skip to Main Content

Νέο Album | Sam Smith – Love Goes

 • Ημερομηνία κυκλοφορίας: 30 Οκτωβρίου 2020
 • Εταιρεία: Capitol Records
 • Μορφή: CD, Digital Release
 • Παραγωγή: Jimmy NapesIlya, StarGate, Steve MacLotus IV, Guy Lawrence, OzGo, Shellback, Two Inch Punch, Labrinth, Watt, Louis Bell, Calvin Harris
 • Singles από το “Love Goes”:
 1. “Promises” Κυκλοφόρησε: 17 Αυγούστου 2018
 2. “Fire on Fire” Κυκλοφόρησε: 21 Δεκεμβρίου 2018
 3. “How Do You Sleep?” Κυκλοφόρησε: 19 Ιουλίου 2019
 4. “Dancing with a Stranger” Κυκλοφόρησε: 11 Ιανουαρίου 2019
 5. “To Die For” Κυκλοφόρησε: 14 Φεβρουαρίου 2020
 6. “I’m Ready” Κυκλοφόρησε: 16 Απριλίου 2020
 7. “My Oasis” Κυκλοφόρησε: 30 Ιουλίου 2020
 8. “Diamonds” Κυκλοφόρησε: 18 Σεπτεμβρίου 2020
 9. “Kids Again” Κυκλοφόρησε: 30 Οκτωβρίου 2020

Ο Sam Smith είναι γνωστό πως του αρέσει να δημιουργεί τακτικά soundtracks για τα υψηλότερα και τα χαμηλότερα επίπεδα αγάπης. Σε τελική ανάλυση, ο τραγουδιστής ήταν αυτός που μας χάρισε το “Stay With Me” του 2014, ένα τέλειο γαμήλιο τραγούδι με το οποίο έχουν λιώσει ζευγάρια και ζευγάρια και το “Too Good at Goodbyes”, ένα σωρό απογοήτευσης για την ατέλειωτη απόρριψη. Με το τρίτο album του, «Love Goes», ο Smith κλίνει περαιτέρω στα χαμηλότερα χαμηλά επίπεδα της αγάπης: εκείνης που χάνει.

Το ταξίδι στο «Love Goes» δεν είχε μια ομαλή διαδρομή. Όπως πολλοί καλλιτέχνες φέτος, ο Smith είχε ;άλλα σχέδια. Αρχικά το album επρόκειτο να πάρει τον τίτλο του από το τραγούδι, «To Die For» που κυκλοφόρησε για την περασμένη εορτή του Αγίου Βαλεντίνου- και πογραμματίστηκε τότε να κυκλοφορήσει τον Μάιο. «Λυπάμαι που χρειάστηκε λίγο χρόνο», είπε ο Smith σε δήλωση του τον περασμένο Σεπτέμβρη εξηγώντας την καθυστέρηση. «Αλλά αυτές οι πρωτοφανείς στιγμές μου έδωσαν το χώρο και το χρόνο για να ερωτευτώ ξανά αυτά τα τραγούδια… Τελικά, πιστεύω ότι η αγάπη είναι η απάντηση. Και με αγάπη στις καρδιές μας και καλοσύνη στα λόγια και τις πράξεις μας, τραγουδούμε”.

Ο χρόνος και ο χώρος έδωσαν την ευκαιρία στον τραγουδιστή-τραγουδοποιό να επεξεργαστεί ξανά τα τραγούδια του και να προσθέσει συνεργασίες, όπως το “κυκλοθυμικό” “My Oasis” με τον Burna Boy και ανανεωμένε εκδόσεις όπως εκείνη του “Diamonds”, ένα groovy pop τραγούδι για την εξεύρεση δύναμης μετά από την απόρριψη μιας αποτυχημένης σχέσης.

Ο συσχετισμός του νέου του single και του τίτλου του album είχε πλέον άλλο νόημα. Ο Smith, είπε σε μια συνέντευξη στο Zach Sang Show του YouTube, ότι ο τελευταίος δίσκος του θα περιείχε «λιγότερες μπαλάντες και αρκετά πιο pop τραγούδια». Έτσι το «Love Goes» διαθέτει μια χούφτα pop-ραδιοφωνικές δημιουργίες, αλλά στον πυρήνα τους αναδεικνύεται η ικανότητα του Smith για απομύζηση και ψυχική έκφραση που συνδυάζονται όπως είναι λογικό με την υπέροχή φωνή του. Όσον αφορά τη συγγραφή τραγουδιών, ο Smith κυμαίνεται προς ό, τι ξέρει.

Το  “Another One” παίρνει στοιχεία από το “Diamonds”, αν και αυτή τη φορά ο αφηγητής αισθάνεται ότι καίγεται από έναν πρώην εραστή που δεν ήταν ειλικρινής για τις προθέσεις του. Με το sad-banger «Dance», ο Smith αγωνίζεται να προχωρήσει, φωτίζοντας την αγάπη που χάθηκε παρά το ότι προσπαθεί να την ξεχάσει ολοκληρωτικά. Παρά το ότι συγκλίνει στη μελαγχολία του χωρισμού του, ο Smith αποδεικνύει στο «Young» ότι δεν έχει εγκαταλείψει την αγάπη ή τον εαυτό του. Ο Smith αργά αλλά σταθερά πηγαίνει προς την επούλωση.

Πρόκειται για ένα στενάχωρο album που είναι ασφαλές να το ακούσει κανείς σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Ο Smith προσπαθεί να αναμίξει την απελπισία με την ευφορία σε ένα album που καταφέρνει να προσφέρει άφθονη θλίψη αλλά όχι πολύ λάμψη.

Στις “ενισχυμένες” εκδόσεις του album, o Smith συγκεντρώνει επίσης προηγούμενα “αδέσποτα” singles που είχαν κυκλοφορήσει κατά τη διάρκεια των δύο προηγούμενων ετών όπως το “Fire on Fire” από το soundtrack της ταινίας “Watership Down”, το “How Do You Sleep?” , την ακουστική διασκευή του στο κλασσικό πλέον “Fix You” των Coldplay (εξάλλου αυτό ταιριάζει απόλυτα με το concept του LP) αλλά και τις λαμπερές του συνεργασίες με την Normani (“Dancing with a Stranger”), την Demi Lovato (“I’m Ready”) και τον Calvin Harris (“Promises”).

Art Cover:

Tracklist:

1. “Young” 2:32

2. “Diamonds” 3:32

3. “Another One” 3:07

4. “My Oasis” (feat. Burna Boy) 2:59

5. “So Serious” 2:51

6. “Dance (‘Til You Love Someone Else)” 3:43

7. “For the Lover That I Lost” 2:56

8. “Breaking Hearts” 2:42

9. “Forgive Myself” 3:39
10. “Love Goes” (featuring Labrinth) 4:44

11. “Kids Again” 3:27

12. “Dancing with a Stranger” (with Normani) (bonus track) 2:51

13. “How Do You Sleep?” (bonus track) 3:22

14. “To Die For” (bonus track) 3:13

15. “I’m Ready” (with Demi Lovato) (bonus track) 3:20

16. “Fire on Fire” (bonus track) 4:06

17. “Promises” (with Calvin Harris) (bonus track) 3:35

Japanese edition bonus tracks

18. “Sober”

19. “Laurel Canyon”

20. “Fix You” (live) 4:17

Playlist

Back To Top