skip to Main Content
Menu

Νέο Album | Paula Cole – Revolution

Νέο Album | Paula Cole – Revolution
  • Ημερομηνία κυκλοφορίας: 13 Σεπτεμβρίου 2019
  • Εταιρεία: 675 Records
  • Μορφή: CD, LP, Digital Release
  • Παραγωγή: Chris Bruce, Paula Cole

Ένα από τα αστέρια της διεθνούς μουσικής σκηνής είναι ξανά στις επάλξεις. Η Αμερικανίδα ερμηνεύτρια, Paula Cole, που με το ντεμπούτο single της “Where Have All the Cowboys Gone?” κατάφερε να εισέλθει στο Top 10 του Billboard Hot 100 το 1997 και την αμέσως επόμενη να κερδίσει το πρώτο της βραβείο Grammy στην κατηγορία “Best New Artist”, κυκλοφόρησε τον δίσκο της “Revolution”. Στις 13 Σεπτεμβρίου, το φως της δημοσιότητας είδαν έντεκα, ολοκαίνουρια τραγούδια σε παραγωγή της ίδιας της ερμηνεύτριας, σε συνεργασία με τον Chris Bruce.

Ένα ρυθμικό intro υπό τον τίτλο “Intro: Revolution (Is a State of Mind)” μας εισάγει στον νέο κόσμο της Paula Cole, με τα ρυθμικά κρουστά να έχουν τον κυρίαρχο ρόλο και την Paula Cole να ακούγεται στο background.Την σκυτάλη, λοιπόν, παίρνει το “Shake the Sky”. Πρόκειται για μία electro-gospel/hoe-down fusion δημιουργία που γεννάει την θετική ενέργεια στον ακροατή. Το “Blues in Gray” έρχεται στη συνέχεια, βασισμένο στα blues ηχοχρώματα, τον ήχο του πιάνο και της κιθάρας. Σε αυτό, η Cole μιλάει για το γυναικείο ταλέντο που χάνεται από τις ρίζες των κοινωνικών ‘συμβάσεων’.

Όπως φαίνεται, το highlight του δίσκου είναι το τραγούδι “Silent”, για το οποίο η Cole προσπαθεί ένα διαφορετικό τρόπο γραψίματος, αναπτύσσοντας το πρώτο πρόσωπο στον λόγο της. Στην αρχή του τραγουδιού, γίνεται αποδεκτή σε μία χαλαρή, φιλική ομάδα που της δίνει τη δυνατότητα να μπερδεύει τους άλλους δημιουργώντας απόσπαση προσοχής από την αυτοαποστροφή. Στη συνέχεια η δράση κινείται προς τα εμπρός σε μία στιγμή στην Ευρώπη, όταν ο manager της περιοδείας προσπαθεί να την κακομεταχειριστεί, ενώ όλες οι άμυνές της είναι πεσμένες.

Εν αντιθέσει με το προηγούμενο τραγούδι, το επόμενο Go On παρουσιάζει μία πιο δυναμική Cole, αποφασισμένη να συνεχίσει τη ζωή της, αφήνοντας πίσω ό,τι την τάραξε. Μία μελωδική μπαλάντα, χωρίς υπερβολικά, μουσικά σκαμπανευάσματα, που αναδεικνύει το εύρος της φωνής της. Στη συνέχεια, την εμφάνισή του κάνει το γλυκό “All of Nothing”, αλλά και το “7 Deadly Sins”, στην αρχή του οποίου ακούμε ένα ένα τα θανάσιμα αμαρτήματα. Στο πλευρό της βρίσκεται ο Meshell Ndegeocello, ο οποίος δημιουργεί τον κατάλληλο ‘χώρο’ για να ερμηνεύσει η Cole εντυπωσιάζοντάς μας.

Το «The Ecology (Mercy Mercy Me)» αποτελεί μια διασκευή στο ομότιτλο τραγούδι του Marvin Gaye που πρωτοκυκλοφόρησε το 1968. «Ο Marvin Gaye είναι ένας πραγματικός ηγέτης για μένα, ένας πολύτιμος λίθος”, δήλωσε η Cole. “Νομίζω ότι είναι τόσο λαμπρός μουσικός, τραγουδιστής, συγγραφέας, ενορχηστρωτής, τόσο μπροστά από το χρόνο του. Το “What’s Going On” με ενέπνευσε δύο φορές, με ηχητικό τρόπο, και στα δύο αυτά albums μου”. Για το «Mercy Mercy Me» συγκεκριμένα, η Cole είπε: “πάντα αγάπησα αυτό το τραγούδι. Ένιωσα ότι έπρεπε να το διασκευάσω και να θέσω αυτό το μήνυμα πίσω στον κόσμο”.

Όπως στο “Shake the Sky” έτσι και στο “Undertow (One Life Lost)”, η Paula Cole συνεργάζεται με τον Darcel Wilson και μαζί δίνουν τη σκυτάλη στο μελωδικό “Universal Empathy”. Για ακόμα μία φορά τα jazz-blues ηχοχρώματα δίνουν το παρόν, ενώ οι reggae αναφορές δημιουργούν μία ιδιαίτερη ατμόσφαιρα. Για το τέλος, η Cole άφησε το “Dhammapada”. Πρόκειται για μία ακόμη μελωδική μπαλάντα, κατά την οποία η Cole προσπαθεί να μας κάνει να εστιάσουμε στις καλές αρετές της ζωής και να μη μολυνόμαστε από κακές σκέψεις κι επιθυμίες.

Art Cover:

Tracklist:

1. “Intro: Revolution (Is a State of Mind)” (with Bob Thompson & Nona Hendryx) – 4:17

2. “Shake the Sky” (with Darcel Wilson) – 3:59

3. “Blues in Gray” – 3:50

4. “Silent” – 8:25

5. “Go On” – 5:58

6. “All or Nothing” – 4:29

7. “7 Deadly Sins” (with Meshell Ndegeocello) – 5:08

8. “The Ecology (Mercy Mercy Me)” – 5:15

9. “Undertow (One Life Lost)” (with Darcel Wilson) – 5:01

10. “Universal Empathy” – 6:58

11. “Dhammapada” – 2:22

Bonus Tracks

12. “Hope Is Everywhere”

13. “St. Cecilia”

Playlist

Διάβασε Ξανά

Read Once Again