skip to Main Content

Νέο Album | Paloma Mami – Sueños de Dalí

  • Ημερομηνία κυκλοφορίας: 19 Μαρτίου 2021
  • Εταιρεία: Sony Music Latin
  • Μορφή: Digital Release
  • Παραγωγή: Hit-Boy, Taiko, El Guincho, Jon Leone, Albert Hype, Jota Rosa, Homero Gallardo, Bizznes Boi, Digenius, Nova Wav, Blake Slatkin, Nick Mira, The Stereotypes
  • Singles από το “Sueños de Dalí”:
  1. “Mami” Κυκλοφόρησε: 10 Δεκεμβρίου 2019
  2. “Goteo” Κυκλοφόρησε: 30 Απριλίου 2020
  3. “For Ya” Κυκλοφόρησε: 2 Νοεμβρίου 2020
  4. “Religiosa” Κυκλοφόρησε: 18 Φεβρουαρίου 2021
  5. “Traumada” Κυκλοφόρησε: 19 Μαρτίου 2021

Η Χιλιανή-Αμερικανίδα τραγουδίστρια Paloma Mami κυκλοφόρησε το ντεμπούτο studio album της με τίτλο “Sueños de Dalí”. Τους τελευταίους μήνες, η τραγουδίστρια της urban είχε ήδη κυκλοφορήσει μερικά singles από το album, όπως το “Religiosa” και το “Goteo”. Όμως, υπήρχαν ακόμη πολλά που βρίσκονταν στην αναμονή.

Για πολλούς ήταν μια έκπληξη. Το 2018 η Paloma Mami έκανε την εμφάνισή της στη μουσική σκηνή με το “Not Steady”, το πρώτο της single που την ανέδειξε με το “καλημέρα”. Στη συνέχεια ήρθε άλλη μια επιτυχία με το “No te enamores” αλλά και τα “Don’t talk about me” και “No te debí besar”, ένα τραγούδι που ερμηνεύει με τον Ισπανό C. Tangana.

Αλλά υπήρχε ακόμα κάτι που έλειπε και, χωρίς βιασύνη, η Paloma Mami κυκλοφόρησε προοδευτικά τα music videos των singles “Goteo”, “Mami” και “Religiosa”. Αυτά τα τραγούδια είναι μέρος του πρώτου studio album της, που κυκλοφόρησε τελικά την 19η Μαρτίου, με τίτλο “Sueños de Dalí”.

«Τους καλύτερους πίνακες δεν μπορείς να τους δεις μόνο μία φορά… πρέπει να τους εκτιμήσεις και να τους μελετήσεις για να τους καταλάβεις. Ακόμα κι έτσι, κάθε φορά που το κοιτάς, ανακαλύπτεις κάτι νέο», έγραψε στο λογαριασμό της στο Instagram σε μια ανάρτηση που συνοδευόταν από το επίσημο art-cover του δίσκου. .

Το art-cover του “Sueños de Dalí” παρουσιάζει διάφορα κινούμενα σχέδια από γυναικείας φιγούρες της ίδιας της τραγουδίστριας με διαφορετικά ρούχα και σε διαφορετικές πτυχές της ζωής της, -κάποιες πραγματικές, άλλες φανταστικές-, άλλες που ανήκουν άμεσα στον κόσμο της φαντασίας και της επιστημονικής φαντασίας. Στο κέντρο, υπάρχει ένα τεράστιο λευκό περιστέρι. Εν τω μεταξύ, το φόντο κάνει αναφορά σε μερικούς από τους πιο εμβληματικούς πίνακες του Salvador Dalí.

Έτσι, παρουσιάζεται ένα ντεμπούτο που αποτελείται από 9 τραγούδια, μια εισαγωγή («Mi palomita») και ένα interlude (“Dreams”).

Tο “For ya”, ένα single που είχε ήδη κυκλοφορήσει πριν από τέσσερις μήνες, είναι σε ρυθμούς ηλεκτρονικού reggaeton, ενώ το “Goteo”, -ένα άλλο τραγούδι που ήταν ήδη γνωστό στους fans της-, προστίθεται μια πιο sexy αισθητική σε παρόμοιο ύφος. Στη συνέχεια έρχεται το “Frenzy”, ένα τραγούδι που εμφανίζεται δίπλα στην κυκλοφορία του album το οποίο αναφέρεται στον τρόπο με τον οποίο αναπτύσσεται μια σχέση γεμάτη ένταση, σκαμπανεβάσματα, εγγύτητα και απόσταση -καταραμένο lockdown- και ως συνήθως, συνδυάζοντας ισπανικά με αγγλικά ταυτόχρονα.

Το LP συνεχίζει με το “Religiosa”, ένα τραγούδι που συνοδεύτηκε από το αισθησιακό music video στο οποίο η τραγουδίστρια συμπρωταγωνιστεί με τον φίλο της, το Πορτορικανό μοντέλο, Gilberto Figueroa. Το “Mami”, στο οποίο κυριαρχεί μια αιγυπτιακή αισθητική και χρυσά χρώματα, μέσα από τα οποία η καλλιτέχνης δηλώνει ότι είναι “πιο ισχυρή από δύο Νεφερτίτες”.

Στο“RDMDA”, με τους παραδοσιακούς latin-trap ρυθμούς, η τραγουδίστρια μιλάει για μια σχέση που τελειώνει, γιατί “κουράστηκε να προσπαθεί, καθώς δεν μιλούν την ίδια γλώσσα”. Συνεχίζοντας με τους ρυθμούς της trap, και με μεγαλύτερη ένταση, έρχεται το “I love her”, στο οποίο η τραγουδίστρια δηλώνει ότι είναι στην κορυφή της μουσικής σκηνής, ένα σημείο όπου λίγοι μπορούν να φτάσουν.

Προς το τέλος του album, η Paloma τραγουδά το “Traumada”, το πιο πρόσφατο single του LP. Με έναν πιο σκοτεινό, νυχτερινό ρυθμό μέσα από τους στίχους του οποίου ομολογεί ότι “Σ ‘αγαπούσα πραγματικά / ο χρόνος πέρασε και πρέπει να αναπνεύσω”.

Mετά από πολλά νεύματα στην αγγλοσαξονική γλώσσα, έρχεται το τελευταίο τραγούδι με τίτλο «Qué wea». Με πολλές φωνές, η Paloma παίζει με Αγγλικά, Ισπανικά και βρισιές στη Χιλιανή διάλεκτο, αναφερόμενη σε οποιονδήποτε πιθανό επικριτή… (χαλάρωσε λίγο κουκλίτσα)!!!

Art Cover:

Playlist

Back To Top