skip to Main Content

Νέο Album | The Black Keys – Let’s Rock

  • Ημερομηνία κυκλοφορίας: 28 Ιουνίου 2019
  • Εταιρεία: Nonesuch Records Inc.
  • Μορφή: CD, LP, Digital Release
  • Παραγωγή: The Black Keys
  • Singles από το “Let’s Rock”:
  1. “Lo/Hi” Κυκλοφόρησε: 7 Μαρτίου 2019
  2. “Eagle Birds” Κυκλοφόρησε: 25 Απριλίου 2019
  3. “Go” Κυκλοφόρησε: 16 Μαΐου 2019

Από το 2002, που οι The Black Keys ξεκίνησαν την καριέρα τους, έχουν κυκλοφορήσει 8 albums μέσα σε 12 χρόνια περιοδεύοντας σε όλο τον κόσμο και αυξάνοντας σημαντικά το κοινό τους, αλλά μετά το 2014, και την κυκλοφορία του δίσκου τους “Turn Blue”, σταμάτησαν.

“Το ερώτημα μπορεί να είναι, γιατί κάναμε εκείνο το διάλειμμα”, δήλωσε ο ντράμερ Patrick Carney. “Δεν είχαμε κάνει κανένα δίσκο-επιτυχία μέχρι το έκτο album μας, οπότε μέχρι τότε είχαμε μόνο πέντε albums τα οποία μας ανάγκαζαν να κάνουμε περιοδείες σε ένα van, mini-van ή αυτοκίνητο, μέχρι που τελικά κυκλοφορήσαμε αυτό το δίσκο αδέρφια”. “Και τότε ξεκίνησε η δουλειά”, συνέχισε ο τραγουδιστής και κιθαρίστας Dan Auerbach. “Πριν το καταλάβουμε, σε μια τετραετία κάναμε σχεδόν 500 εμφανίσεις”, πρόσθεσε ο Carney. “Η τελευταία περιοδεία Turn Blue ξεκίνησε με εμένα να σπάω τον ώμο μου, και στη συνέχεια αρχίσαμε να καταρρέουμε. Έτσι, λοιπόν, κάναμε τις τελευταίες μας εμφανίσεις και ουσιαστικά σταματήσαμε να κλείνουμε χώρους και να κάναμε ένα διάλειμμα”.

Τώρα οι Dan Auerbach και Patrick Carney επιστρέφουν με την κυκλοφορία του “Let’s Rock”. Ο Carney προσθέτει: “Το λεπτό στο οποίο γυρίσαμε πίσω στο στούντιο, ήμασταν ακριβώς εκεί που μας άφησαν, ενώ κάναμε μερικές φορές παρέα κατά την περίοδο των τριών εκείνων ετών, ενώ και οι δύο κάναμε ο καθένας το δικό του”.

Αναλύοντας τον ήχο τους απλά σε κιθάρες και drums, το “Let’s Rock” βρίσκει τα “Μαύρα Κλειδιά” να είναι στα ίδια – για πρώτη φορά εδώ και χρόνια δεν υπάρχουν επιπλέον μουσικοί, καμία βοήθεια από την Dangermouse– μόνο ο Dan και ο Patrick, να είναι και πάλι η μπάντα που όλοι αγαπήσαμε.

Στο “Let’s Rock” θα ακούσετε όλα τα χαρακτηριστικά στοιχεία της μουσικής τους – τους ξεθωριασμένους τόνους κιθάρας, τα έντονα drums, τα μελωδικά rock τραγούδια που αντλούν επιρροές από τις ραδιοφωνικές επιτυχίες της δεκαετίας του ’70, το απαράμιλλο garage, τις φωνητικές μελωδίες των T-Rex, και στο “Breaking Down”, ακόμα και την ίδια ηλεκτρική κιθάρα από το “Cry Like a Baby” των Box Tops. Ο Carney ανέφερε επίσης ότι αυτό το album είναι ένας φόρος τιμής στην ηλεκτρική κιθάρα.

Από την ηχογράφηση του “Turn Blue”, και οι δύο Black Keys ξαναγύρισαν έχοντας ξανα-παντρευτεί και έχοντας πλέον παιδιά. Πέρασαν πολύ χρόνο στο Nashville για τις παραγωγές άλλων καλλιτεχνών, συμπεριλαμβανομένης της παραγωγικής δουλειάς του Dan με τους Dr. John, Ray LaMontagne, Lana Del Rey, Cage the Elephant, The Pretenders, Shannon Shaw, Yola κ.α., ενώ ο Patrick συνεργάστηκε με τους Tennis, Calvin Johnson, Repeat Repeat και την Michelle Branch – η οποία έγινε και η σύζυγός του. Όλες αυτές οι εμπειρίες είναι διαθέσιμες μέσα από τη δουλειά τους στο “Let’s Rock”.

Πριν από την κυκλοφορία του δίσκου, οι Keys μας παρουσίασαν τρία από τα singles του. Τα “Lo/Hi”,“Eagle Birds” και “Go”, ανέδειξαν τις δικές τους ιστορίες και έγιναν γρήγορα μεγάλες επιτυχίες, επιβεβαιώνοντας πως η συνέχεια θα ήταν εξίσου σημαντική για την πορεία του σχήματος! Άλλα τραγούδια όπως το ρομαντικό “Walk Across the Water”, το σαγηνευτικό “Tell Me Lies”, το δυναμικό “Get Yourself Together”, το αισιόδοξο “Shine a Little Light”, το νοσταλγικό “Sit Around and Miss You”, το ξένοιαστο “Fire Walk with Me”, το αγριεμένο “Under the Gun”, θα μας περιγράψουν ακόμα περισσότερες ιστορίες από την “ηχηρή τριετή σιωπή” τους, ενισχύοντας την άποψη πως αν είσαι ήδη fan του συγκροτήματος για όλες τις προηγούμενες δουλειές τους, το “Let’s Rock” είναι σίγουρα το επόμενο αναπόσπαστο κομμάτι της δισκοθήκης σας!

Art Cover:

Tracklist:

1. “Shine a Little Light” 3:16

2. “Eagle Birds” 2:40

3. “Lo/Hi” 2:57

4. “Walk Across the Water” 3:56

5. “Tell Me Lies” 3:40

6. “Every Little Thing” 3:20

7. “Get Yourself Together” 3:57

8. “Sit Around and Miss You” 2:40

9. “Go” 2:26

10. “Breaking Down” 3:25

11. “Under the Gun” 3:18

12. “Fire Walk with Me” 2:57

Playlist

Back To Top