skip to Main Content

Νέο Album | Prince – Welcome 2 America

  • Ημερομηνία κυκλοφορίας: 30 Ιουλίου 2021
  • Εταιρεία: Panik Records
  • Μορφή: CD, Digital Release
  • Παραγωγή: Prince
  • Singles από το “Welcome 2 America”:
  1. “Welcome 2 America” Κυκλοφόρησε: 8 Απριλίου 2021
  2. “Born 2 Die” Κυκλοφόρησε: 3 Ιουνίου 2021
  3. “Hot Summer” Κυκλοφόρησε: 22 Ιουλίου 2021

Το Prince Estate, η Legacy Recordings και η Panik Records με μεγάλη τιμή ανακοινώνουν την κυκλοφορία του αινιγματικού album του Prince από το 2010, του “Welcome 2 America” που κυκλοφόρησε στις 30 Ιουλίου. Μια ισχυρή και δημιουργική δήλωση που τεκμηριώνει τις ανησυχίες, τις ελπίδες και τα οράματα του Prince για μια μεταβαλλόμενη κοινωνία. Προφανώς προβάλλει μια εποχή πολιτικής διχοτόμησης, παραπληροφόρησης και αγώνα για φυλετική δικαιοσύνη.

Στο ομότιτλο τραγούδι “Welcome 2 America”, ο Prince παραδίδει μια συναρπαστική ομιλία και με συνδυασμό τη μουσική μιλάει για χρυσά αλεξίπτωτα, τον επιφανειακό χαρακτήρα των social media, τα reality των celebrities, καταλήγοντας τελικά στο συμπέρασμα ότι η Αμερική είναι η “Γη της ελευθερίας / Το σπίτι του Σκλάβου”. Το “Born 2 Die” είναι το δεύτερο single από το ακυκλοφόρητο αυτό studio album. Το τραγούδι ηχογραφήθηκε κατά τη διάρκεια μιας έντονης περιόδου την άνοιξη του 2010, όταν ο Πρόεδρος Obama ήταν ακόμα “πρωτάκι” στην πρώτη του θητεία και ο Price προβληματίστηκε βαθιά για τα ζητήματα που επηρεάζουν την “μαύρη κοινότητα” και τον ρόλο που ελπίζει να παίξει στην κοινωνική δικαιοσύνη.

Το τραγούδι με το slow-burning ρυθμό ηχογραφήθηκε για πρώτη φορά από τον Prince, τον μπασίστα Tal Wilkenfeld και τον ντράμερ Chris Coleman και στη συνέχεια προστέθηκαν τα back vocals από τους Shelby J., Liv Warfield και Elisa Fiorillo και ολοκληρώθηκε από μια μελωδία που τραγουδούσε ο Prince ο ίδιος. Στη συνέχεια, ο Morris Hayes τελειοποίησε την παραγωγή του single. «Πήραμε το “Born 2 Die” και ο Prince είπε: “Θα σας πω πώς συνέβη αυτό», είπε ο Morris Hayes. «Παρακολουθούσε βίντεο του φίλου του Dr. Cornel West στο YouTube και κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας του ο Dr. West είπε: «Αγαπώ τον αδερφό μου τον Prince, αλλά δεν είναι και ο Curtis Mayfield». Ο Prince απάντησε: “Όντως; Θα το δούμε”. Η απάντησή του ήρθε μεταθανάτια με ένα ακόμα τραγούδι που προλόγισε το album αυτό, το αισιόδοξο “Hot Summer”.

Λίγο μετά την ολοκλήρωση του album “Welcome 2 America”, ο Prince ξεκίνησε μια μοναδική περιοδεία -με τον ίδιο τίτλο- που περιελάμβανε πολλά shows σε αρκετές πόλεις των ΗΠΑ, που ολοκληρώθηκαν στο ιστορικό “21 Nite Stand” στο The Forum στο Inglewood της Καλιφόρνια. Η Deluxe Έκδοση του “Welcome 2 America” περιλαμβάνει το πλήρες studio album τόσο σε CD όσο και σε μαύρο βινύλιο, καθώς και την συναυλία του Prince στις 28 Απριλίου 2011, στο The Forum, που δεν έχει κυκλοφορήσει ποτέ μέχρι σήμερα. Θα είναι σε 1080p HD με στερεοφωνικό, 5.1 surround και ήχο Dolby Atmos. Τα βινύλια θα έχουν μουσική σε τρεις πλευρές με συλλεκτική χάραξη στην τέταρτη πλευρά.

