skip to Main Content

Νέο Album | The Jaded Hearts Club – You’ve Always Been Here

  • Ημερομηνία κυκλοφορίας: 2 Οκτωβρίου 2020
  • Εταιρεία: BMG
  • Μορφή: CD, LP, Digital Release
  • Singles από το “You’ve Always Been Here”:
  1. “Nobody But Me” Κυκλοφόρησε: 2 Μαρτίου 2020
  2. “This Love Starved Heart Of Mine (It’s Killing Me)” Κυκλοφόρησε: 15 Απριλίου 2020
  3. “We’ll Meet Again / Reach Out I’ll Be There” Κυκλοφόρησε: 31 Ιουλίου 2020
  4. “Love’s Gone Bad” Κυκλοφόρησε: 2 Σεπτεμβρίου 2020

Το super-group των The Jaded Hearts Club, είναι από κάθε άποψη, ένα καθαρό dad-rock συγκρότημα. Ο Matt Bellamy των Muse, o Graham Coxon των Blur, o Miles Kane των The Last Shadow Puppets, o Nic Cester των Jet, o Sean Payne των Zutons και ο ιθύνων νους του σχήματος Jamie Davis, έχουν περάσει τα τελευταία χρόνια ως το πιο εντυπωσιακό cover-band των The Beatles. Ακόμη και ο Paul McCartney έχει εμφανιστεί μαζί τους στη σκηνή στη δεύτερη τους εμφάνιση, ενώ ταυτόχρονα ο Ringo Starr παρακολούθησε από το κοινό.

Ο κιθαρίστας και ο ιδρυτής της μπάντας Jamie Davis, ο οποίος προηγουμένως εργαζόταν στην εταιρεία του Graham Coxon, κιθαρίστα των Blur, Transcopic Records, δημιούργησε τους Jaded Hearts Club το 2017, αφού σταμάτησε να ψάχνει ένα cover-band των Beatles για να παίξει στο πάρτι των γενεθλίων του και αποφάσισε να δημιουργήσει το δικό του.

Ωστόσο, στο ντεμπούτο album τους «You’ve Always Been Here», οι The Jaded Hearts Club είναι έτοιμοι να επεκτείνουν τους ορίζοντές τους. Οπλισμένοι με μια συλλογή διαχρονικών κλασικών και ξεχασμένων “μαργαριταριών” της Motown, η μπάντα καταφέρνει να “συναρμολογήσει” ένα από τα πιο αξιόλογα cover albums της χρονιάς.

Κάθε τραγούδι στο ντεμπούτο τους υποστηρίζεται από μια γενναιόδωρη βοήθεια του πνεύματος της pub rock’n’roll με κιθαριστικά σόλο και έντονα φωνητικά. Το «Reach Out I Be Be There» των The Four Tops, γίνεται μια έκρηξη χαράς με τον Cester να αναλαμβάνει το τιμόνι στα φωνητικά, ενώ η διασκευή του «Have Love Will Travel» των The Sonics, με επικεφαλής τον Kane είναι μια cool rock star εκτέλεση, καθώς το συγκρότημα εδραιώνει την ταυτότητα του ως το επόμενο μεγάλο supergroup του πλανήτη. Το θρυλικό άσμα του Screamin’ Jay Hawkins, “I Put A Spell On You” από το μακρινό 1956 είναι τόσο κολλητικό που μοιάζει σα να κυκλοφόρησε χτες, αλλά η διασκευή στο τραγούδι των Shocking Blue, “Long & Lonesome Road” είναι εκείνο που κλέβει την παράσταση ως το απόλυτο highlight του δίσκου, καθώς η μπάντα καταφέρνει να το μεταμορφώσει σε ένα μοντέρνο θέμα Bond, τολμηρό και αρκετά διαφορετικό από το πρωτότυπο.

Το “Nobody But Me” των Isley Brothers είναι αξιοσημείωτο, ενώ η απόφαση να έχεις τον Bellamy -έναν τραγουδιστή που μπορεί να κάνει το στάδιο του Wembley να σείεται με sci-fi prog-rock και προικισμένο με ένα κολασμένο falsetto- να ερμηνεύει διασκευές όπως το «We’ll Meet Again» της Vera Lynn και του «Fever» του Little Willie John είναι μάλλον ο απόλυτος εφιάλτης. Είναι περίεργο το γεγονός ότι για ένα συγκρότημα με τόσο μεγάλες μουσικές προσωπικότητες, οι The Jaded Hearts Club δεν έχουν πραγματικά ένα δικό τους.

Όλοι χρειαζόμαστε κάτι διασκεδαστικό αυτή τη στιγμή και αυτό ακριβώς προσπαθούν να προσφέρουν οι The Jaded Hearts Club με τις υψηλής ενέργειας διασκευές αυτών των κλασικών τραγουδιών, να ευχαριστήσουν το πλήθος. Είναι ένα αρκετά σταθερό ντεμπούτο που πραγματικά ζωντανεύει όταν το συγκρότημα δεν επιλέγει να κινηθεί δια της ασφαλούς οδού. Ωστόσο, λείπει η αστρική δύναμη που περιμένουμε όλοι από μουσικούς σαν αυτούς (ίσως να μην μπορούσαμε να μαντέψουμε ποιοι είναι από πίσω από το συγκρότημα αν δεν γνωρίζαμε εκ των προτέρων το line-up του), που τελικά καταφέρνουν να παρουσιάσουν ένα album που θυμίζει soundtrack για μια όμορφη Παρασκευή βράδυ στην παμπ της γειτονιάς.

Art Cover:

Tracklist:

1.We’ll Meet Again 0:58

2. Reach Out I’ll Be There 3:06

3. Have Love, Will Travel 2:32

4. This Love Starved Heart Of Mine (It’s Killing Me) 2:50

5. Nobody but Me 2:23

6. Long and Lonesome Road 3:10

7. I Put a Spell on You 2:30

8. Money (That’s What I Want) 2:58

9. Why When the Love Is Gone 2:49

10. Love’s Gone Bad 3:10

11. Fever 3:33

Playlist

Back To Top