπορούσε να ακουστεί ποτέ πιο μοντέρνα. Τα τραγούδια θα παρουσιαστούν με συνοδευτικά videos με πρωταγωνίστρια την Ester Expósito, μια από τις πιο δημοφιλείς νεαρές Ισπανές ηθοποιούς αυτή τη στιγμή, αφού ήταν μέρος του cast της σειράς Netflix, “Elite” -μάλιστα είναι τόσο δημοφιλής που στο Instagram μετρά περισσότερους από 26,5 εκατομμύρια followers-.

“Είναι ένα έργο που γεννήθηκε μέσα στην καραντίνα”, εξηγεί η Najwa . «Για πρώτη φορά στην καριέρα μου, δεν μπορούσα να κάνω γυρίσματα ή να μπω στο στούντιο ηχογράφησης. Απομονωμένη, στα βουνά, μόνο με ένα ipad».

Κατά τη διάρκεια αυτής της αναγκαστικής παύσης, ξυπνά ένα πρωί με ένα τραγούδι στο μυαλό της: Το “Muñequita Linda”. Η μητέρα της το τραγούδησε ως νανούρισμα και είχε παραμείνει κρυμμένο σε μια γωνιά της μνήμης της. Άλλα ξεχασμένα τραγούδια από την παιδική της ηλικία ήρθαν επίσης στην επιφάνεια. Σιγά-σιγά ανακάλυπτε το νήμα που ενώνει αυτούς τους τίτλους: ανήκει σε ένα είδος, του λατινοαμερικάνικου bolero, για το οποίο γνωρίζει πολύ λίγα. «Αρχικά δεν γνώριζα τη μουσική κουλτούρα της δεκαετίας του ’40 και του ’50. Στο σπίτι μου, με δύο γιατρούς γονείς, ακούγαμε λίγη μουσική. Και μετά μεγάλωσα στο Μπιλμπάο, μια πόλη που ζούσε με το ρυθμό του νέου βρετανικού rock».

Τις εβδομάδες που ακολούθησαν, η Najwa Nimri ανακάλυψε ξανά αυτό το ρεπερτόριο με πάθος για δύο καλλιτέχνες που θα καθοδηγούσαν την προσέγγισή της καθώς ήταν αποφασισμένη να ηχογραφήσει αυτά τα τραγούδια. Συγκεκριμένα, εξερεύνησε το ρεπερτόριο των Antonio Machín και Nat King Cole. «Αυτό που μου αρέσει στον Machin και στον Nat King Cole -εξηγεί η Najwa- είναι η απλότητα, δεν υπάρχει ένδειξη δεξιοτήτων στις φωνές τους. Αυτό με ενέπνευσε. Τόσο για τα φωνητικά όσο και για την υποστήριξη, θέλαμε μια μέτρια, διακριτική, σχεδόν ουδέτερη προσέγγιση. Αφού όλα αυτά τα τραγούδια δεν ανήκουν σε μένα, είναι μέρος της συλλογικής μνήμης μου. Είμαι απλώς επιβάτης”. Το συναισθηματικό απόσταγμα από τα δέκα τραγούδια του “Ama” οφείλεται σε μεγάλο βαθμό σε αυτόν τον τόνο εμπιστοσύνης που αισθάνεται κανείς από μια χαμηλή φωνή, όπως σε ένα νανούρισμα.

Διαβάστε Ξανά

Read Again

Art Cover:

Playlist

Back To Top