Το “Welcome 2 America” περιλαμβάνει μερικές από τις μοναδικές στούντιο συνεργασίες του Prince με τον μπασίστα Tal Wilkenfeld, τον ντράμερ Chris Coleman και τον υποψήφιο για GRAMMY ηχολήπτη, Jason Agel. Επίσης έχουν συνεισφέρει οι τραγουδίστριες των New Power Generation, Shelby J., Liv Warfield, και Elisa Fiorillo και ο keyboardist Morris Hayes, που ο Prince προσέλαβε για τη συμπαραγωγή πολλών τραγουδιών του album.

Η ζωντανή συναυλία δείχνει τον Prince να παίζει με το line-up του 2011 των New Power Generation συμπεριλαμβανομένων των Shelby J., Liv Warfield, Elisa Fiorillo και Morris Hayes, ενώ στα πλήκτρα ήταν και οι Renato Neto και Cassandra O’Neal, στο μπάσο η Ida Nielsen, στα drums ο John Blackwell και οι χορεύτριες Maya και Nandy McClean (The Twinz). Οπτικοποιήθηκε στο “21 Nite Stand” στο The Forum in Inglewood της Καλιφόρνια. Αυτό το show τεκμηριώνει τον αυθορμητισμό και την μεγάλη ενέργεια που υπήρχε καθ’ ολη την διάρκεια της ιστορικής “Welcome 2 America Tour” – μια οπτικοακουστική απόδειξη της διακήρυξης που έκανε κατά την έναρξη της περιοδεία τον Οκτώβριο του 2010, αναφέροντας «Φέρτε φίλους, φέρτε τα παιδιά σας και φέρετε σπρέι ποδιών, γιατί… θα είναι funky». Το show διαθέτει και μια guest εμφάνιση από την βραβευμένη με Grammy, Ledisi και διασκευές του “Make You Feel My Love” του Bob Dylan και του “More Than This” των Roxy Music μαζί με τα αγαπημένα του Prince, όπως “17 Days”, “Controversy”, “1999” και “Purple Rain”.

Η Deluxe Edition του “Welcome 2 America” θα κυκλοφορήσει σε ένα πολυτελές πακέτο σε χρυσό που σχεδιάστηκε από τον υποψήφιο για Grammy καλλιτέχνη Mathieu Bitton και τον υποψήφιο για GRAMMY creative director και συνεργάτη του Prince, Trevor Guy. Θα περιλαμβάνει επίσης ένα συνοδευτικό βιβλίο 12”x12”, 32 σελίδων και έναν ανάγλυφο φάκελο που περιέχει αποκλειστικό υλικό από την εποχή του Welcome 2 America (φωτογραφίες, αφίσα 23 “x36”, ρεπλίκα setlist, εισιτήριο, πρόσκληση VIP και κάρτες backstage). H Deluxe Edition παρέχει μια πολυδιάστατη και συναρπαστική εικόνα της δημιουργικής ιδιοφυΐας του Prince κατά την αυθόρμητη, δυναμική και προκλητική του εποχή Welcome 2 America.

Η κυκλοφορία του Welcome 2 America βασίζεται στη συνεργασία μεταξύ του The Prince Estate και της Sony Music Entertainment που ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2018. Εκείνη την εποχή, η Sony άρχισε να διανέμει παγκοσμίως τα έργα του Prince που κυκλοφόρησαν από το 1995-2010, διευρύνοντας τη συμφωνία, τον Ιανουάριο του 2021 για να συμπεριλάβει τη διανομή δώδεκα albums καταλόγου που ηχογράφησε ο καλλιτέχνης μεταξύ 1978-1996.

Δ.Τ.

Art Cover:

Playlist

Back To Top