skip to Main Content

Νέο Album | Perfect Mess – Perfect Mess

  • Ημερομηνία κυκλοφορίας: 15 Δεκεμβρίου 2017
  • Εταιρεία: PM Records
  • Μορφή: digital download
  • Singles από το “Perfect Mess”:
  1. “Broken Ladders” Κυκλοφόρησε: 2 Νοεμβρίου 2017

Οι Perfect Mess είναι ένα συγκρότημα από τον Πύργο Ηλείας που ξεκίνησε δυναμικά στην περιοχή πραγματοποιώντας άπειρες ζωντανές εμφανίσεις  μέσα από τις οποίες γίνονταν όλο και καλύτεροι ενώ ταυτόχρονα κέρδιζαν όλο και περισσότερους fans στο είδος που υπηρετούν… το heavy/hard rock. Οι οπαδοί του ταλανισμένου αυτού είδους, που έψαχναν για καιρό κάτι καινούριο για να ανανεώσουν τα προσωπικά τους playlists έχουν πλέον την ευκαιρία να εντάξουν σε αυτά, τα ολοκαίνουρια τραγούδια των Mess που κυκλοφόρησαν με το ντεμπούτο τους δίσκο.

Από το 2012 έως το καλοκαίρι του 2016 που ηχογραφήθηκε το πρώτο Live Demo της μπάντας, οι Mess δεν σταμάτησαν στιγμή να δημιουργούν ενώ στα πλούσια setlists των ζωντανών τους εμφανίσεων δεν διστάζουν να “κόψουν και να ράψουν” στα μέτρα τους πολλές pop επιτυχίες που αποκτούν άλλο νόημα μέσα από τις rock διασκευές τους. “Ο ήχος της μπάντας έχει σαν βάση τη rock, ενώ τα ακούσματα ποικίλουν από Progressive, Hard Rock, μέχρι τη θρυλική σκηνή του Seattle”, όπως προσδιορίζεται η μουσική τους από τα προσωπικά τους social media.

Με μοναδικό εφόδιο τις “σπασμένες σκάλες” τους, το “σκληρό” αυτό trio έβαλε μπρος τις μηχανές του και συγκέντρωσε οκτώ τραγούδια με τα οποία συστήνουν το ομότιτλο πρώτο τους album. Το “Broken Ladders” ήταν το πρώτο του single και αμέσως έγινε ξεκάθαρο πως ο Spilios Iliopoulos (φωνή, κιθάρα), ο Yiannis Vollaris (μπάσο) και ο Spilios Dt (drums), έχουν τη μοναδική ικανότητα να ξεσηκώσουν σε ατελείωτο headbanging τους ακροατές τους ενώ ταυτόχρονα το τραγούδι δεν είχε τίποτα να ζηλέψει από τις παραγωγές ξένων, καταξιωμένων καλλιτεχνών. Αυτό ακριβώς συνέβη και με την κυκλοφορία του δίσκου. Οι επιρροές τους από μεγάλα ονόματα όπως Black Sabbath, Foo Fighters, Megadeath και Rage Against The Machine είναι αρκετά ευδιάκριτες καθ’όλη τη διάρκεια του, ενώ το συνολικό αποτέλεσμα μπορεί να σε καθηλώσει από το πρώτο πάτημα του “play” μέχρι και το τέλος του, καθιστώντας πολύ δύσκολη την επιλογή των highlights-τραγουδιών του!

Δυναμικό ξεκίνημα με το “Bright Side”, ένα τραγούδι που θα μπορούσε να γίνει ένα από τα επόμενα singles του δίσκου ενώ το “Mora” που ακολουθεί πιο σκοτεινά μονοπάτια, θυμίζει κάτι από Slipknot. Η ένταση πέφτει ελαφρώς, στα δικά μου αγαπημένα, “Lake of Liars” -ένα τραγούδι που θα μπορούσε να έχει ερμηνεύσει άνετα, ακόμα και ο Ozzy- και στο “Perfect Mess” που δίνει ένα πιο προσωπικό στίγμα της μουσικής τους αλλά και των δυνατοτήτων τους, χωρίς να στερούνται ούτε στιγμή των progressive “στολισμών” που επικρατούν σε όλες τις δημιουργίες του δίσκου. Το “Prying Eyes” θα μπορούσε να είναι ένα από τα τραγούδια, κάποιας ζωντανής τους εμφάνισης όπου τα riffs της κιθάρας και του μπάσου, συνοδεύουν τα αχαλίνωτα drums με αποτέλεσμα να χαθείς στον ίλιγγο του χτυπήματος!

Το “Perfect Mess” είναι ένας δίσκος μέσα από τον οποίο πολλοί fans του είδους θα ξαναβρούν την ελπίδα τους, πως η αγγλόφωνη ελληνική rock έχει ακόμα πολλά να προσφέρει. Ο δίσκος θέτει εξαρχής ψηλά τον πήχη για τη συνέχεια και η αλήθεια είναι πως αν οι παραγωγές στην χώρα μας ήταν λίγο πιο γενναιόδωρες, μπάντες σαν αυτή θα μπορούσαν να ορθώσουν ανάστημα ακόμα και στις σκηνές του εξωτερικού. Μια ακρόαση θα πείσει και τους πιο δύσπιστους!

Art Cover:

Tracklist:

1. Bright Side 6:39

2. Broken Ladders 4:30

3. Temporary 6:29

4. Mora 7:05

5. Lake of Liars 6:18

6. Prying Eyes 6:34

7. Anyway 4:16

8. Perfect Mess 7:32

Playlist:

Back To Top