skip to Main Content
Menu

Νέο Album | Slash feat. Myles Kennedy & the Conspirators – Living the Dream

Νέο Album | Slash Feat. Myles Kennedy & The Conspirators – Living The Dream
  • Ημερομηνία κυκλοφορίας: 21 Σεπτεμβρίου 2018
  • Εταιρεία: Snakepit, Roadrunner
  • Μορφή: CD, Digital Release
  • Παραγωγή: Michael “Elvis” Baskette
  • Singles από το “Living the Dream”:
  1. “Driving Rain” Κυκλοφόρησε : 25 Ιουλίου 2018
  2. “Mind Your Manners” Κυκλοφόρησε : 17 Αυγούστου 2018
  3. “My Antidote” Κυκλοφόρησε : 17 Σεπτεμβρίου 2018

Το μαγικό άγγιγμα του Slash και του Myles Kennedy δεν είναι μυστικό. Όπως δύο φυλαχτά που προορίζονταν να συνδυαστούν μεταξύ τους, σαν το γινγκ και το γιανγκ, για να δημιουργήσουν ένα μυστηριώδες πεδίο μουσικής δύναμης, με το σκληρό παίξιμο του Slash και τις ξεχωριστές φωνητικές ικανότητες του Kennedy επέστρεψαν για να δημιουργήσουν ένα τρίτο album αήττητου κύρους.

Ανοίγοντας με ένα ρυθμικό jittering riff που κλιμακώνεται σε ένα ασταμάτητο πυρετό οργάνων, το πρώτο τραγούδι με τίτλο “The Call Of The Wild” φέρνει στο νου νοσταλγικές μελωδίες επιτυχιών τους από τα προηγούμενα albums αυτής της ιδιαίτερης σύμπραξης, όπως τα “Shadow Life” και “One Last Thrill”. Στην πραγματικότητα, το “Living The Dream” είναι γεμάτο με μελωδίες που μας θυμίζουν και μας έχουν στοιχειώσει από τα “World On Fire” και “Apocalyptic Love”, με το τρυφερό “The One You Loved Is Gone” και τo ταραχώδες “Driving Rain” να αντανακλούν τμήματα των “Battleground” και “Standing In The Sun”, αντίστοιχα και ταυτόχρονα να δίνουν μια πρώτη γεύση των δύο άκρων που συγχωνεύονται στο δίσκο αυτό. Ο Kennedy δήλωσε για το “Driving Rain”: «Κάτι που φέρνει στο μυαλό vintage μουσική από τους Aerosmith. Περιλαμβάνει ένα είδος funk που σε συνεπαίρνει. Στιχουργικά, αποτελεί μια ιστορία ενός ατόμου που δουλεύει στον δρόμο – θα μπορούσε να είναι ένας μουσικός, ή ένας περιοδεύων πωλητής. Αυτό που το κάνει πιο ενδιαφέρον είναι πως έχει μια κοπέλα ή σύντροφο εθισμένη σε ουσίες που συνεχώς ξανακυλά και καταλήγει στο να τον αναγκάσει να γυρίσει σπίτι. (Η κοπέλα) είναι στεναχωρημένη και ξαναγυρίζει σε κακές παλιές συνήθειες, κάτι που αναγκάζει (τον ταξιδιώτη) να γυρίσει πίσω σε αυτή και να σώσει τη μέρα».

Εν τω μεταξύ, το “Serve You Right” έχει ένα παρόμοιο θεματικό άγγιγμα με το “The Unholy” από το “World On Fire”, τονίζοντας στιχουργικά τη θρησκευτική διαφθορά μέσω της βοήθειας “μολυσματικών” μελωδιών. Το “Mind Your Manners” παραμένει πιστό στο γρήγορο, δυνατό ύφος τους. O κιθαρίστας των Guns ‘N’ Roses, δήλωσε σχετικά με το τραγούδι: “Έγραψα ένα σωρό από νέα τραγούδια, και ανάμεσα τους υπήρχε ένα τραγούδι που θα έμπαινε στο δίσκο με τίτλο, ‘Mind Your Manners’, το οποίο έγραψα εγώ, το πρώτο πράγμα που έπαιξα όταν πήγαμε πίσω στο δωμάτιο (ηχογράφησης), γιατί αυτό [η πρώτη ηχογράφηση] είναι πάντα τόσο δύσκολο», είπε. “Τι παίζουμε πρώτα; Απλά τζαμάρουμε ή τι κάνουμε; Τζαμάραμε αυτό και έτσι έγινε τραγούδι, κι αυτό ήταν cool”.

Το “Living The Dream” είναι πολύ ένα album που ταλαντεύεται ανάμεσα στο φως και στο σκοτάδι και μπαίνει μέσα και έξω στο μάτι του κυκλώνα. Το “My Antidote” εξελίσσεται σταδιακά με ένα χαρούμενο ρεφρέν, αλλά και με τσιμπήματα από ένα βαρύ, σκοτεινό riff, συνοδευόμενο από ήχους έντονων κρουστών από τον Brent Fitz, που βυθίζει το τραγούδι στα φλογερά μονοπάτια της κόλασης. Ο Slash παίρνει επίσης την ευκαιρία να λάμψει με ένα δικό του solo που έρχεται περίπου στη μέση του τραγουδιού. Εν τω μεταξύ, το προαναφερθέν και ακουστικά καθαρό, “The One You Loved Is Gone” αιωρείται με μια χαλαρωτική αύρα που ενισχύεται από το δυνατό μπάσο του Todd Kerns και το “Read Between The Lines” σβήνει με μια μινιμαλιστική φωνητική ερμηνεία που εξελίσσεται ανάμεσα σε εκρήξεις αλαζονικής κιθάρας.

Το ομότιτλο τραγούδι εκρήγνυται με μια ακανόνιστη ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος του, ωστόσο οι λάτρεις του slow rock θα βρουν ευχαρίστηση στο “The Great Pretender”, που ενσωματώνει την εντυπωσιακή κιθάρα και τα φωνητικά που ο Kennedy σβήνει από τα βάθη της ψυχής του με μεταξένια ανδρεία. Το “Lost Inside The Girl” δεν καταφέρνει να προσελκύσει τον ακροατή τόσο δυνατά όσο τα άλλα τραγούδια στην αρχή του δίσκου, αλλά σίγουρα απαιτεί μια πιο προσεκτική ακρόαση για την πλήρη αναγνώριση του ως κάτι ξεχωριστό.

Η παραγωγή του “Living The Dream”, με την ευγενική προσφορά του μακροχρόνιου συνεργάτη τους στο studio, Michael “Elvis” Baskette, υπογραμμίζει τoν κολοσσιαίο ρυθμό που δημιουργούν ο Slash και οι Conspirators. Πρόκειται για ένα album “επιχρυσωμένο” με την αυτοπεποίθηση μερικών από τους καλύτερους βιρτουόζους του rock’n’roll και είναι ένα ευπρόσδεκτο “παρακλάδι” της συνεχώς αναπτυσσόμενης κληρονομιάς του Slash και του Kennedy.

Art Cover:

Tracklist:

1. “The Call of the Wild” 3:59

2. “Serve You Right” 5:12

3. “My Antidote” 4:17

4. “Mind Your Manners” 3:38

5. “Lost Inside the Girl” 6:30

6. “Read Between the Lines” 3:37

7. “Slow Grind” 3:35

8. “The One You Loved Is Gone” 4:50

9. “Driving Rain” 4:10

10. “Sugar Cane” 3:09

11. “The Great Pretender” 5:25

12. “Boulevard of Broken Hearts” 4:06

Playlist: