skip to Main Content

Νέο Album | Sam Smith – Gloria

  • Hμερομηνία κυκλοφορίας: 27 Ιανουαρίου 2023
  • Εταιρεία: Capitol Records
  • Μορφή: CD, LP, Digital Release
  • Παραγωγή: Sam Smith, Jimmy Napes, StarGate, Ilya, Cirkut, Blake Slatkin, Calvin Harris, Omer Fedi, Anju Blaxx, David Odlum
  • Singles από το “Gloria”:
  1. “Love Me More” Κυκλοφόρησε: 28 Απριλίου 2022
  2. “Unholy” Κυκλοφόρησε: 22 Σεπτεμβρίου 2022
  3. “Gimme” Κυκλοφόρησε: 11 Ιανουαρίου 2023

Ο πολυ-αναμενόμενος δίσκος του Sam Smith, “Gloria”, μόλις κυκλοφόρησε!

Μπορεί όλα να ξεκίνησαν από την κυκλοφορία κάποιων singles την άνοιξη του 2022, ωστόσο ο Sam Smith ανακοίνωσε επίσημα μέσω των social media τον περασμένο Οκτώβριο πως το νέο του studio album είναι καθ’ οδόν. Το παραλήρημα του κοινού ήταν αναμενόμενο δεδομένης της πρόσφατης τότε επιτυχίας του, “Unholy”, με την Kim Petras. Έτσι, λοιπόν, στις 27 Ιανουαρίου υποδεχτήκαμε το “Gloria”. Πρόκειται για ένα album που έχει ήδη συζητηθεί χάρη των επιτυχιών του, αλλά και της εκκεντρικής περσόνας που έχει δημιουργήσει ο Smith.

Μέσω της Capitol Records, λοιπόν, απολαμβάνουμε 13 νέες δημιουργίες, για τις οποίες ο Βρετανός ερμηνευτής, τραγουδοποιός και performer δήλωσε πρόσφατα στο Billboard: “Το ‘Gloria’ είναι μια έκφραση της απελευθέρωσης που νιώθω τα τελευταία χρόνια, όσον αφορά τη σεξουαλικότητα, τα συναισθήματά μου, το πνεύμα μου”. Γεγονός καθώς γίνεται κατανοητό μέσα σχεδόν από κάθε τραγούδι του τέταρτου αυτού δίσκου του.

Όταν κυκλοφόρησε το “Love Me More”, κανείς δεν γνώριζε πως πρόκειται για το lead single ενός επερχόμενου album. Ωστόσο, η απήχηση του κοινού έστρωσαν έναν βολικό κι όμορφο δρόμο για τη συνέχεια. Θα μπορούσαμε να πούμε πως το εν λόγω τραγούδι αποτελεί τον αντικατοπτρισμό της ψυχής του Smith, των σκέψεών του και κυρίως των υπαρξιακών του ζητημάτων.

💬 Διάβασε εδώ τί είχε δηλώσει ο καλλιτέχνης για το “Love Me More”

Όλα όμως έγιναν πιο φωτεινά για τον Sam Smith, όταν δόθηκε στη δημοσιότητα το “Unholy”. Από το πρώτο κιόλας άκουσμα έγινε εμμονή, viral και τεράστια επιτυχία παγκοσμίως, με την Kim Petras να έχει συμβάλλει καταλυτικά σε αυτό. Είτε το πιστεύεις είτε όχι, το δεύτερο single του δίσκου μετράει σήμερα περισσότερα από 740 εκατ. streams στο Spotify, ενώ το music video που το συνόδευσε έχει περισσότερα από 110 εκατ. views στο YouTube.

📝 Ανασκόπηση στο single “Unholy”

Είναι γεγονός πως το TikTok είναι πλέον αρμόδια πλατφόρμα διάδοσης τραγουδιών, νέων ή και παλαιών δημιουργιών, και μάλιστα είναι αυτό που στις περισσότερες περιπτώσεις οι καλλιτέχνες χρωστούν χάρη για την επιτυχία της δουλειάς τους πλέον. Το “Gimme”, το τρίτο δηλαδή single του Sam Smith για τον δίσκο “Gloria” είναι μία από αυτές τις περιπτώσεις. Σίγουρα, σε όλη αυτή τη διάδοση συνέβαλε και ο “πιασάρικος” ρυθμός του, αλλά κι οι Koffee και Jessie Reyez με τους οποίους συνεργάστηκε ο 30χρονος τραγουδιστής.

💬 Διάβασε εδώ τί είχε δηλώσει ο καλλιτέχνης για τη συνεργασία του στο “Gimme”

Αξίζει βέβαια να αναφέρουμε πως ο Sam επέλεξε την Reyez και για άλλα δύο τραγούδια του δίσκου, το “Perfect” και το “I’m Not Here To Make Friends” (συν τον Calvin Harris), ενώ μία από τις μεγάλες αποκαλύψεις είναι το “Who We Love”. Για το τραγούδι αυτό ένωσε τις δυνάμεις του με τον Ed Sheeran κεντρίζοντας τα βλέμματα και κάνοντας το κοινό να ανυπομωνεί ως την επίσημη πρεμιέρα του δίσκου για να ακουστεί.

Ως μία αίθουσα ψυχοθεραπείας μετά μουσικής θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε το album “Gloria”, το οποίο σε περιμένει να το απολαύσεις είτε στην ψηφιακή είτε την αναλογική μορφή του.

Art Cover:

Playlist

Back To Top