skip to Main Content

Νέο Album | Piso 21 – El Amor En Los Tiempos Del Perreo

 • Ημερομηνία κυκλοφορίας: 18 Μαρτίου 2021
 • Εταιρεία: Warner Music
 • Μορφή: Digital Release
 • Singles από το “El Amor En Los Tiempos Del Perreo”:
 1. «Una vida para recordar» Κυκλοφόρησε: 5 Ιουλίου 2019
 2. «Mami» Κυκλοφόρησε: 9 Αυγούστου 2019
 3. «Pa’ olvidarme de ella» Κυκλοφόρησε: 6 Σεπτεμβρίου 2019
 4. «Dulcecitos» Κυκλοφόρησε: 24 Ιανουαρίου 2020
 5. «Querida» Κυκλοφόρησε: 17 Ιουλίου 2020
 6. «Más de la una» Κυκλοφόρησε: 3 Δεκεμβρίου 2020
 7. «Tan bonita» Κυκλοφόρησε: 18 Μαρτίου 2021

Τρία χρόνια μετά την κυκλοφορία του album τους “Ubuntu”, οι Piso 21 πέρασαν πολλές αλλαγές, συμπεριλαμβανομένης της αποχώρησης του ιδρυτικού μέλους τους, του Llane και της νέας προσθήκης στο line-up τους, του καλλιτέχνη και συνθέτη Lorduy.

Στην πορεία, ανακάλυψαν επίσης τον νέο τους ήχο, ο οποίος αποτυπώνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο τρίτο studio album τους “El Amor En Los Tiempos Del Perreo”, ένας τίτλος εμπνευσμένος από το διαχρονικό Κολομβιανό μυθιστόρημα, “El amor en los tiempos del cólera” (“Ο έρωτας στα χρόνια της χολέρας”) του Gabriel García Márquez.

«Αυτό το album ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια ανάμεσα σε περιοδείες και τελείωσε μέσα στην πανδημία με τον καθένα από εμάς να συνθέτει μέσω του Zoom», εξήγησε ο Pablo «Pablito» Mejia Bermudez, αποκαλώντας το «μια ωραία επιλογή τραγουδιών».

Το album, που κυκλοφόρησε στις 18 Μαρτίου μέσω της Warner Music Mexico, αποτελείται από 15 τραγούδια συνολικά, συμπεριλαμβανομένου του “Más de la una” που κυκλοφόρησε στο παρελθόν σε συνεργασία με τον Maluma, του “Mami” με τους Black Eyed Peas, του “Una vida pa’ recordar” με τον Myke Towers, του “Dulcecitos” με τους Zion y Lennox, του “Querida” με τον Feid και του “Pa ‘Olvidarme de Ella” με τον Christian Nodal.

Σε αυτό το set, το συγκρότημα, αποτελούμενο από τους Pablo Mejía (Pablito), Juan David Huertas (El Profe), David Escobar (Dim) και David Lorduy Hernández (Lorduy), δεν δίστασε να αναμοχλεύσει τον διακεκριμένο ήχο τους με νέους ρυθμούς.

«Είμαστε στη βιομηχανία εδώ και 14 χρόνια, βλέπουμε πώς γίνονται τραγούδια από παλιά και τώρα και προσπαθούμε πάντα να κάνουμε μια μίξη», δήλωσε ο Dim στο Billboard. «Προσθέσαμε μπάσο, πραγματικά κρουστά, ακουστικές κιθάρες γιατί γνωρίζουμε ότι αυτός είναι ο ήχος των Piso 21, η πραγματική μουσική. Πιστεύω ότι αυτό δεν εκτιμάται τόσο πολύ σήμερα, αλλά συνεχίζουμε να ποντάρουμε σε [live όργανα] γιατί ήταν πάντα η ουσία μας”.

Μεταξύ των τραγουδιών -όπου το συγκρότημα φλερτάρει με bossa nova, ranchera, old-school perreo και tropical ρυθμούς- είναι το τραγούδι που εστιάζουν οι Piso 21, το “Tan Bonita”, το οποίο συνοψίζει τέλεια το μήνυμα που θέλουν να μεταδώσουν στο κοινό τους.

“Τόσοι πολλοί άνθρωποι μας ακολουθούν, τόσες πολλές νέες γυναίκες που μπορεί να έχουν χαμηλή αυτοεκτίμηση και καθημερινές συγκρούσεις, και οι Piso 21 είναι εδώ για να δημιουργήσουν ένα πολύτιμο περιεχόμενο και να τους υπενθυμίσουν ότι είναι όμορφες”, αναφέρει ο El Profe.

Τα περισσότερα από τα τραγούδια του album γεννήθηκαν κατά τη διάρκεια της καραντίνας, στο σπίτι του Dim στο Medellin. Εκεί, ανακάλυψε ακόμη και την αγάπη του για τη μουσική παραγωγή, παράγοντας τέσσερα από αυτά: το “Déjalo” (σε συμπαραγωγή με τους Mauricio Rengifo και Andrés Torres), το “Dame luz” (σε συμπαραγωγή με τους Aeme & Darkan και Fainal), το “No está mal», και το intro του album.

Όσον αφορά τα βασικά τραγούδια του album, κάθε μέλος προτείνει τα αγαπημένα του. το «Dejalo», για τον Dim, επειδή φέρνει στο προσκήνιο τον νεοφερμένο Κολομβιανό καλλιτέχνη, Mabiland. Τα “A Muerte” και “Tan Bonita”, προτείνει ο El Profe, λόγω του στιχουργικού περιεχομένου τους, ενώ ο Lorduy επιλέγει το “No Se Quito”, μια συνεργασία με τους Lalo Ebratt, De La Ghetto και DalePlay, γιατί σε αυτό πραγματικά λάμπει ως καλλιτέχνης της reggaetón. Ο Pablito, από την άλλη πλευρά, επιλέγει το ομότιτλο τραγούδι – γιατί όπως αναφέρει «το «El amor en el los tiempos del perreo» μας ορίζει ως ομάδα, καθορίζει το album, καθορίζει τη μουσική μας εξέλιξη και αυτήν την πολύτιμη στιγμή στην καριέρα των Piso 21″.

Art Cover:

Playlist

Back To Top