skip to Main Content

Νέο Album | Orishas – Gourmet

  • Ημερομηνία κυκλοφορίας: 25 Μαΐου 2018
  • Εταιρεία: Sony Music Entertainment
  • Μορφή: CD, LP Digital Download
  • Singles από το “Gourmet”:
  1. “Everyday” Κυκλοφόρησε: 4 Απριλίου 2017
  2. “Bembé” Κυκλοφόρησε: 31 Μαΐου 2017
  3. “Sastre de tu amor” Κυκλοφόρησε: 18 Αυγούστου 2017

Αν μεταξύ των συστατικών ενός album υπάρχουν τραγούδια που καταφέρνουν να συνδυάζουν την μουσική κουλτούρα της Κούβας, με αυτή της Κολομβίας, τότε μιλάμε σίγουρα για ένα πολύ ξεχωριστό αποτέλεσμα μιας και υπάρχει αρκετή διαφορετικότητα στις παραδώσεις των δύο χωρών. Αυτό επιχείρησαν να κάνουν οι Κουβανοί superstars Orishas με το album “Gourmet”, το οποίο έρχεται μετά από 7 χρόνια δισκογραφικής σιγής και είναι βέβαιο ότι θα δημιουργήσει νέες μουσικές τάσεις στην latin μουσική σκηνή. Ο frontman του συγκροτήματος, Yotuel, για αυτό το νέο έργο επαναπροσδιόρισε τις καλλιτεχνικές του συνεργασίες, και έφερε στο studio τους καλύτερους.

Με τα “Everyday”, “Bembe” και “Sastre de tu amor”, οι Orishas μας έδωσαν την πρώτη, πρόωρη “μπουκιά” από το “Gourmet”, εξηγώντας πως προέκυψε ο τίτλος αυτός: “Την ημέρα που αποφασίσαμε τον τίτλο, μαγειρεύαμε και κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αυτής συνειδητοποιήσαμε ότι εμείς οι Λατινοαμερικανοί προσπαθούμε να προετοιμάσουμε πολύ καλά τα πιάτα μας, με την ίδια ακριβώς αφοσίωση που κάναμε και την παραγωγή σε αυτό εδώ το album που έχει ένα μοναδικό συστατικό: το αίσθημα του χωρισμού και της επανασύνδεσης. Επίσης συνειδητοποιήσαμε ότι κάθε συνεργασία που πραγματοποιήθηκε για το album ήταν σαν ένα καρύκευμα από κάθε χώρα, που προέρχεται από μια μοναδική εποχή και εκφράζει την ποιότητα κάθε κουλτούρας”. 

Όπως γίνεται σαφές υπάρχουν πολλοί καλλιτέχνες που συμβάλλουν στο έργο αυτό όπως: Franco de Vita, Jacob Forever, Yomil y El Dany, Melendi, Chucho Valdés y Beatriz Luengo, Lila Downs, Madcon, Silvestre Dangond κ.α.

Στο δίσκο υπάρχουν συνολικά 14 τραγούδια όπου οι Yotuel, Ruzzo και Roldán επιστρέφουν για να εκφράσουν όλες τις επιθυμίες τους και να θυμηθούν εκείνες τις στιγμές όπου δημιούργησαν το δικό τους είδος hip hop. Φυσικά, το “Gourmet” είναι ένα αρκετά τολμηρό album που θα προκαλέσει συγκρίσεις με την πρότερη δισκογραφία των Orishas κι αν είσαι fan του είδους πρέπει να είσαι προετοιμασμένος γι ‘αυτό.

Με τίτλους όπως: “Pienso en América”, “Donde Nací ” και “Havana 1957”, οι Orishas κάνουν σαφές πως η μουσική δε γνωρίζει από σύνορα και εμπάργκο και κάπως έτσι επιχειρούν να γεφυρώσουν -τουλάχιστον καλλιτεχνικά- τις ανέκαθεν τεταμένες σχέσεις Κούβας και Αμερικής, δίνοντας μια πολιτική προέκταση στους στίχους των τραγουδιών τους.

Το “μενού” όμως είναι ακόμα πιο πλούσιο από άποψη μουσικών ειδών και έτσι θα ετοιμαστείτε να επεκτείνεται τους ορίζοντές σας μέσα από ήχους: ρούμπας (“Rumba Caviar”), electro (“Bembé”), salsa (“Despójame”, “No Hace Falta Ná”), hip-hop (“Lobo”), tropical (“Sastre de Tu Amor”), urban (“Muévelow”) μέχρι και πιο χαλαρούς latin ρυθμούς όπως το “Pena” για τους πιο ρομαντικούς!

Από τα “ορεκτικά” μέχρι και τα “κυρίως”, το “Gourmet” είναι ένας από τους πιο καλούς δίσκους στο είδος του και ταυτόχρονα μια νέα “πρόταση” από τους “σεφ” για ένα “γεύμα” που σίγουρα θα σας μείνει αξέχαστο… Καλοφάγωτο!

Art Cover:

Tracklist:

1.Rumba Caviar (feat. Adonis & Osaín del Monte) 2:11

2. Bembé (feat. Yomil y El Dany) 4:23

3. Despójame (feat. Jacob Forever) 3:31

4. Lobo (feat. Franco de Vita) 4:22

5. No Hace Falta Ná 4:24

6. Sastre de Tu Amor 3:17

7. Donde Nací (feat. Silvestre Dangond) 3:34

8. Havana 1957 (feat. Chucho Valdés & Beatriz Luengo) 5:05

9. Muévelow (feat. Madcon) 4:26

10. Pena 2:33

11. Everyday 3:30

12. Pienso en América (feat. Lila Downs) 4:58

13. Gracias 4:54

14. Sastre de Tu Amor (feat. Melendi) 3:25

Playlist:

Back To Top