skip to Main Content

Νέο Album | Southern Avenue – Keep On

  • Ημερομηνία κυκλοφορίας: 10 Μαΐου 2019
  • Εταιρεία: Concord Records
  • Μορφή: CD, LP, Digital Release
  • Singles από το “Keep On” :
  1. “Whisky Love” Κυκλοφόρησε: 5 Απριλίου 2019
  2. “Jive” Κυκλοφόρησε: 25 Απριλίου 2019
  3. “Savior” Κυκλοφόρησε: 26 Απριλίου 2019
  4. “We’ve Got The Music” Κυκλοφόρησε: 3 Μαΐου 2019

Υπάρχει ένας δρόμος στο Memphis του Tennessee που φτάνει από το κέντρο της πόλης μέχρι το Soulsville. Αυτός ο δρόμος είναι ένα από τα κοινά σημεία αναφοράς των μελών του συγκροτήματος Southern Avenue που ένωσαν τα μουσικά τους backgrounds και δημιούργησαν αυτή τη νέα μπάντα που πήρε το όνομά της από το δρόμο αυτό, καθώς όλοι τους, δηλώνουν πλέον μόνιμη κατοικία εκεί.

Στις 10 Μαΐου, οι Southern Avenue, κυκλοφόρησαν το δεύτερο album τους, που έχει τίτλο «Keep On», μέσω της Concord Records. Οι Southern Avenue δημιουργήθηκαν μέσα από μια συνεργασία μεταξύ του ισραηλινού κιθαρίστα Ori-Naftaly, της τραγουδίστριας/τραγουδοποιού Tierinii Jackson και της drummer Tikyra Jackson (αδερφή της Tierinii). Η μπάντα, η οποία συμπληρώνεται από τον keybordist, Jeremy Powell, υπηρετεί ένα μουσικό είδος που συνδυάζει το soul-rock, την afro αλλά τα blues.

Οι Southern Avenue ηχογράφησαν το «Keep On» στο θρυλικό studio, Sam Phillips Recording στη γενέτειρά τους. Ο Johnny Black (Jessie J, Daughtry, Estelle) ανέλαβε την παραγωγή του, ενώ η λίστα με τους guest-μουσικούς περιλαμβάνει τον William Bell, τον Gage Markey και ένα section πνευστών που αποτελείται από τους Art Edmaiston και Marc Franklin (The Bo-Keys, Gregg Allman). To album ακολουθεί την κυκλοφορία του ντεμπούτου τους που είχε ως τίτλο το όνομά τους και κυκλοφόρησε το 2017 μέσω της Stax Records.

Για την προώθηση του δίσκου τους, έκανε πρεμιέρα πριν την επίσημη κυκλοφορία του, το πρώτο επίσημο single του με τίτλο «Whisky Love» για το οποίο η Tierinii Jackson είπε σε δήλωση της : «είναι ένα από τα πρώτα τραγούδια που γράψαμε για το νέο μας album και συναισθηματικά, ήταν δύσκολο να το γράψουμε. Αναφέρεται σε μια γυναίκα που αναγνωρίζει ότι είναι εγκλωβισμένη σε ένα κύκλωμα κακοποίησης και πώς πρέπει να το αντιμετωπίσει. Στο τραγούδι βρίσκει την λύτρωση, τη στιγμή της ζωής της, όταν αναγνωρίζει το αρνητικό πρότυπο και είναι σε θέση να ξυπνήσει και να προχωρήσει. Το «Whiskey Love» είναι ένα τραγούδι ελπίδας και δύναμης για όλους εκείνους που αγωνίζονται».

Ακολούθησε το «Jive» το οποίο κυκλοφόρησε συνοδευόμενο από το «The Tea I Sip» ενώ μέσα σε διάστημα μερικών μόνο ωρών/ημερών κυκλοφόρησαν και τα “Savior”, “We’ve Got The Music” και “We’re Gonna Make It” -το τραγούδι που κλείνει το δίσκο-, παρουσιάζοντας μας έτσι προκαταβολικά σχεδόν το μισό tracklist του δίσκου! Από τα παραπάνω τραγούδια ιδιαίτερη στιγμή της καριέρας του συγκροτήματος αποτελεί το «We’ve Got The Music» καθώς είναι μια συνεργασία με τον κορυφαίο στο είδος, William Bell.

H Tierinii Jackson είπε σε άλλη της δήλωση της σχετικά με το τραγούδι: «Η πρώτη μας δισκογραφική δουλειά που κυκλοφόρησε από την Stax Records ήταν ένα πραγματικό όνειρο, οπότε όταν μου δόθηκε η ευκαιρία να ηχογραφήσω μαζί με τον William Bell, έναν θρύλο της Stax, ούτε στα πιο τρελά μου ​​όνειρά, από τότε που μεγάλωνα στο Ισραήλ είχα φανταστεί αυτό που θα συνέβαινε. Ποιος θα το φανταζόταν?! Τούτου λεχθέντος, πραγματικά συνδεθήκαμε… η μουσική είναι η παγκόσμια γλώσσα του ανθρώπινου πνεύματος. Όταν η ζωή σας ρίχνει, όταν αισθάνεστε ότι όλα χάνονται, έχετε τη μουσική. Τα αγαπημένα μας τραγούδια, μας βοηθούν να περάσουμε από τις δύσκολες στιγμές και εξυπηρετούν ως τρόπος παρηγοριάς όταν αισθανόμαστε χαμένοι. Γι’αυτό ακριβώς μιλά το τραγούδι αυτό και ελπίζουμε ότι θα βοηθά τους ανθρώπους τη στιγμή που το χρειάζονται».

To εξαιρετικά ανεβαστικό “Switchup”, είναι αναμφισβήτητα άλλη μια ξεχωριστή δημιουργία ενώ τα πιο χαμηλών τόνων “Keep On”, “She Gets Me High”, “Too Good For You” και “We Are Not So Different” αλλάζουν εύκολα ηχοχρώματα διατηρώντας αμείωτο το ενδιαφέρον του ακροατή. Συνολικά μιλάμε για ένα από τα καλύτερα albums του είδους για την τρέχουσα χρονιά!

 

Διαβάστε ξανά τη συνέντευξη των Southern Avenue στο SounDarts.gr.

Read once again Southern Avenue’s interview to SounDarts.gr.

Art Cover:

Tracklist:

1.Keep On 3:13

2. Whiskey Love 2:50

3. Savior 3:44

4. Switchup 2:28

5. The Tea I Sip 3:27

6. Lucky 3:55

7. Jive 3:30

8. Too Good For You 3:31

9. We Are Not So Different 3:42

10. We’ve Got The Music 1:55

11. She Gets Me High 3:59

12. We’re Gonna Make It 3:24

Playlist

Back To Top