skip to Main Content

Νέο Album | Shawn Mendes – Wonder

  • Ημερομηνία κυκλοφορίας: 4 Δεκεμβρίου 2020
  • Εταιρεία: Island Records
  • Μορφή: Digital Release
  • Παραγωγή: Shawn Mendes, Kid Harpoon, Nate Mercereau, Frank Dukes
  • Singles από το “Wonder”:
  1. “Wonder” Κυκλοφόρησε: 2 Οκτωβρίου 2020
  2. “Monster” Κυκλοφόρησε: 20 Νοεμβρίου 2020

Ο Καναδός καρδιοκατακτητής Shawn Mendes παρουσιάζει μια πιο boy-pop εκδοχή του που είναι πιο κοντά στο ύφος του James Taylor παρά του Justin Bieber, τραγουδώντας με την ακουστική του κιθάρα και τραγουδώντας σοβαρά για τις μάχες του έρωτα. Από το 2018, που κυκλοφόρησε το τρίτο κατά σειρά, ομώνυμο album του, συνέχισε να ωριμάζει καλλιτεχνικά, κάνοντας προσεκτικά τη μετάβαση σε θέματα ενηλίκων καθώς πρόσθεσε περισσότερες rock πινελιές, φωνητικά που προσπαθούν να αγγίξουν την τεχνική του Prince και στίχους σχετικούς με γνωριμίες που ήλπιζε πως θα εξελίσσονταν σε κάτι μεγαλύτερο.

Η Deluxe edition του album “Shawn Mendes” μας έκανε να ασχοληθούμε εκτενώς με το “Señorita”, την επιτυχία του με τη σύντροφό του Camila Cabello, η οποία δεν εμφανίζεται εδώ, αλλά η εικόνα της εξακολουθεί να είναι μεγάλη και σε αυτό το δίσκο. Το “Wonder” είναι ουσιαστικά ένα concept album, με την ιδέα να είναι η ίδια η Camila Cabello. Οι Synth ήχοι στο “Intro” του album φέρνουν στη μνήμη μας κάτι από το android hum του τραγουδιού της Cabello “Never Be the Same”. Ο Mendes πηγαίνει από τον ενθουσιασμό του πρώτου ραντεβού που αιωρείται στο “Higher”, στη δέηση του να μείνει σταθερός σε μια σχέση όπως περιγράφεται στο “24 Hours” και από εκεί στο R&B sexcapade «Teach Me How to Love».

Οι ενορχηστρώσεις μπορούν να είναι τόσο μεγάλες όσο οι ρομαντικές του φιλοδοξίες. Στα προηγούμενα albums του, το ισχυρότερο όπλο του Mendes ήταν το ελαφρύ άγγιγμά του, ο τρόπος με τον οποίο τραγούδια όπως το “Nervous” και το “There Nothing Holdin ‘Me Back” λειτούργησαν με εύκολους ήχους κιθάρας και τσιτωμένους ρυθμούς σε μεγάλες αποδόσεις. Το “Wonder”. ωστόσο, είναι μερικές φορές πολύ μεγαλειώδες, με χορωδιακά φωνητικά, drums που ηχούν σαν κανόνια και τους στίχους για μια πραγματικότητα πέρα ​​από το “άσπρο-μαύρο”. Το ομότιτλο τραγούδι μοιάζει να έχει προσεγγιστεί υπερβολικά, ενώ το “Monster”, στο οποίο συμμετέχει ο Justin Bieber, είναι μια χλωμή οφαλοσκέψη.

Ο Mendes, ο οποίος έγραψε ή συν-έγραψε κάθε τραγούδι στο δίσκο, είναι καλύτερος όταν εξερευνά τα πραγματικά του αισθήματα ελπίδας και θλίψης. Υπάρχει πραγματικός πόνος στο «Dreams», στο οποίο τραγουδάει για τη βιασύνη του να γυρίσει σπίτι, ώστε να χώσει το κεφάλι του στο μαξιλάρι και να “επιβιβαστεί” στο ονειρικό του αεροπλάνο. Στο “Call My Friends”, εκείνη επιστρέφει στο σπίτι όμως εκείνος βρίσκεται στο δρόμο, περιπλανιέται στη φήμη σαν ένα ζόμπι που αναζητά ανθρώπους με τους οποίους θα μπορέσει να “φτιαχτεί”.

Αυτό που αναδύεται είναι ένας συναρπαστικός συνδυασμός του νεανικού πάθους και της αγωνίας της ενηλικίωσης. Ο Mendes κλείνει με το “Can’t Imagine”, ένα σόλο ακουστικό τραγούδι, όπου παρομοιάζει τη ζωή χωρίς τη “βασίλισσα” του με στάχτες. Το “Wonder” σε κάνει να ελπίζεις ότι ποτέ δεν θα χρειαστεί να βιώσει κάτι τέτοιο.

Art Cover:

Tracklist:

1. “Intro” 1:02

2. “Wonder” 2:52

3. “Higher” 2:40

4. “24 Hours” 2:30

5. “Teach Me How to Love” 3:22

6. “Call My Friends” 2:51

7. “Dream” 3:34

8. “Song for No One” 3:11

9. “Monster” (with Justin Bieber) 2:58

10. “305” 3:09

11. “Always Been You” 2:47

12. “Piece of You” 2:55

13. “Look Up at the Stars” 3:31

14. “Can’t Imagine” 2:29

Playlist

Back To Top