skip to Main Content

Νέο Album | Nightwish – Human. :II: Nature.

  • Ημερομηνία κυκλοφορίας: 10 Απριλίου 2020
  • Μορφή: CD, LP, Digital Release
  • Εταιρεία: Nuclear Blast
  • Παραγωγή: Tuomas Holopainen, Tero Kinnunen, Mikko Karmila
  • Singles από το “Human. :II: Nature.:
  1. “Noise” Κυκλοφόρησε: 7 Φεβρουαρίου 2020
  2. “Harvest” Κυκλοφόρησε: 6 Μαρτίου 2020

Πέντε χρόνια μετά από την τελευταία τους ολοκληρωμένη, δισκογραφική δουλειά, “Endless Forms Most Beautiful”, οι θρυλικοί Nightwish με την ορχηστρική μουσική και τα δυναμικά φωνητικά της Floor Jansen είναι ξανά στις επάλξεις χαρίζοντάς μας μία απίστευτη, μουσική μυσταγωγία. Το ένατο studio album του εξαμελούς, symphonic metal συγκροτήματος είναι λοιπόν εδώ κι έχει τίτλο “Human. :II: Nature.” Η επίσημη πρεμιέρα του δίσκου πραγματοποιήθηκε στις 10 Απριλίου και μέσω αυτού οι Nightwish μάς συστήνουν συνολικά 17 μοναδικές εκτελέσεις σε παραγωγή των Tuomas Holopainen, Tero Kinnunen και Mikko Karmila.

Για πρώτη φορά, λοιπόν, οι Nightwish κυκλοφορούν έναν διπλό δίσκο, με το δεύτερο μέρος του να αποτελεί μία ορχηστρική στο σύνολό της παρά metal ολοκλήρωση. Σε άλλα νέα, το συγκρότημα υποδέχεται επίσημα τον νέο drummer, Kai Hahto, έπειτα από την αποχώρηση του Jukka Nevalainen την περασμένη χρονιά. Μέσω του νέου τους δίσκου, οι Nightwish όχι μόνο ασπάζονται μία πιο folk κατεύθυνση, αλλά επεκτείνουν της ρίζες της, ώστε να αντλήσουν έμπνευση από τις αρχαιότερες μουσικές παραδόσεις και συμβολισμούς με έναν κινηματογραφικά ενορχηστρωμένο τρόπο. Επιστρέφουν για να εξερευνήσουν λίγη από την πιο βαριά πλευρά τους.

Οι ηχογραφήσεις για το “Human: II: Nature”, ξεκίνησαν τον Αύγουστο και ολοκληρώθηκαν τον Οκτώβριο του 2019 στο κάμπινγκ Röskö, στο Petrax Studios και στο κάστρο Troykington, καθώς και στο Finnvox Studios, από τον Tero Kinnunen, τον Mikko Karmila και τον Troy Donockley. Η μίξη έγινε από τον Mikko Karmila στο Finnvox, σε συνεργασία με τον Tuomas Holopainen και τον Tero Kinnunen. Το mastering έγινε από τον Mika Jussila.

Noise λοιπόν έχει τίτλο το lead single του δίσκου και κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο της χρονιάς που διανύουμε. Τα δυναμικά φωνητικά και τα “αριστοκρατορικά” riffs είναι εδώ προς ικανοποίηση του κοινού, ενώ οι στίχοι επικρίνουν την τρέχουσα κουλτούρα της οθόνης μας με έναν σατυρικό τρόπο που έχει κάποιους δυσοίωνους υποτόνους. Όλα αυτά έρχονται ως συνέχεια της πρώτης σύνθεσης της tracklist, με τίτλο “Music”, μέσα από την οποία το συγκρότημα θέλησε να κάνει μία διθυραμβική εμφάνιση, λιτή και ταυτόχρονα επιβλητική, δίνοντάς μας μία πρώτη γεύση από τα μουσικά στοιχεία που πρόκειται να ακούσουμε στο σύνολο του δίσκου.

Το δεύτερο επίσημο single του project είναι το Harvest, στα φωνητικά του οποίου απολαμβάνουμε αυτή τη φορά τον Troy Donockley, ενώ η Jansen τον συνοδεύει στις δεύτερες φωνές. Το εν λόγω τραγούδι θα λέγαμε πως ξεφεύγει από το γνώριμο ύφος των Nightwish αγγίζοντας περισσότερο mainstream και συνάμα παραδοσιακά λημέρια, δημιουργώντας όμορφα συναισθήματα στον ακροατή. Το τραγούδι “Pan” έχει ένα λυρικό intro με μια απόκρυφη χρωματική φωνητική μελωδία, ενώ χαρακτηριστικό του είναι τα αιθέρια φωνητικά της Jansen. Ο Tuomas σχολιάζει για το “Pan”: “Είναι ένα όνειρο για την ανθρώπινη φαντασία” που γίνεται σαφές καθώς αυτό το τραγούδι είναι γεμάτο με αναφορές σε ιστορίες, συγγραφείς, θεατρικούς συγγραφείς, επιστήμονες, ουσιαστικά οτιδήποτε ή οποιοσδήποτε είναι ή εμπνέει φαντασία.

Το σκληροπυρηνικό “Tribal” αποτελεί μία ορχηστρική, heavy metal του συγκροτήματος από την οποία οι Nightwish μας είχαν ξεσυνηθίσει, ωστόσο είναι ένα καλό “ξύπνημα” έπειτα από τα μελωδικά και σχεδόν γλυκά θα λέγαμε “How’s the Heart?” και “Procession”. Ένα αριστουργηματικό αποτέλεσμα ήρθε από το φινλανδικό συγκρότημα για να το απολαύσεις, υπό τον τίτλο “Human. :II: Nature.” και με το δεύτερο CD να μην χρειάζεται πολλά λόγια, αλλά μόνο μία ακρόαση για να σε πείσει! Άξιο αναφοράς είναι όμως το τραγούδι Ad Astra το οποίο είναι βασισμένο σε κείμενο του Carl Edward Sagan, ενός Αμερικανού αστρονόμου και αστροφυσικού, συγγραφέα εκλαϊκευμένων επιστημονικών έργων και ενός έργου επιστημονικής φαντασίας, του Contact (1985), πάνω στο οποίο βασίζεται η ομώνυμη ταινία του 1997.

Art Cover:

Tracklist:

Disc 1

1. “Music” – 7:23

2. “Noise” – 5:40

3. “Shoemaker” 5:19

4. “Harvest” – 5:13

5. “Pan” – 5:18

6. “How’s the Heart?” – 5:02

7. “Procession” – 5:31

8. “Tribal” – 3:56

9. “Endlessness” – 7:11

Disc 2 – “All the Works of Nature Which Adorn the World”

10. “Vista” – 3:59

11. “The Blue” – 3:35

12. “The Green” – 4:42

13. “Moors” – 4:44

14. “Aurorae” – 2:07

15. “Quiet as the Show” – 4:05

16. “Anthropocene” (incl. “Hurrian Hymn to Nikkal”) – 3:05

17. “Ad Astra” – 4:41

Playlist

Back To Top